Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.

Zobrazit výsledky hlasování: Jaka znacka ??

Hlasujících
15. Pro hlasování se musíte přihlásit
  • TP-LINK

    9 60.00%
  • D-Link

    6 40.00%
Hlasování s více možnostmi
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: Domaci sit a WiFi router (switch) ..D-Link nebo TP-Link ??

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    11

    Zdravim , chtel bych si doma udelat bezdratove sdileni internetu pro vice lidi.

    Mám antenni pripojku na OvisLink AirLine , do ktereho mi vede coax z anteny, a vystup 2xLAN. OvisLink ma statickou IP , a ty 2xLAN taky.

    AP : 192.168.8.1
    OvisLink : 192.168.8.21
    2xLAN : 192.168.8.112 a 111

    Tim padem muzu mit jen dva pocitace s internetem , pokud bych nesdidel dal internet pres pocitac, ale to nechci , hledam WiFi switch (router) , ktery by dostal clientske IP , cili 192.168.8.111 a pak pomoci sama sebe jako DHCP server automaticky prideloval IP dalsim clientum (wifi domaci sit) co by se na nej napojili a sdilel jim tak internet. Vim ze potrebuju pry WAN port , ale moc se v tom nevyznam , a myslim si ze D-Link je dobra znacka ale vsude si chvali TP-Link , tim bych se chtel zeptet zda tyto dva produkty splnuji me naroky a ktery je kvalitnejsi a ktery si mam vybrat , diky.

    TP-Link
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400870UM0UBGG7

    nebo

    D-Link
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400870UM0UBAMV

    Diky za kazdy prispevek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    TP Linky neznám, takže nebude hodnotit.

    Ale ty D-Linky, přesně model 524 prodávám velmi často a nikdo si zatím nestěžoval, sám jsem jej i párkrát konfiguroval a OK. Oba jsou to jednoduché domácí routry, kde uživatel nepotřebuje nějaké speciální funkce.

    Dle obrázku bych soudil, že ten TP má silnější anténu (5dBi ?)...k tomu D-Linku je standardní 2dBi...silnější není problém dokoupit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    11

    Diky , no na TP-Link je zde recenze
    [url]http://pctuning.tyden.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=9366&Itemid=96&limit=1&limitstart=1[/url]

    pls .. a nehodil bys mi tu odkaz jakou tam dokupujes antenu ?? diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    11

    Jo diky , a myslis ze mi tyto staci pro me narozky ? bude to umet sdilet internet pro clienty kteri se pripoji pres wifi na ten router ??

    a nebo si mam koupit :

    Linksys WRT54G ?? . ikdyz ten myslim ze nevyuziju , proste potrebuju aby ten router mel tu statickou IP na ktere mam povoleny interner od poskytovatele ,,, a zavoren ten internet sdilel treba na muj notebook pres wifi.
    DIky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    TP-Link 642G mam doma, velmi dobre zkusenosti. Kdyz jsi cetl tu recenzi, mohu se s ni jenom ztotoznit. Navic, pokud ho budes mit doma, je libivy, da se postavit do stojanku a nevypada jako kus nezvhledneho hardwaru.
    Cili jenom doporucuji.

    Jenom pozor ten tvuj vybrany neumi rezim klient! Coz znamena, ze je to jenom AP, ale na net se s nim nepripojis. Coz ti asi nemusi vadit, kdyz na pripojeni k netu vyuzivas Ovise. Ja jen do budoucnosti. (Ten D-Link taky neumi klient).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Určitě, zatím bych zkusil tu 2dBi a když nebude dostačovat, tak dokoupit silnější anténu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    11

    No proste to byt nahrazka za klasicky switch , tak chcu proste wifi switch , ale pro vice jak dva pocitace , protoze do ted muzu mit jen dva , IP 192.168.8.111 a 8.112

    No co jsem se dival , tak oba umi DHCP clienta ...

