Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Problém s Intel DP35DP + 2x 2GB Kingston DDR2 800 HyperX

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    52

    Dobrý den,

    k mojí základní desce s chipsetem Intel P35 (aktualizovaný Firmware) http://www.intel.com/cd/channel/rese...ture/index.htm

    jsem si pořídil operační paměti 2x 2GB Kingston DDR2 800 HyperX Dual Ch. (mají Intel certifikát)
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=44743

    Pokud v biosu nastavím automatické nastavení RAM tak mi jedou na frekvenci 667Mhz!!!! (5-5-5-15)
    Po manuálním nastavení na 800Mhz a nastavení časování na 5-5-5-15 nebo 4-4-4-12 (podle výrobce zvládají i druhou variantu) se po uložení změn do biosu a restartování PC třikrát dlouze zapípá a nastane stav kdy obrazovka bliká jak obez signálu, větráky PC jedou na plno a PC nehlásí žádnou aktivitu.

    Osobně si myslím že bude problém s napájením ale jak mám nastavit 1.9V když to v Biosu není možné?

    Nebo je to jiný problém? budu Vám vděčný za každou radu!

    S pozdravem Tygerstyle

    EDIT: Deska je osazena procesorem Intel Dual Core E8400
    Naposledy upraveno uživatelem tygerstyle: 30-07-2008 v 14:04 Důvod: bad link
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček Avatar uživatele XxXcool
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    26

    Dobrý den,

    přímo na stránkách czechcomputeru je uvedeno, že se standartním napětm paměti poběží na 667 MHz, při zvýšeným napětím na 1.90 - 1.95 voltu pracují na frekvenci 800 MHz (viz. http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=44743 - čtvrtý odstavec)

    Deska podporuje zvýšení napětí na 1.9 V. Jdi do BIOSu -> Advanced -> Chipset Configuration Menu -> DDR2 Voltage.

    Snad ti to pomůže.

    XxXcool
    Naposledy upraveno uživatelem XxXcool: 30-07-2008 v 16:21 Důvod: oprava pravopisu :)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    52

    Ano, děkuji to je pravda, problém je v tom že jsem tuhle konfiguraci v BIOS nenašel, kouknu se na to a pokud ji najdu slibuji že se tu prohlásím za lamu :]
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček Avatar uživatele XxXcool
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    26

    Doufám, že napětí na té desce lze nastavit. Bohužel jí nemám.

    Výřez z manuálu, který je uveden na stránkách Intelu. Dle tohoto manuálu lze napětí zvýšit.

    XxXcool
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: BIOS.JPG 
Zobrazení: 112 
Velikost: 17.2 KB 
ID: 5880  
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    52

    V manuálu na webu Intelu jsou vypsány všechny funkce snad všech desek od Intelu....na to jsem už koukal, a jak jsem již říkal, napětí u mojí desky nelze měnit manuálně, jěště jsem nakoukl ale jak jsem říkal..poprosím dodavatele o jiné RAM.

    Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček Avatar uživatele XxXcool
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    26

    Omlouvám se.
    S tím nastavením napětí máš pravdu. Tvá deska umí pouze napětí 1.8V.
    Bohužel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    355

    Pokud mas skutecne to, na co odkazuje tvuj link, pak mas:

    4GB 800MHz DDR2 Non-ECC CL5 (5-5-5-15) DIMM (Kit of 2), Standard 256M X 64 Non-ECC 800MHz 240-pin Unbuffered DIMM (SDRAM-DDR2, 2.0V, CL5, Gold).
    Odpovídat lze po přihlášení