Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 36

Téma: Intel Core 2 Duo e8400 na 3,6GHz - teploty

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    112

    Ahoj, mam Core 2 Duo e8400 nataktovane na 3,6GHz (400FSB). Teploty v klidu mam cca 40° a v zátěži cca 59° (měřeno programem: CoreTemp 0.95.4), je to dobrý? Mam Arctic Cooling Freeze 7 Pro.
    Máte někdo tento procesor nataktovan jinak popř. detaily.
    Naposledy upraveno uživatelem Stoupa07: 11-08-2008 v 03:34
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Jo, teplota ještě ujde. S lepším chladičem bys z něj ale určitě vytáhl víc, navíc při nižší teplotě a hluku.

    Jak větráš skříň ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    112

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Jo, teplota ještě ujde. S lepším chladičem bys z něj ale určitě vytáhl víc, navíc při nižší teplotě a hluku.

    Jak větráš skříň ?
    No vlastně v cele skřini mam ten chladič na procesoru, standartni na grafice a (vlastni vyroba) jednu 120mm noctuu co fouka studenej vzduch před ventilátor toho chladiče procesoru. Ještě chci dokoupit jeden 92mm dozadu aby odvaděl lepe teplo.
    Navic noctua mi chladi hadr kde teplota nejde nad 34°, což je slušny?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Taktoval jsem tenhle procesor až do 4,2GHz a teploty do těch 3,6GHz nešly přes 50°C při ORTHOSu. Pak už to leze výš (mrcha potřebuje větší overvoltage).
    Přesný teploty při vyšších fr. bych musel nafotit. (Pozn. Core Temp je spolehlivej, Everest ukazuje to samý).
    Jinak chladím: 1xvstup před HDD Artic Cooling 1400ot., 1xvýfuk Noctua 1200-1400ot., další "odtah" ve zdroji....Fortron, na CPU Noctua NH-U12F (buď nejede, nebo točí tak 800ot.-max.1100ot.), na VGA Accelero S1 s Thermaltake na 800ot.
    __________________________________________________ __________________________________________________ ______
    Ten Outake si určitě pořiď.......ale 120mm-jestli se vejde. Udělá víc práce při menším hluku. Taky by sis mohl snadno udělat tím vstupem v Case přetlak (jestli točí víc než odtah ve zdroji) a to není zrovna na chlazení to pravý vořechový.
    A bacha na ten hard......aby se ti nenachladil. Moc zimy mu taky nedělá dobře.
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 11-08-2008 v 03:57
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Jak říká fanynek, ventilátor na výstupu je základ, ten určitě pořiď...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Ale prrrrrrr.
    Taky by sis mohl snadno udělat tím vstupem v Case přetlak (jestli točí víc než odtah ve zdroji) a to není zrovna na chlazení to pravý vořechový.
    Proč? Důležitý je, kolik dostaneš od krizovejch komponent tepla - tzn jakej kolem nich uděláš vítr. Jestli ho uděláš podtklakem nebo přetlakem, je přeci jedno (jedním nebo druhým to může jít snadněji, ale když tam ten vítr máš, tak Ti to prostě chladí) - a je jedno jesti to je voříškový nebo pistáciový.

    A bacha na ten hard......aby se ti nenachladil. Moc zimy mu taky nedělá dobře.
    A jéje, už zas. A na tos přišel kde? Z tý studie googlu? O tom už tu diskuse byla, že se z toho vyvozovat nic nedá, že těch faktorů je tam prostě příliš (např. chladnej disk proto, protože málo pracuje a zatuhnou mu ložiska apod). Stejnym způsobem bych Ti moh třeba dokázat, že seš mutant, anžto že máš nadprůměrnej počet rukou....
    (a narozdíl od toho že chlad harddisku vadí by to byla pravda... Teda to o těch rukou, na potvrzení hypotézy o mutantovi nemam dost dat :-D). Statistika se musí brát velmi opatrně a s rozumem.