    Nepripojim na net ? to jako mi to pripojeni nepujde sdilet ? , ted mam proste :

    Antena - OwisLink (pripojeni k internetu) - 1xLAN - switch - 2x LAN do 2xPC (moznost internetu)

    a chtel bych

    Antena - OwisLink (pripojeni k internetu) - 1xWAN - Wifi router (sdileni k internetu)- - - - - - - bezdrat - - - - - 5x wifi PC (moznost internetu ,pripojeni k WIFI routeru)
    Naposledy upraveno uživatelem JiMi: 31-07-2008 v 22:34
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    11

    No ten TP-LINK je novejsi , umi toho trochu vice , ale zase bych dal spis na znacku D-Link , ale nevim ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od JiMi Zobrazit příspěvek
    Nepripojim na net ? to jako mi to pripojeni nepujde sdilet ?
    Samozrejme ti pujde pripojeni k netu sdilet. Ja to myslel tak, ze pokud by jsi chtel pouzit D-Link, jako zarizeni k pripojeni na net, tak to nepujde.
    Rozhodne vsak doporucuju ten TP-Link, je libivy a neporuchovy (instaloval jsem stovky TP-Linku, jak switchu, routeru, tak AP). V teto cenove relaci vytecna volba.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    11

    Jo aha , uz vim jak to myslis , ... no a kdyby sem ho chtel pouzit pripadne i jako klienta .. tak ktery model bys mi doporucil ? at uz TP-Link , ci D-Link , nebo ten Linksys.

    Nebude to umet tenhle ?
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400870UM0UBDCT

    nebo pak bych to asi rovou videl na WIFI Owislink :
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400870UM0UBALQ
    Naposledy upraveno uživatelem JiMi: 31-07-2008 v 22:55
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od JiMi Zobrazit příspěvek
    Jo aha , uz vim jak to myslis , ... no a kdyby sem ho chtel pouzit pripadne i jako klienta .. tak ktery model bys mi doporucil ? at uz TP-Link , ci D-Link , nebo ten Linksys.
    Pokud uz mas toho Ovise, tak bych klienta neresil. Jinak to budou vyhozene penize.
    Jedine, pokud by jsi chtel jit na 5GHz, ale to uz je jina cenova hladina. Nicmene ja mam doma v CR (ted jsem v zahranici) 5GHz a jedu na net 20/20MBit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    11

    No jo , ale tak casto poradame LANPARTY , a naposledy jsme tam chteli mit net , tak jsem musel tahat i antenu a sundavat ji ze steny baraku + owise , je to u souseda v baraku.

    Na AP od poskytovatele to mam 50 metru vzduchem, a sem tam to chytnu i na WiFi co mam v notebooku , ale na net to je nepouzitelne.

    Tak kdybych mel i rezim klienta , vezmu jen ten WiFi Router , a co jsem se dival , tak je to jen o 300 kč navic.
    (to by byl jak ten D-Link , tak ten OwisLink)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Tak ted to nechapu. Tak znova.
    1. Mas doma Ovise, kterym jsi pripojenej do netu.
    2. Koupis si AP, kterym budes poskytovat net ostatnim PC.

    Pokud je dobre, co jsem napsal, tak vubec nepotrebujes AP s rezimem klienta.
    TP-Link ti pokryje podle umisteni na vestavenou antenu 50-300m, navic umi jet i v 108Mbit.

    Ale pokud chces pokryt LAN party, tak stejne potrebujes dve AP, teda pokud nebude tahat vsechno kabelama.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    11

    No jo napsal jsi to dobre , ale pokud bych chtel delat LanParty vedle u souseda s internetem , tak bych tam prave hodil ten muj novy Wifi router v rezimu klienta , pripojil se na AP poskytovatele , a pichnul to do switche na LanParty.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. TP-LINK router problém
    Od PeeSee v sekci Sítě
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 24-03-2014, 22:55
  2. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-09-2013, 17:10
  3. router D-link GO-RT-N150
    Od qquiderr v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 08-06-2013, 18:42
  4. Problém s Wifi sítí router D-Link DI-524
    Od Kingmichal v sekci Sítě
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 31-12-2009, 11:47