Plazma TV versus LCD TV
Již delší dobu uvažuji o koupi LCD TV.Po prostudování všech dostupných materiálů a io jsem se rozhodl pro Sony KDL-32 S 2000 (popř. KDL-32 S 2020).Pro hovoří slušný obraz,přípojná místa a vybavení (např.tuner pro dig.pozemní vysílání).Proti zase pomalá reakce při rychlých změnách obrazu (hlavně u sportovních přenosů,které hodně sleduji),ale to je všeobecný problém LCD.Cena se na io pohybuje od 32000,- do 37000,-kč.Prošel jsem si i několik "tzv. odborných prodejen",kde se mi "odborníci" snažili vnutit svůj názor,ale přímo porovnat vybraný model s ostatními značkami či příp. s plazmou bylo takřka nemožné.Např.nekvalitní signál,který neumožňuje porovnat různé modely,nebo u vstupu do prodejny 1-2 přístroje zapojeny na HD signál z kódovaného satelitu,ale ve zbytku prodejny opět jen analog a ještě k tomu nekvalitní a rušený.Celkem otrávený jsem přišel do H-centra Expert,kde se mi dostalo neskutečné péče a všemožného vysvětlení i možnosti porovnání.Po vyslechnutí mých požadavků a přáních,co od tv očekávám mi bylo nabídnuto přímé porovnání mimo jiné i s plazmou Panasonic TH-37 PV 60 a TH-37 PV 600 (nový model) a musím konstatovat,že "panasonik" má úžasný obraz.Srovnával jsem hlavně rychlé scény (sport,film),tak i obraz při různých intenzitách osvětlení v místnosti.Uhlopříčka je sice o 5 palců větší,ale menší plazmy se nedělají.S všeobecně známým problémem "vypalování" statického obrazu (hlavně tv log) to není tak horké.Při příjmu tv programů málokdo dlouhodobě nepřepíná tv a u analog. vysílání logo stanice poněkud "plave" a tudíž obava je skoro nepodstatná.Při dlouhodobém sledování statického obrazu (např. z dig.foťáku) tento problém samozřejmě hrozí,ale kvůli tomu si televizi asi moc nekupujeme.I při menší vybavenosti (hlavně staršího modelu) se asi rozhodnu pro plazmu.Na io se cena pohybuje u TH-37 PV 60 od 36 000,- do 43 000,-kč a u TH-37 PV 600 od 48 000,- do 54 000,-kč.Je to dost velký rozdíl,hlavně u "šestistovkového" modelu,ale něco za něco a nic není zadarmo.Zajímaly by mě zkušenosti těch z vás,co jste se rozhodli pro koupi LCD či plazmy a jaké máte s nimi zkušenosti.Dík.Best.
viz moje příspěvky ve foru níže.Nevím, jaká mají ty plazmy co uvádíš rozlišení, a přiznám se, že na první pohled může obraz z plazmy vypadat lépe, ale pokud uvážíš všechna pro a proti: cena, životnost, spotřeba, chlazení, opravy, váhu, rozlišení versus cena... je LCD jasná volba.
Sony 32S2000 provozuji spolu s UPC direct přes satelit již několik měsíců.Obraz je kvalitní, na cca 8 sportovních kanálech, které se dají sledovat žádné duchy, ani při fotbale, surfingu, hokeji nepozoruju.Obraz z DVD upscalovaný na 1080i/samo ne full HD pro šťouraly/ je pastva pro oči a takovej Riddick při mimozemský invazi je pěkná šťáva.PC zobrazuje bez problému, HL2 na 81 cm taky není k zahození.Přípojnech míst jak h...n, přehršle, včetně HMDMI/ s HDCP, ale co už.../.Voleb obrazového formátu je taky dost, digitální tuner, světelný senzor, redukce šumu, atd, atd.
Hlavní je uvědomit si to, že kdo moc vybírá přebere, a taky může čekat stylem - novej model, hm, je dobrej, starej snad zlevní, no už zlevnil tak do toho, aha už není skladem, tak že by ten nadupanější ? - Já už z toho měl svýho času hlavu jako buben, takže jsem koupil a neprohloupil - je to jenom na tobě.