    Nicméně outtake ventilátor je dobrá věc, už proto že míří dozadu a tak nedělá tolik rámusu jako intake.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Jestliže máš v bedně přetlak, to zamená, že víc vzduch ženeš dovnitř, než se dostane ven, zákonitě se ti tam musí motat. A když se tam motá tak dělá co? No ohřívá se. Že jo. A netvrď mi, že tam chladne. A pak se teprve dostává ven zdrojem a případnejma dalšíma štěrbinama v kejsu. Netvrď mi, že v zabedněný skříni s přetlakem budou komponenty chladnější než ve skříni, kde je slušnej průvan. Tady na fóru se to už taky řešilo.

    A k tomu "hadru"......víceméně taky opakuju závěry, který byly prezentovaný tady na fóru. Samozřejmě tam byl i odkaz na tu studii na Googlu, ale nejsem pitomec, kterej se podívá na pár grafů a bere to, jako dogma. Myslel jsem to všeobecně, že příliš "velký chlad" disku taky nemůže dělat dobře. Přečti si to moje pořádně. Příště tam přihodím radši smajla, aby takový, jako ty hned nestartovali.
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 11-08-2008 v 05:08
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Teploty máš v pořádku. Na freezer je to slušnej výsledek (snad nejede na max otáčky aby nehučel). Při jakym napětí ten CPU běží?

    Citace Původně odesláno od fanynek Zobrazit příspěvek
    Jestliže máš v bedně přetlak, to zamená, že víc vzduch ženeš dovnitř, než se dostane ven, zákonitě se ti tam musí motat.
    LoL.. Dostat víc vzduchu dovnitř než vyleze ven vlastně máš z kompu takovou tlakovou nádrž.

    Nicméně musim souhlasit s Logoutem. Např "přetlakový " systém chlazení 25cm intake ventilátorem na boku skříně s volnym odfukem zadem pod zdrojem a předem kolem disků funguje výborně (řekl bych že mosfety na základní desce chladí dokonce nejlépe ze všech).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    LoL.. Dostat víc vzduchu dovnitř než vyleze ven vlastně máš z kompu takovou tlakovou nádrž.

    Jj. Blbě jsem to napsal. (Že by ty noční?) Jasně že tam nejde prát víc vzduchu, než vyleze ven.
    Jestli je to s tím chlazením tak, jak píšeš, tak omluva.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    112

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Teploty máš v pořádku. Na freezer je to slušnej výsledek (snad nejede na max otáčky aby nehučel). Při jakym napětí ten CPU běží?
    Napajení tam je základní od výrobce. Bohužel do zadu se mi 120mm ventilátor nevejde, ledaže bych ho trochu zbrousil. mam starou skříň. Ale když dám ruku dozadu tak cítim že to vyfukuje, není to zázrak ale vyfukuje to. Časem si chci pořídit Thermalright IFX-14 a Noctuu k tomu ještě. Protože to co tam mam teď ten Artic Cooling řve jak o život.
    Jak mužu regulovat otáčky toho Artic Cooling? Ve SpeedFanu mi to nende.
    Naposledy upraveno uživatelem Stoupa07: 11-08-2008 v 13:01
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér Avatar uživatele Marty363
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    117

