Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Dlouhá prodleva v průběhu spouštění systému Windows Vista

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele B!OH@zArd
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    58

    hledal sem to na foru ale nenasel tak mi prominte jestli zakladam thread zbytecne tak k tematu. Mam Win Vista x64 a pri zapnuti PC mi hrozne dlouho nabihaj cca 2 minuty, nez se objevi obrazovaka startu win. Nekdy win nabehne hned a nekdy se to zasekne na cerny obrazovce a musim cekat nez zacne hrabat HDD, ovladace chipsetu a raidu mam aktualni na desce EX38-DS4, bios je taky novejsi F4e (stahuji zde ) tak pokud jste meli nekdo podobny problem a vyresil jste ho tak mi prosim poradte, Th@nQ All
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Usuzuji ze to vypinas pres start-> ikonka vypnuti a ne pres start-> sipka (vedle ikonky zamku a vypnuti)-> shutdown.

    Pokud to delas primo pres ikonku vypnuti, vista maj pro tuhle ikonu standartne nadefinovanou jinou akci nez w xp. Pri zmacknuti teto ikonky nedojde primo k vypnuti pc, ale k uspani pc do kombinovaneho rezimu S3/S4. To dlouhe nacitani bude nejspise zpusobeno tim, ze pc (a ted jen tipuju) nejspise vypinas z elektriky a proto se viste/pc nepodari probudit z s3, tak se budi z s4.

    s3 = suspend to ram
    s4 = suspent to disk

    edit: a ted schvalne jestli sem se trefil

    edit2: ok, tak v tom pripade jsem vedle jak ta jedle.
    Naposledy upraveno uživatelem cool.user: 28-08-2008 v 14:05
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér Avatar uživatele B!OH@zArd
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    58

    start->vypnout-> vyskoci tabulka co chci udelat, jestli usporni rezim nebo odhlaseni,restart nebo vypnout tak dam normalne vypnout
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Mysli tuhle tabulku?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Mně něco podobnýho dělají i XP (Prof, SP3, CZE, dělal to občas i se SP2). Občas (ale fakt jenom málokdy) se po proběhnutí výběru boot loaderu zaseknou a teprve po dost dlouhý době (ano, taky minuta možná i ty 2) se teprv rozběhne načítání Windows (takový ty běhající modrý čtverečky pod logem Windows). Několikrát už jsem to v tomhle stavu resetoval, protože jsem myslel, že se zaseknul (s následky, že při restartu se ptal jestli do nouzovýho režimu, že se při posledním startu nepovedlo spustit, spustil jsem normální spuštění a šlo to dobře), pak jsem to jednou nechal a zjistil, že se to pak rozběhne po hodně dlouhý době. Dělá mi to fakt jenom málokdy, takže to neřeším, ale netuším proč. Takže to možná bude problém i v XP, nejenom Visty?

    Teď mě tak napadlo, že bych moh zkusit, jestli to třeba nedělá při úplným odpojení od zásuvky (protože to dělám málokdy, možná s podobnou frekvencí, jako se mi stává tohle).

    (koukni případně do mýho podpisu <<HTPC>> jestli nemáš nějakej stejnej HW jako já. Disk tam používám v režimu AHCI v nativním SATA modu)
    Naposledy upraveno uživatelem Dojigiri: 28-08-2008 v 14:21
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Muze to byt i biosem .. ikdyz je divne ze se to vyskytuje jen obcas.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér Avatar uživatele B!OH@zArd
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    58

    To cool.user : screen dodam odpoledne az dojdu dom ted jsem v praci
    To Dojigiri : nemam nic v bedne co mas ty v HTPC, moje PC mam rozepsano v popisku
    To pas!k bios jsem skousel i ten starsi, a v nastaveni se uz "docela" vyznam tak si myslim ze tam by problem nemel byt ...

    Je divny ze po zapnuti a zkontrolovani HW biosem naskoci ta cerna obrazovka a disk nezacne hrabat (bootovat), a boot mam nastavenej jenom z HDD ostatni volby jsou disable.Mam sice 2HDD ale jako prvni mam nastaveny systemovy. Zkusim jeste uplne odpojit ten druhej a uvidim co se stane...

