Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Problem s Biosem

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    3

    Zdravim, mam problem tykajici se asi Biosu u notebooku Asus F3JC.Mladsi bratr si hral s Biosem a po zapnuti prestala fungovat DVD mechanika!Kdyz do ni dam DVD,tak pracuje,jako kdyby nacitala,ale potom neda zadnou nabidku!V Total Commanderu se ani neobjevi!Kdyz jsem koukl do Biosu,tak ji tam v IDE CONFIGURATION vidim,ale nefunguje!!!Nevim si s tim rady a prosim o pomoc.Dekuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Kolik vláken hodláš dělat ?

    Zkus reset BIOSu do defaultního nastavení...normálně v systému je vidět ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    124

    A nefunguje pouze ve windows? Nebo z ni jde treba nabootovat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    proveď ClearCMOS
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    52

    ja nevim ale zvenku to urcite reset biosu nezvlada, vlez do biosu a skus dat u vsech zarizeni (disky) auto, pokud tam neco de nastavit, neco dej nacist default

    skontroluj si v oknech spravce zarizeni jestly tam neni mechanika zakazana

    hlavne si nastav heslo biosu a bud rad ze ti tam bracha neco nedal :-) na forech sem narazil na par lidi co jim nekdo na notasu nastavil heslo a byly z toho dost na prasky :-( a neda se rict ze by jim s tim nekdo pomoh, vlastne jo servis za prachy :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér Avatar uživatele koubis
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    102

    Tipl bych to na zákázaný řadič/zařízení přímo v BIOSu. Takže jak je již výše zmíněno, načíst defaultní nastavení (Load Defaults) anebo se v tom trošku pohrabat, přiučit se a nastavení najít.

    Obávám se, že smazat CMOS může být v případě notebooku problém ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Přesně tak, pokud je navíc přístup na disk šifrován, nemusí být jeho obsah po resetu k dispozici. Samozřejmě pokud to tvůj noťas umí...

    Takže nejprve zkontroluj, jestli jsou zapnuté IDE řadiče (pravděpodobně v Integrated Peripherals), jak píše koubis.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Problém s Biosem
    Od Pecco v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 23-07-2012, 10:42
  2. BIOSy: problém s biosem
    Od Berywait v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 17-03-2010, 19:52
  3. problém s biosem
    Od forest 65 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 24-11-2009, 10:41
  4. Problém s biosem
    Od drobek314 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 16-08-2008, 18:52
  5. Problém s BIOSem
    Od Jerome82 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 24-03-2008, 13:05