čau
Sony 32S2000 provozuji spolu s UPC direct přes satelit již několik měsíců.Obraz je kvalitní, na cca 8 sportovních kanálech, které se dají sledovat žádné duchy, ani při fotbale, surfingu, hokeji nepozoruju.Obraz z DVD upscalovaný na 1080i/samo ne full HD pro šťouraly/ je pastva pro oči a takovej Riddick při mimozemský invazi je pěkná šťáva.PC zobrazuje bez problému, HL2 na 81 cm taky není k zahození.Přípojnech míst jak h...n, přehršle, včetně HMDMI/ s HDCP, ale co už.../.Voleb obrazového formátu je taky dost, digitální tuner, světelný senzor, redukce šumu, atd, atd.
Hlavní je uvědomit si to, že kdo moc vybírá přebere, a taky může čekat stylem - novej model, hm, je dobrej, starej snad zlevní, no už zlevnil tak do toho, aha už není skladem, tak že by ten nadupanější ? - Já už z toho měl svýho času hlavu jako buben, takže jsem koupil a neprohloupil - je to jenom na tobě.
čau
Čau,ty panasonici mají rozlišení 1024x720 pixelů při ulhopříčce 37".Jelikož budu sledovat většinou kabelový analog,tak mám obavu z rozmáznutého obrazu při sportovních přenosech,u sat.digitálu to možná takový problém není.Cena je kolem 40000,-kč,spotřeba mě nezajímá,za kraviny utratí člověk víc a co se týká životnosti,tak za 10 let bude už něco jiného a dnešní novinka bude morálně zastaralá.Podotýkám,že jsem starý "soňák" a rve mi srdce,že plazma od Panasoniku je o něco lepší.
No ja súboj plasma vs. LCD vydím v strednej triede, ktorá sa týka väčšiny kupujúceho obyvateľstva na víťazstvo LCD. Plazma má síce vyšší kontrast ale s podsvietením je to horšie. Obraz na LCD je svetlejší, čo sa mi zdá vhodnejšie. Navyše o plazme môže uvažovať len človek s rozmernou obývačkou. Nič do paneláku :)
[QUOTE=Frog]No ja súboj plasma vs. LCD vydím v strednej triede, ktorá sa týka väčšiny kupujúceho obyvateľstva na víťazstvo LCD. Plazma má síce vyšší kontrast ale s podsvietením je to horšie. Obraz na LCD je svetlejší, čo sa mi zdá vhodnejšie. Navyše o plazme môže uvažovať len človek s rozmernou obývačkou. Nič do paneláku :)[/QUOTE]
LCD má při denním světle dobrý obraz,ale při večerním či nočním sledování to je horší.Proč mají asi v obchodech puštěné LCD za plného světla, i umělého? Hádej!
LCD má při denním světle dobrý obraz,ale při večerním či nočním sledování to je horší.Proč mají asi v obchodech puštěné LCD za plného světla, i umělého? Hádej!
doporucuju kouknout na tuto stranku...
http://www.plazma-lcd.cz/cz/
http://www.plazma-lcd.cz/cz/
[QUOTE=paia]doporucuju kouknout na tuto stranku...
http://www.plazma-lcd.cz/cz/[/QUOTE]
super stránka. krásna prezentácia, ale vyplýva mi z nej že jasný víťazom je plazma. Ako tak tu stranku pozeram tak LCD akoby ani nebola konkurenciou pre plazmu.
http://www.plazma-lcd.cz/cz/[/QUOTE]
super stránka. krásna prezentácia, ale vyplýva mi z nej že jasný víťazom je plazma. Ako tak tu stranku pozeram tak LCD akoby ani nebola konkurenciou pre plazmu.
[QUOTE=Frog]super stránka. krásna prezentácia, ale vyplýva mi z nej že jasný víťazom je plazma. Ako tak tu stranku pozeram tak LCD akoby ani nebola konkurenciou pre plazmu.[/QUOTE]
Už jdu na ni,jěště dnes se ozvu a proberem to.
Už jdu na ni,jěště dnes se ozvu a proberem to.
[QUOTE=Best]LCD má při denním světle dobrý obraz,ale při večerním či nočním sledování to je horší.Proč mají asi v obchodech puštěné LCD za plného světla, i umělého? Hádej![/QUOTE]
tak s tím teda nemohu souhlasit....
tak s tím teda nemohu souhlasit....