    EDIT: ted me jeste napdalo jestli to nebude radicem jen ted si nepamatuji jestli mam ten systemovej HDD pripojenej na JMicron pridavnom radici nebo na intelovskem ICH9R

    EDIT2: tak se mylim deska je osazena 6x SATA 3Gb a o ne se stara ICH9R, jmicron se stara o IDE a o 2x eSATA +2 SATA na desce ktere ale nejsou osazene, jsou u vyssi verze DS5

    takze tim to asi nebude...
    Naposledy upraveno uživatelem B!OH@zArd: 28-08-2008 v 15:41
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér Avatar uživatele B!OH@zArd
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    58

    takze obrazky ,vypinani (mam prepnuto do klasickyho XP zobrazovani): 1.
    tady a 2. tady

    EDIT: samozrejme v druhem obrazku nedavam rezim spanku ale vypnout
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    odb odb je offline
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    513

    mam podobny problem s Win XP SP2 ako Dojigiri. Pri starte, po vybere OS a naslednom kratkom nacitavani mi asi tak 30s pc stoji, disk nepracuje a az po tych 30 s znovu zacne pracovat disk, naskoci logo vitajte a nabehne prac. plocha (mam vypnute bootlogo). Ten prestoj 30 s je trochu otravny ale nemal som cas sa mu hlbsie venovat. Predpokladam, ze to bude mat nasvedomi nejaky integrovany komponent na MB v kombinacii s ovladacmi vo win, mozno ICH9R v kombinacii s nastavenim v BIOSe na AHCI. Start Linuxu na chvilu (5-10s) zastane pri detekcii radica a disku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Dneska jsem to zkoušel, s vypnutím PC ze zásuvky to nesouvisí, po odpojení a připojení se rozběhnul úplně normálně. Mně to dělá fakt jenom málokdy (za poslední 3 měsíce tak 2x) takže to neřeším, řek bych taky že detekce něčeho, ale čeho a proč to většinou jde a jednou za čas ne ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér Avatar uživatele B!OH@zArd
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    58

    no vcera mi zas nabeh v pohode ... ja tomu nechapu ... asi se fakt neco nekdy zasekne u detekce a zkouma to dokud to nezkousne az se to zas zasekne tak zkusim prohodit do jinejch sata portu ale pochybuju ze to s tim ma co do cineni ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    198

    To bude nejaky timeout. Vetsinou tim trpi radice ci sitove karty. Ja bych nejprve zkontroloval jestli mas vsude posledni stabilni ovladace. Nainstaloval nove pokud bude potreba a jestli to nepomuze, tak zkusit znovu SP1.

    Taky lze zapnout boot logging a nastartovat. V ntbtlog.txt najdes jak se nacitali drivery. Pokud si verite a jste profesional IT, muzete zkusit nastartovat v Debug modu.

    Klidne nam sem hodte ten ntbtlog.txt, treba z neho neco spolecne vyctem.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér Avatar uživatele B!OH@zArd
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    58

    drivery jsem zkousel a dnes jsem nahodil bios F5 a zkousel jsem povipinat vse co nepotrebuju v biosu ale stejne ... dela to jak kdy ... jinak ovladace vseho se pokousim drzet co nejaktualnejsi
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od filky Zobrazit příspěvek
    To bude nejaky timeout. Vetsinou tim trpi radice ci sitove karty...
    Podobny problem jsem mel na jednom PC s WXP Pro SP1 i SP2, a bylo to prave sitovou kartou. Nezjistil jsem, jestli to bylo timeoutem inicializace, nebo pokusem o ziskani IP z DHCP pred startem OS, ale jina karta to uz nedelala.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 27-09-2014, 19:48
  2. Windows 7: Proces spouštění systému Windows 7
    Od Hrdlodus v sekci OS Windows
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 27-03-2011, 23:59
  3. Dlouhá prodleva po bootování Win.
    Od pavelson v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 21-01-2010, 15:37
  4. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 26-06-2008, 11:37
  5. Aktivacia systemu Windows Vista
    Od romanecko v sekci OS Windows
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 22-03-2008, 02:10