Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 36

Téma: PC nelze zapnout

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    25

    Zdravím, nejsem si jist, zdal-li se mů problém týká zdroje nebo MB. V posledních dnech řádily bouřky a mám ve zvyku pro jistotu odpojit PC ze sítě. Toto jsem také před třemi dny udělal. Další den jsem nemohl PC zapnout. Podařilo se asi po 10ti minutách. Další den jsem měl opět stejný problém s tím, že LED dioda na MB která signalizuje, zda-li je MB napájená už nesvítila, ale pouze blikala. PC jsem zkoušel zapnout asi půl hodiny v 5ti minutových intervalech a nic. Nakonec se sám zapnul asi po 5ti minutách od posledního pokusu zapnout PC. Chtěl jsem se zeptat, jestli by to mohlo být vadným zdrojem nebo MB nebo jestli je toto v pořádku, jelikož po odpojení PC ze sítě se kondíky na MB vybijou a poté trvá určitou dobu než se nabijou, aby mohlo být PC zapnuto. Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Může to dělat jak zdroj tak MB. Ale jako první bych šel po zdroji - značka, stáří, výkon?? Na desce můžeš pohledem zkontrolovat jak vypadají kondenzátory, jestli nejsou některé nafouklé nebo zespodu vyteklé. A napiš celou konfiguraci PC, ať se máme čeho chytit. Nedělal jsi v poslední době nějaký upgrade - nová grafická karta, procesor apod.?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    Pokud jsi nevypl PC ze sítě ještě než byl vypnutý ,tak by se nemělo nic stát... Máš vše správně zapojeno, napájení,apod. Jaký zdroj to je. Jakou máš sestavu?

    edit: zase později...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    25

    Jsem v práci takže značku zdroje teď neřeknu ale koupil jsem CASE zároveň s tím zdojem, takže to nebude nic značkového. Je 400W a je starý asi 3 roky (+- půl roku).

    Sestava: Athlon 64 3000+, 1GB RAM 400 (2x512), MSI 6600GT 128MB, MB Asus A8N-E.

    Jinak jsem nikdy neměl žádný problém. PC bylo normálně vypnuto a až poté odpojeno od sítě. A když PC vypínám a zapínam, tak je vše OK. Problém je pouze když PC odpojím ze sítě a pak ho chci zapnout.

    Jak říkám, jsem v práci, takže na stav kondíku se můžu podívat až k večeru...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Maximus12
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    768

    Pokud je to neznačkový zdroj viděl bych patrně problém tam, chtělo by to pokud máš možnost půjčit si někde jiný zdroj a zkusit to tam, bylo by to asi nejoptimálnější řešení. Pokud je to nějaky EC case nedivil bych se, že to bude zdrojem. I když téměř každej výrobce beden do nich dává obyč zdroje, aspoň co vím. Lepší výrobci prodávaj bedny bez zdroje a dokup si, nebo sou tam aspoň Fortrony.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    25

    Právě že nemám možnost půjčit si zdroj, abych zjistil jestli to je zdrojem nebo něčím jiným...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Odkud jsi? Taky bych rekl ze problem je ve zdroji.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Maximus12
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    768

    Citace Původně odesláno od kkkamil Zobrazit příspěvek
    Právě že nemám možnost půjčit si zdroj, abych zjistil jestli to je zdrojem nebo něčím jiným...
    Hmm tak to hold nezbejvá než se kouknout pak na tu desku na kondíky, pokud tam nic neuvidíš tak bych já osobně nejdřív zkusil zdroj snad to bude jím a pak hold mtb.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    25

    Citace Původně odesláno od pas!k Zobrazit příspěvek
    Odkud jsi? Taky bych rekl ze problem je ve zdroji.
    Jsem z Ostravy...


    Myslíš že bude vadit když budu dál používat ten zdroj? Pze když nevytáhnu PC ze sítě tak je vše OK. Jestli to nemůže nějak poškozovat komponenty...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Kazdopadne je tam riziko .. navic jestli je to neznackovy zdroj tim ze koupis novy slusny zdroj rozhodne nicemu neublizis .. navic ho pak muzes pouzit i do nove sestavy az treba budes upgradovat ..

    BTW tak v ostrave ti nepomuzu v brne bych ti nejaky pujcil
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    25

    Těď mám v plánu malý upgrade, ale nic co by se týkalo vákonu (disk, šuplík, ...) a jak jsem se díval a ceny značkových 400Wattových zdrojů tak mě to moc nenadchlo Ve zdrojích se právě vůbec nevyznám, znám akorát Corsair a ty jsou už dost drahé... Můžeš doporučit nějaký zdroj za rozumnou cenu? Nepotřebuju nějaký šílený zdroj...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Sestavu co máš ti utáhne v pohodě Fortron 350 W GLN.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    25

    Já tam mám ještě dva přídavné větráky, teď kupuju třetí disk a jěště dvě DVD-RW.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    I na to bude stačit, nevím teda jak ti vyjdou napájecí konektory, kdyžtak dokoupíš rozdvojky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    25

    OK, dneska se ještě podívám na ty kondíky na desce a uvidím. Stejně se mi nechce jít do nového zdroje, když jede v pohodě... Stačí jenom během bouřky zatnout zuby a nechat to tak
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Problémy s PC (HW/SW): nelze zapnout PC
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 13-03-2014, 09:36
  2. Nelze zapnout PC
    Od Uhlak v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 31-01-2014, 06:52
  3. Windows XP: Nelze zapnout PC
    Od kenor v sekci OS Windows
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 15-06-2011, 09:22
  4. Nelze zapnout PC :(
    Od dakty v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 23-07-2010, 16:43