Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Rychlost Windows

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1

    Před 3 měsíci jsem koupil Notebook ACER Aspire 1650, s předinstalovaným Windows XP Home. Měsíc fungoval dobře, ale potom se začal zpožďovat při startu, a i v průběhu práce. Za tu dobu jsem tam nainstaloval jen OFFICE. Aktualizace stahuji pravidelně. Dík za pomoc
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    127

    A cotakhle nějaký registri optimizer ? za měsíc tam musí být chyb jak nas*aných, já měl po čisté instalaci OS vč. ovladačů a programů 465 chyb
    já osobně používám winaso registry optimizer stojí 30 dolarů ale za ty prachy stojí určitě za to
    http://www.winaso.com/
    nebo můžeš zkusit regcleaner
    http://www.stahuj.cz/utility_a_ostat...mu/regcleaner/
    a na botování se dá použít Portinho Boot XP! 0.2 a
    http://www.stahuj.cz/utility_a_ostat...tinho-boot-xp/
    anebo bootvis
    http://www.stahuj.cz/utility_a_ostat...stemu/bootvis/
    Naposledy upraveno uživatelem Fox_22: 29-10-2006 v 14:28
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Mě velice překvapil "TuneUp Utilities 2006". Čištění a defragmentace registrů byla dost znát. Jinak dřív jsem taky používal BootVis, ale TuneUp start taky velmi pěkně optimalizoval...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Frog
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    537

    Citace Původně odesláno od Martin008
    Před 3 měsíci jsem koupil Notebook ACER Aspire 1650, s předinstalovaným Windows XP Home. Měsíc fungoval dobře, ale potom se začal zpožďovat při startu, a i v průběhu práce. Za tu dobu jsem tam nainstaloval jen OFFICE. Aktualizace stahuji pravidelně. Dík za pomoc
    Ako prve by som skontroloval programy spuštane po štarte OS. (spustit-msconfig-pri spustení). V druhom pripade to vyzera na spomalenie HDD, ak dochadzalo casto k havariam OS a BSOD tak sa disk mohol prepnut do PIO mode, a tam je znacne spomalenie rychlosti.

    To boboco:
    TuneUp utilities 2006 mám, ale zdalo sa mi to zbytočne, ale teda skusim ho nainštalovať. Doteraz som maximalne tak použival magic tweak. Dik za tip
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    eraser

    Keď hovoríš o tom prepnutí disku do PIO módu, opäť dnes sa mi do neho nastavil. No, znovu pomohola jednoduchá procedúra s odstránením správneho kľúča z registrov a reštart.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od Frog
    TuneUp utilities 2006 mám, ale zdalo sa mi to zbytočne, ale teda skusim ho nainštalovať. Doteraz som maximalne tak použival magic tweak. Dik za tip
    Já se vždy spoléhal sám na sebe a 90% všech operací jsem dělal ručně. Ale ono čistit registry ručně je tak trochu... jak to říct slušně... no prostě je to těžké a tak jsem zkusil TuneUp a moc mile mě překvapil, hlavně defragmentace registrů byla docela znát při spouštění Windows. Objevila se plocha a disk klidně mohl zaparkovat hlavičky, protože jako když utne, byl klid, vše načteno a Windows plně READY. Jinak najednou maže veškeré tempy, nulové logovací soubory (pokud mu to člověk povolí), jindy jsem to musel dělat ručně, ulehčuje to práci. Má i pěknej monitoring paměti, samozřejmě správu spuštených procesů atd. atd. Je to velká směs užitečných prográmků.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW Avatar uživatele BlackFrog
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    589

    Citace Původně odesláno od boboco
    Mě velice překvapil "TuneUp Utilities 2006". Čištění a defragmentace registrů byla dost znát. Jinak dřív jsem taky používal BootVis, ale TuneUp start taky velmi pěkně optimalizoval...
    tak jsem to zkusil, a je to fakt výborná věcička to TuneUp
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od BlackFrog
    tak jsem to zkusil, a je to fakt výborná věcička to TuneUp
    Tak to jsem moc rád
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele FattalError
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    26

    Jak se tak koukam..... Boboco po zobrazení plochy ti přestal načítat disk?!?!?! Tak to by mě zajmalo jak jsi toho docílil. TuneUp mam udělal jsem naprosto všechno se všema možnýma tipama a tak dále, ale Wokna se loadujou docela dlouho. Mam je instalovaný asi 2měsíce ani ne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od Twif
    Jak se tak koukam..... Boboco po zobrazení plochy ti přestal načítat disk?!?!?! Tak to by mě zajmalo jak jsi toho docílil. TuneUp mam udělal jsem naprosto všechno se všema možnýma tipama a tak dále, ale Wokna se loadujou docela dlouho. Mam je instalovaný asi 2měsíce ani ne.
    Nejdůležitější je zvládnout správu spuštěných procesů po startu systému. Nejhorší je, když si člověk instaluje, instaluje a na nic víc nehledí... Stačí když Ti po staru najíždí antivir, firewall, antispyware, ICQ, Skype, MSN Messenger, spousta pomocných programů typu rychlé spuštění pro Office, QuickTime, Acrobata, PowerDVD, Nero... a takhle by se dalo pokračovat do nekonečna. Doporučuju, promázni složku Prefect ve Windows, dále např. pomocí TuneUp (nebo třeba i msconfig, případně prográmku Autoruns) zakaž vše, co nepotřebuješ aby loadovalo hned po startu:

    a pak opět pomocí TuneUp promázni Tempy a registry a následně je i defragmentuj. Mám Windows už skoro půl roku a to zažil i kompletní výmněnu HW (opravu jádra) a stále je konzistence a rychlst velmi solidní. Spíš bych potřeboval nějaký nástroj, který zrychluje vypínání, s tím jsem si zatím neporadil. Trvá to na můj vkus docela dlouho (cca půl minuty). Po startu systému je v 1GB RAMce obsaženo cca 120-130MB. Já ještě opravoval spouštění systémových podprocesů (zbytečné služby jako vzdálená plocha, zvdálená správa registrů, plánovač úloh atd. atd.) U mě je velkým pro, že nepoužívám žádný antivir (ty často dost přibrzdí systém), ale to Ti nedoporučuju.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 06-05-2014, 19:53
  2. Windows XP: Jak zvýšit rychlost ve Windows XP až o 30% ?
    Od Kubajs66 v sekci OS Windows
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 08-11-2012, 21:43
  3. Windows 7: Rychlost spusteni Windows
    Od Georginek v sekci OS Windows
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 24-04-2011, 14:11
  4. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 05-02-2011, 01:40
  5. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-08-2009, 22:40