[QUOTE=Frog]super stránka. krásna prezentácia, ale vyplýva mi z nej že jasný víťazom je plazma. Ako tak tu stranku pozeram tak LCD akoby ani nebola konkurenciou pre plazmu.[/QUOTE]
Takže tato stránka názorně ukazuje přednosti a slabiny Plazmy a LCD a i méně znalým předvede rozdíly obou formátů,vřele doporučuji i ostatním.Dále doporučuji diskusní fórum na http://www.golias.cz.
Takže tato stránka názorně ukazuje přednosti a slabiny Plazmy a LCD a i méně znalým předvede rozdíly obou formátů,vřele doporučuji i ostatním.Dále doporučuji diskusní fórum na http://www.golias.cz.
Taky se zastavam LCD. Pokud bych se rozhodoval pro plazmu, tak se pohybuju v jinych cenovych relacich, nez si muzu dovolit. Duvodem je rozliseni (pouziti HTPC). Kolik stoji plazma se slusnym rozlisenim? Hodne.Kdyz jeste vezmu v uvahu vetsi spotrebu, mensi zivotnost, tak u me vyhrava LCD. Jinak souhlasim ze ve stejne cenove relaci pri stejne velikosti zobrazovaci plochy ma plazma kvalitnejsi barvy, vetsi svitivost a kontrast.
[QUOTE=aldafallout]Taky se zastavam LCD. Pokud bych se rozhodoval pro plazmu, tak se pohybuju v jinych cenovych relacich, nez si muzu dovolit. Duvodem je rozliseni (pouziti HTPC). Kolik stoji plazma se slusnym rozlisenim? Hodne.Kdyz jeste vezmu v uvahu vetsi spotrebu, mensi zivotnost, tak u me vyhrava LCD. Jinak souhlasim ze ve stejne cenove relaci pri stejne velikosti zobrazovaci plochy ma plazma kvalitnejsi barvy, vetsi svitivost a kontrast.[/QUOTE]
suhlasim. Je to otazkou ceny a luxusu. Kto chce mat v obyvacke kinosalu tak určite plazma pride vhod, ale ak neni TV vašou prioritou tak LCD sa mi zda vhodnejšie. Kvalitativne su obe technologie už vyspele a na vysokej urovni, takže zla volba neni ani LCD ani Plazma, ide opäť o uživateľa (diváka), a pri plazme aj o jeho peňaženku :)
suhlasim. Je to otazkou ceny a luxusu. Kto chce mat v obyvacke kinosalu tak určite plazma pride vhod, ale ak neni TV vašou prioritou tak LCD sa mi zda vhodnejšie. Kvalitativne su obe technologie už vyspele a na vysokej urovni, takže zla volba neni ani LCD ani Plazma, ide opäť o uživateľa (diváka), a pri plazme aj o jeho peňaženku :)
Hned v uvodu priznam ,ze jsem zastancem LCD a to z duvodu rozliseni,protoze potrebuji mit k tv pripojene i PC.Ale preci jen i kdyby jsem byl nezaujaty tak mne napada-to si nikdo nevsiml na te strance http://www.plazma-lcd.cz/cz/ ve spodni casti,kteri vyrobci tu stranku podporujou.Napadne,ze mezi nimi neni zadny predni vyrobce LCD.Mozna by jsme chteli aby v reklamnim letaku BMW byla na kazde strance zminka o tom,ze Mercedes je v dane oblasti proste lepsi.Ale tak to proste nikdy nebude.Kazdy si stoji za svym.Nerikam,ze plazma je smejd,ale jestli nekdo rika,ze plazma je po VSECH strankach lepsi/A TA STRANKA TO RIKA/tak v tom pripade je asi na hlavu.A nejenom to-mysli si o vsech ostatnich,ze jsou asi taky na hlavu,jinak by preci lcd ani nevyrabeli ani nekupovali.
[quote=hermanson]na te strance http://www.plazma-lcd.cz/cz/ ve spodni casti,kteri vyrobci tu stranku podporujou.Napadne,ze mezi nimi neni zadny predni vyrobce LCD.[/quote] Stačí vidieť značku Pioneer a je to jasné... :mistake
Testy sú síce pekné, no pokiaľ neudávajú, ktoré konkrétne LCD vs. Plazma boli porovnávané, tak celý test stráca význam.
Testy sú síce pekné, no pokiaľ neudávajú, ktoré konkrétne LCD vs. Plazma boli porovnávané, tak celý test stráca význam.