Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 38

Téma: Crash DISK

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    36

    Koupil jsem si new hardisk Western Digital Caviar SE16 WD6400AAKS. Nainstaloval jsem si Vista Ultimate 64bit. Už několikrát se mi ukázala modrá obrazovka s výstrahou o hard drive. Prý abych defragmentoval disk, pouzil ruzne utility na kontrolu disku atd.
    TAk nevím, jestli je to Vistama, nebo budu muset reklamovat HDD.

    //_ a taky podivne vibruje kazdych 3sec. po pridani dalsiho disku .tak ta vibrace se cítí až na stůl...///
    Díkes
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Kozouš
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    501

    Zdravím,
    pro začátek by jsi sem mohl hodit výpis smartu, např z programu speedfan, everest, hd sentinel.
    Dále se zkus omrknout http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=22162

    Osobně jsem se rozhodoval take mezi tímto diskem a 640GB Seagate. Ještě že jsem do toho WD nešel. Poslední dobou šly hodně dolů.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Zkus na něm pustit nějakou větší zátěž, např. h2benchw. Já mám konkrétní zkušenost s vadným diskem Samsung, kterej se po 2-3 cyklech h2bench odpojil. Jestli je disk špatnej, možná se odpojuje při větší zátěži. Ideální by ale bylo nainstalovat na jinej disk nějakej dočasnej systém a tenhle disk mít jako druhej, aby případný odpojení disku nezpůsobilo pád systému.

    (já konkrétně používal dávku 6x spuštění h2benchw za sebou - původně to bylo kvůli průměrování výsledků 3x RO a 3x RW a přitom jsem přišel na to, že disk je vadnej protože tohle nevydržel a odpojoval se, musel se pak chvíli nechat - ale přitom se nepřehříval)

    můžeš to pouštět dávkou např.
    for %%P in (1 2 3 4 5 6) do h2benchw 0 -english -p -w Result%%P
    apod. (0 je pořadový číslo disku)

    Pokud to nedojede a odpojí se, je chyba disku, pokud dojede, můžeš zkontrolovat výchylky jednotlivých měření, neměly by se nějak extrémně lišit (pokud se budou lišit např. o 50%, je něco špatně).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    36

    tak v tom speed fanu vubec funkci SMART nemuzu pouzit (prazdny okno) + to samí v hd sentinelu a everestu..
    to bude Vistami
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Vistami to urcite nebude, co se ti zobrazi treba v Everestu kdyz kliknes na Smart?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    192

    Použij Western Diagnostic z jejich webowky - stáhni si obraz CD (je to de facto boot disketa) s utilitou WD diag, nabootuj z CD a nech zkontrolovat Quick nebo Extended testem. Neřeš to v OS.
    Odkaz: http://support.wdc.com/product/downl...sid=30&lang=en

    Vypal to jako obraz na cedlo a nabootuj z toho. Řiď se pokyny na obrazovce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    36

    Western Diagnostic prosel bez CHYB . tak ja netusim :-D cim to muze byt

    SMART v Everestu - http://img523.imageshack.us/my.php?i...9227067hd8.jpg
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 01-09-2008 v 19:53 Důvod: sloučeno, příště použij tlačítko "EDIT" thx.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Takze zacneme od zacatku, co mas za desku?
    Muze to byt problem radice. Mas to pripojene na SB mustek, nebo na pridavny?
    Od toho se potom muzeme odrazit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    36

    Asus m2nsli deluxe...
    zapojeni by mělo být v poradku , když funguje i jiny (predtím pouzivany) pevný disk.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od Jester55 Zobrazit příspěvek
    Asus m2nsli deluxe...
    zapojeni by mělo být v poradku , když funguje i jiny (predtím pouzivany) pevný disk.
    Zkus si stahnout nejnovejsi ovladace nForce na tvuj chipset. Snad to pomuze.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    No, taky si zkontroluj paměti (např. pomocí goldmemory) - vadná paměť může způsobovat všemožný chyby...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Citace Původně odesláno od Jester55 Zobrazit příspěvek
    tak v tom speed fanu vubec funkci SMART nemuzu pouzit (prazdny okno) + to samí v hd sentinelu a everestu..
    to bude Vistami
    A máš povolenej SMART v Biosu? V některých biosech je defaultně vypnutej.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    192

    Citace Původně odesláno od Dojigiri Zobrazit příspěvek
    A máš povolenej SMART v Biosu? V některých biosech je defaultně vypnutej.
    Smart mu na této desce nic nezjistí. Naopak, pokud se pokusí spustit čtení ze Smartu, skončí to BSOD obrazovkou. Kdyby napsal, co mu to vypsalo za Stop-ku , pak by se to dalo jednoduše identifikovat. Z informací, které uvedl, je to k ničemu. Ovládače tady nic nezmůžou, jestli je měl instalovány z CD dodané s MB, budou verze 9.16 nebo 9.19. Nic nového tam není.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    36

    hele až se mi to znovu stane, tak se to pokusim vypsat. !! Zatím díky za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    36

    jo to jsem taky mel asi rict.SPolecne s new HDD jsem pridal do pc take new 2x2GB RAMky. Ale goldmemory probehl v poradku.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Gigabyte DS3-DS4 Crash
    Od schali v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 41
    Poslední příspěvek: 21-01-2013, 09:37
  2. procesor A4-3400 + HD6410D - Catalyst Crash
    Od Mikkes v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 09-09-2012, 23:13
  3. BSOD Crash Dump
    Od Leckie v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 29-10-2011, 23:49
  4. PC Crash
    Od Andrew180 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 13-10-2010, 00:19
  5. Externí HDD: 16GB flash disk nebo 160GB externí disk?
    Od Stetha v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 08-09-2009, 16:57