Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 24

Téma: Nový PC

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    18

    Zdravím, chtěl bych si sestavit nový počítač podle sestavy nejlepší poměr cena/výkon viz. příloha a mám pár otázek.

    Je potřebný ten pasivní chladič Arctic-Cooling Accelero S1 (Rev. 2), k tomu ten chladič Turbo module a ještě ty chladiče napěťových regulátoru? Nebude stačit ten chladič, který už je na grafické kartě od asusu?

    K paměti, jsou v něčem lepší Vitesty? Kdyžtak bych si je vzal.

    Case bych chtěl takovou, abych jí našel v alfacompu do 1000Kč.
    Ke zdroji, stačil by ten fotron na tuto sestavu?

    Jinak v pc se moc neorientuju, tak budu rád za každou dobrou radu.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: imba.gif 
Zobrazení: 186 
Velikost: 16.4 KB 
ID: 6313  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    Paměti vem ty Vitesty . Maji i chladič a dobře se taktují. Lepší budeš mít 2x2GB nez jen 2GB .

    Zdroj prohoď za něco výkonějšího. OSobně bych bral Enermax pro82+ 425W.

    Case vem klasickou Cooler Master Elite , nebo Akasa Zen . Ja bych vzal Cooler MAster Centurion

    Chlazení GPU pokud nebudeš taktovat měl by stačit i orig. chladič , ale pro jistotu ho vyměň za to Acellero .

    edit: HDD vem radši WD3200AAKS
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Accelero s1 je osvedcena klasika ktera se dle mne rozhodne vyplati do sestavy dat .. Ty pasivy na regulatory jsou potreba prave proto ze sundas referencni chlazeni a das na grafiku accelero .. referencni chladic ktery chladi i pasivy tam nebude takze na ne musis pouzit ty co ti tam ice radi Co se tyce toho jestli bude nebo nebude stacit chladic co je na asusu nekomu mozna ano ale pocitej s tim ze teploty budou hodne vysoke a budes mit v pc celkem hlucny vysavac s acelerem to bude tiche a mnohonasobne lepe chlazene ...

    Pameti

    Dobre jsou v tom ze to jsou odzkousene pameti za velice priznivou cenu.


    Zdroj

    Ano stacil jinak by ho k te sestave nedal ale dal bych tam taky enermaxe .. nebo seasonic s12
    Naposledy upraveno uživatelem pas!k: 20-08-2008 v 12:11
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Maximus12
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    768

    Možná by stálo za zvážení přidat si nějakých 500Kč cca a pak vzít rovnou WD6400AAKS - 640GB, je jen otázka toho zda bys to využil.

    Jinak souhlas s ostatníma radší bych tam dal taky Enermaxe asi toho 425W, případně kdybys koukal do budoucna na případny upgrade PC tak 525W.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    18

    Tak asi mám vybráno viz. příloha.
    Je tam i monitor, co na něj říkáte, nechci zakládat nový post v sekci monitory...

    Ješte, ty Zerotherm ZH-100 nejsou v alfacompu k dispozici, našli byste mi tam nějaké jiné, které by tam pasovaly? Předem díky.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 1.JPG 
Zobrazení: 169 
Velikost: 122.9 KB 
ID: 6316   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2.JPG 
Zobrazení: 154 
Velikost: 23.5 KB 
ID: 6317  
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    Místo toho Zerotherm můžeš vzít tyto PrimeCooler PC-RHS2
    Jinak vše je v pořádku. Pěkná sestava.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    18

    jo, a ještě jsem zapomněl, když to budu dávat sám dokupy, je potřeba koupit ještě nejaké ventilátory nebo tak? Možná to tu někde je, ale jsem líný hledat, kdyžtak link na ty větráčky či co Předem díky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Jo, a elite bych bejt Tebou nebral, je dost slabá a dost lidem vybruje. Jsou lepší skříně.
    Buď skoro srovnatelná co se týče ostatních vlastností EC ML5345 (ale přecijenom o něco horším chlazením), ale o dost bytelnější,
    Antec three hundred (neni zas o tolik bytelnější, ale aspoň o trochu) a se zajímavým uspořádáním, nebo
    YeonYang Cetus (nejlepší poměr cena výkon, ale dost diskutabilní design (och :-) - mě je to jedno, ale někdeo na to dá) a hůř se shání.

    Ventilátory podle skříně. Dobrý je dát jeden intake a jeden outtake (mimo EC, kde je outtake 92mm, jsou u všech skříní 120mm). Koukni se ke sříni,. kterou vybereš, kolik tam je přiloženejch ventilátorů (nepočítej ty, který jsou napsaný jaklo optional/volitelně - výrobce si zvolí, že je tam nedá :-)) a dokup zbylý,třeba nexus...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Jeden slušný 120mm ventilátor bude přímo ve skříni (kdybys bral Elite) a to bude stačit. Ale na procesor bych doporučil lepší chladič než tovární - AC Freezer 7 třeba. Monitor nemá DVI, což už je pro rozlišení 1680x1050 celkem problém (s kvalitou obrazu).
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Ten monitor je pruser .. cena je sice super ale taky to odpovida kvalite .. na 22 palcu rozhdone lcd s DVI! Zbytek je ok ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    18

    no jo, ale ja nemam vice prostredku na ten monitor, chtel jsem crt, hraju totiž cs 1.6, ale neni nikde k sehnani, tak jaky monitor byste doporučili??
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    ahoj, misto turbo modulu muzes vzit treba jeden 12cm vetrak od nexusu za nejakych 150... staci i ten 800 otackovy.

    vitesty 2*2GB jsou za dobrou cenu, nicmene 2*1GB jsou o nejakou stovku drazsi nez ty obycejny a vykonu to moc neprida - zvlast na intel sestave.

    YY Cetus 5601 je o 300% lepsi pixla nez Elite 330 a imho je lepsi i nez AKASA Zen, k dostani je do 48 hodin na www.hifishop.cz . Design je veci osobniho vkusu, fandovi metrosexualniho sterilniho Mac designu se libit nebude :-D, ale me se libil i ten design.

    Po monitoru bych sahl po samsungu 2232BW, je to osvedcena levna klasika.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Pokud chceš hodně šetřit, tak s těma pár Benq co jsem viděl (doslova pár = 2) jsem byl takyvcelku spokojenej, takže můžeš tendle:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4007X23B23CCVP
    rozhodně lepší než ten LG bez DVI, oproti samsungu ale naprosto bez záruky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    18

    diky za rady, zatim jsem se dozvedel, ze progamers prodavaji CRTcka, tak zkusim stesti a LCD koupim kdyztak pozdeji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    no, jestli ty crtcka tahali jak kocka kotata po ruznych zahulenych lan party, tak bych to skoro nerisknul.

    nicmene muzes zkusit treba tohle:
    http://boxed.cz/eshop/product/detail...product=000067 i kdyz za 2,5K uz to neni tak uplne super. Nedavno v jednom bazaci v brne meli IBM C220P (22") v supert stavu a chteli za nej 1400... kdybych nemel jiny vydaje, tak jsem ho tehdy koupil.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Novy HDD
    Od Queedo v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 10-09-2012, 19:07
  2. Nový PC
    Od Roman008 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 14-08-2009, 23:10
  3. Nový Hdd
    Od hydrovany v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 02-06-2009, 21:46
  4. Nový PC
    Od Chromečka v sekci PC - archiv
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 02-09-2008, 14:17