    Citace Původně odesláno od Stoupa07 Zobrazit příspěvek
    .
    Jak mužu regulovat otáčky toho Artic Cooling? Ve SpeedFanu mi to nende.
    Jak to že ne??? mě to jde v pohodě nemaš ho blbě zapojeny rovnou do zdroje, nebo špatna verze speedu??
    Jinak ja sem ho taky provozoval na 3,6 (při 1,21V)a ty teploty jsem měl o něco nižší, podlě mě je tvuj problem je v tom odvadění vzduchu, takže otevři bočnici a dej dozadu jeden FAN a uvidiš že je to lepší, aj s otevřenou bočnici je rozdil mezi tim když ho vzadu maš nebo nemaš znatelny!!!
    Jinak ty teploty ještě jdou, přecejen maš od 60°C ještě rezervu.Ještě jedna otazka na jakych ho maš ot.
    nevim jestli je to normalni ale ten muj toči až 3100ot/m
    Ještě k tomu pod/přetlakuokud maš dost větraku tak každopadně přetlak nelezeti tam prach a maš pořadny průvan a dle fyziky ten "nashromažděny" teply vzduch ti stejně pujde pryč vrchem case(teda pokud tam maš diru na větrak)
    když jich maš malo tak bych se snažil udělat podtlak oddělal bych ty krytky z CASE pod VGA a to je tak asi vše(mam to odskoušene)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Citace Původně odesláno od Stoupa07 Zobrazit příspěvek
    Napajení tam je základní od výrobce. Bohužel do zadu se mi 120mm ventilátor nevejde, ledaže bych ho trochu zbrousil. mam starou skříň. Ale když dám ruku dozadu tak cítim že to vyfukuje, není to zázrak ale vyfukuje to. Časem si chci pořídit Thermalright IFX-14 a Noctuu k tomu ještě. Protože to co tam mam teď ten Artic Cooling řve jak o život.
    Jak mužu regulovat otáčky toho Artic Cooling? Ve SpeedFanu mi to nende.
    Je dost možné, že deska na AUTO při přetaktování dává do procesoru víc než by měla. Kolik ukazuje např Speedfan, CPU_Z nebo CoreTemp napětí? Třeba by šlo snížit a procesor by pak méně topil = tišší chlazení.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Myslím, že se všichni shodneme, že nejlepší je mít ve skříni podtlak a je to tím lepší, čím víc case přiblížíme tunelu, tj. uzavřou se všechny otvory a škvíry, které jdou. Viz dokonale řešené servery Sun, krásný tunel, ještě navíc kdy je vzduch usměrněn hlavně na procesor.

    Co se týká otáček Freezeru, řešil bych to přes BIOS, Speed Fanu nevěřím...po tom, co mi to předvádělo (nejen na nForce, ale i ATi Xpress) ten program opravdu nechci a nedoporučil bych to nikomu...

    Pokud už 92mm ventilátor na výstup, tak alespoň je dobré vystříhat mřížku, fakt to fouká úplně jinak Doporučil bych ventilátor Nexus.
    Naposledy upraveno uživatelem Pavel Boček: 11-08-2008 v 16:36
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér Avatar uživatele Marty363
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    117

    tak já si myslím že pokud je v kompu průvan tak na tom nezáleži, ale pokud maš prachovy filtr tak každopadně přetlak, nevim jakou maš doma prašnost alee vysavat každy tyden komp je otrava -.-
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    -Jj. Je to hlavně o tý prašnosti v místnosti. Vyměnili jsme nedávno koberec za plovoučku a nádhera. Komp otvírám tak jednou za dva měsíce, abych ho trochu vyfoukal vysavačem (stejně tam nic moc není). Jednou za čtrnáct dní vysaju vstupní filtry a pohoda. A to mám průvan v case řekl bych fakt slušnej.

    -To napětí na CPU při 3,6 GHz asi už moc nesundá....pod 1,2V určitě ne. A pokud půjde výš, bude ho muset krmit víc a víc (u mýho kusu při 4,2GHz chce něco málo pod 1,4V). V idle ty teploty skoro vůbec nelezou výš, ale v burnu to je fakt o dobrým chladiči a průvanu.

    -@Speed Fan.....já osobně jsem ho zavrhl už dávno. Teploty ukazoval nekorektně a regulace otáček nějak nechtěla fungovat. Navíc ji víceméně nepotřebuju. Ten Freezer bych zkusil řešit jak píše Pavel v BIOSu. Mně pomohlo změnit regulaci z Auto na Voltage a super. (nějak jsem nepostřehl, co máš za MB)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Procesor Intel Celeron 2,6GHz
    Od honzee v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 44
    Poslední příspěvek: 01-04-2010, 22:56
  2. Chlazení procesorů: Intel core duo CPU E8400.. přehřívání
    Od UmbertoArmani v sekci Chlazení
    Reakcí: 69
    Poslední příspěvek: 22-12-2008, 12:48
  3. Výměna Intel Celeron 2GHZ za Intel Pentium 4 2,6GHz
    Od NEO87 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 03-10-2008, 16:00