Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 24

Téma: Odpojení disku za běhu PC

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    114

    Zdravím SH, mám delikátní problém. Mám PC viz podpis. Ten HDD WD 80GB v PATA se mi za běhu zničeho nic odpojí, jako by v systému nikdy nebyl. Není ve správci zařízení, nikde. Když restartuju PC a vlezu do BIOSu tak tam taky neni. Když PC vypnu a znova zapnu tak tam zase je, ale jen do té doby než se zase odpojí. Matně si vzpomínám, že mi to udělala i jedna z mechanik. Myslel jsem si jestli není problém s BIOSem, taky mi občas naběhl BIOS hned po startu s default parametrama, protože byla v ** baterka ->nová. Nevím jestli nemůže kolidovat PATA s SATA řadič atd.. Poraďte jestli víte. Díky.

    Ještě mě napadlo flashnout BIOS ale nikdy jsem to nedělal. Deska už v záruce není, ale přeci jenom pos*at to nechci tak kdybyste i v tomto někdo poradil.
    Naposledy upraveno uživatelem Semik_old1: 01-08-2008 v 12:53
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    napojit hdd na jinej napajeci molex a vymenit pata kabel.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    114

    Vzheledem k tomu že mi to jednou udelala i mechanika, ktera je na SLAVE PATA kabelu a ten disk je na MASTERU tak je nepravděpodobné, že by byly oba kabely tu tam. A napájecí kabely jsem prohazoval mockrát.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od Semik Zobrazit příspěvek
    Vzheledem k tomu že mi to jednou udelala i mechanika, ktera je na SLAVE PATA kabelu a ten disk je na MASTERU tak je nepravděpodobné, že by byly oba kabely tu tam. A napájecí kabely jsem prohazoval mockrát.
    A tu mechaniku pak bios taky nevidel?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    114

    Ano stejně jako ten disk,at sem ho restartoval jak sem chtel tak porad ne. Musim vypnout a zapnout... a po čase znova.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od Semik Zobrazit příspěvek
    Ano stejně jako ten disk,at sem ho restartoval jak sem chtel tak porad ne. Musim vypnout a zapnout... a po čase znova.
    A delalo to celou dobu nez az od urciteho casu se zacalo tohle projevovat?

    Jinak asi bych videl dve mozne priciny:
    A)Bud ti chcipa pata radic na desce
    B)Chcipa ti zdroj nebo jen na tuhle sestavu zcela nestaci. (za predpokladu ze to zacalo delat az posledni dobou

    Nebylo by spatne napsat na jakem zdroji to provozujes.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér Avatar uživatele vogon
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    96

    Já bych vsadil na nekompatibilitu s některou z opt. mechanik zkus jednu odpojit - když to nepomůže tak ji zapoj zpět a odpoj druhou.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    114

    Začalo to delat po tom co jsem systém dal na ten SATA. Zdroj EC 300W.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    114

    Ten disk se sice odpojí, ale točí se porád dál.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jiziii
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    800

    Tak vzhledem že máš EC zdroj tak ho zkus vyměnit muže mít třeba podpětí na 5V a 12 voltu bejt dobrejch a disk se bude točit
    Todle mi dělal starej comp když sem přidal mechaniku tak to neutáh zdroj a jestli ten disk SATA tam puvodně nebyl tak to asi fakt nestíhá zdroj
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    No, ten zdroj co máš je dóóóóst podezřelej.
    Nejpravděpodobnější je, že po zapojení SATA nestíhá (disk pojede furt dál, napájení má, ale napětí je moc nízký na to, aby poslal po sběrnici dobrý data). Na to bych se zaměřil především.

    Pokud to předtím deska nedělala, tak to IMHO nekompatibilita nebude. Zkus odebrat optickou mechaniku ze systému. Pokud to přestane dělat, tak bud je mechanika kaput, nebo to zdroj nestíhal. Jestli nestíhal zdroj můžeš zkusit tak, že odpřetaktuješ PC, vydnáš jeden paměťovej modul a všechny zbytečný periferie na USB.

    Ještě další věc, co by to mohla bejt, je jestli máš nějaké extrémnější hodnoty FSB, tak v tomdle vedru se může přehřívat chipset (popř. prostě zastaral, nebo se na desce zhoršily kondíky nebo a prostě nevydejchá tolik co dřív). Takže pro začátek trochu snížit takt by taky nebylo na škodu...

    PS: slave a master se vztahují na zařízení na jednom kabelu, pravděpodobně jsi myslel dva různý IDE porty.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    114

    Oki zkusim zbytečné na chvili odpojit a uvidim jak to pojede. BTW mate pravdu překec, ne master slave, ale primar a sekundár.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    114

    Tak zatim jsem odpojil obě mechaniky tak uvidíme.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    Erb Erb je offline
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    32

    Citace Původně odesláno od Semik Zobrazit příspěvek
    Začalo to delat po tom co jsem systém dal na ten SATA. Zdroj EC 300W.
    Taky jsem měl v PC zdroj EC model 300X s vyteklým kondenzátorem (zdroj byl funkční). Doporučuji podívat se co nejdříve taky do zdroje na kondenzátory.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    114

    Ještě dotaz. Je jedno kam připojím ten HDD, jako kam na tu kšandu? Protože na ní jsou dva "porty", master a slave a jeden zůstane volný. A mám v BIOSu nechat Auto nebo Disabled u toho co nepoužiju ?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Windows 7 na SSD nestartuje po odpojeni jineho disku
    Od lucinkapes v sekci OS Windows
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-09-2014, 10:31
  2. Po odpojení starého disku nový disk nenabootuje
    Od Stetha v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 10-09-2013, 20:12
  3. Problém při startu PC a potom občas i při běhu
    Od dogs v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 11-02-2010, 20:23
  4. Klávesnice: klávesnice: odpojení, připojení, odpojení...
    Od jenda-kvety v sekci Periferie
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 22-11-2007, 01:21
  5. 3,5" HDD SATA: Pripojeni/odpojeni sata disku za chodu
    Od Lapak_oldd v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 25-11-2006, 17:59