Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 6 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 87

Téma: Jaký gigabitový switch.?

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Mám doma WiFi router, na který je připojen jeden NTB přes WiFi a 2 PC kabelem, protože často kopíruji dat z jednoho PC na druhý přes síť, tak mě dosti omezuje 100Mbit

    Takže bych rád koupil nějaký 1Gb switch, který bych zapojil za router a teprve na ten switch dva PC, oba mají integrovanou gigabitovou síťovku.

    Otázka je, zda mi stačí pořídit např. takovýto switch - Asus GigaX1105B za 300Kč, či se mám poohlédnout po něčem dražším.

    Dále by mě zajímalo, jakou by mohla mít teoretickou propustnost tato síť...přál bych si aspoň 30MB/s.

    Do switch bych nechtěl investovat více než 1000Kč. Budu rád, za každou radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Mnou experimentálně dosažená rychlost přenosu přes FTP 115MB/s, přes sambu 70MB/s a největší brzda je většinou disk. Z toho FTP byl kopírován image CD nacachovaný v paměti na RAID pole. Co brzdí sambu nevím.

    EDIT: Mezi Windows je rychlost trochu menší než u Linuxové samby, přestože se jedná o tentýž protokol. Tam je rekord cca 45-50MB/s.
    Naposledy upraveno uživatelem pavel_p: 03-09-2008 v 23:00
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Já mám jen obyčejně nasdílené disky ve Widlích a kopíruji přes TotalCommandera...takže koukám, že s rychlostí by němel být problém. Díky za info

    Ještě další zkušenosti.?
    Naposledy upraveno uživatelem eraser: 04-09-2008 v 22:04
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Mam gigabit (8 portovej 3com switch). Nikdy se mi nepodařilo vytížit síť na 100% mimo syntetický testy, tam jsem měl rychlost max 114MB/s, pri kopirovani kolem 27MB (zcela evidentně zpomalení díky ntb. disku).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    OK, v tom případě zkusím ten levný Asus.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Pri tych cenach switchov, ktore tam maju, zacinam uvazovat, ci to neni vtip

    U ASUSu budu predpokladam v tej cene pouzite asi Realtek cipsety pre switche, pripadne zdielana priepustnost medzi par portami. Naviac za tu cenu predpokladam, ze napajaci zdroj bude nestabilizovany, co byva casta pricina mrznutia. Za tu cenu by som povedal, ze to je tak vyrobok v style "no nekup to".

    Co som pocul, tak na ASUS sa niekolko ludi stazoval kvoli zamrzaniu. Pri takej cene, by som to aj cakal...

    Keby som si mal z toho vybrat, tak z lacnejsich by som skusil tento:
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=57148

    Mal som jeho predchodcu, 8 portove SMC EZ switche 10/100 mbps a tie mali v pohode ako adaptery, tak switche. Nezamrzali. SMC je uz desiatky rokov na trhu sietovych zariadeni.

    Pripadne aj tento od Linksys /divizia Cisco/ by mal byt v pohode.
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=57150

    Asi by som siel do SMC, pripadne Linksysu. ASUS by som si vybral len, ak by som to chcel brat ako loteriu stylom "moze sa zadarit".

    Len tak na okraj. 5 portove modely by som si nevyberal. Radsej 8 portove. Predsa len tie 5 portove su najlacnejsie z najlacnejsieho. Aj u SMC napr. s 8 port modelmi som nemal ziaden problem, kupil som ich viac. A raz som kupil 2ks 5 portove a jeden z nich odisiel. Setrit sa na niecom musi ...
    Naposledy upraveno uživatelem KEOSAN: 04-09-2008 v 21:14
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    eraser

    Asus GigaX1105N má podľa tvrdenia výrobcu integrovaný zdroj...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Keosan: No, zas IMHO se nevyplatí vyráběť dva šváby. Takže bych čekal, že pětiport a osmiport (pokud vyráběj obě verze ve stejný modelový řadě) bude mít vnitřnosti stejný. Ušetřej na konektorech, PCB atd..., a to by nemělo mít snad nějakej velkej vliv.
    Taky jsem koukal a divil se tý ceně, ale při dnešní ceně švábů spíš konečně jeden výrobce přestal rejžovat. I když to samozřejmě nejlevnější součástky mít bude (on už ten integrovanej zdroj nic moc - další zdroj přehřívání, navíc vzlhedem k velikosti asi řešení nic moc).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Zaujimave u toho ASUSu, sa velmi casto u 5-8port switchu nevidi interne napajanie. Asi ozaj maju podobny navrh, kedze skrinka je rovnaka.

    Ale ako hovorim, o ASUSoch sa stazovali ludia, na mrznutie switchov. Tam dost zalezi, ako ten zdroj urobili. Naviac, rozmyslel by som si, ci kupovat v obchode, kde je na tie switche 2 rocna zaruka.

    V inom obchode som videl zaruku 2 roky na ASUS a 3 roky na SMC. Inak v dalsom obchode je na to SMC zaruka 5 rokov. Napr. http://www.lan-shop.cz/switch/smc/20974

    Ak si vyrobca trufa dat 5 rocnu zaruku na takyto lacny produkt.... Je predpoklad, ze bud ma toho plne sklady, alebo sa to nejak nekazi A mozem povedat, ze s tymi SMC EZ switchmi bolo minimum problemov, ak nepocitam 1 vadny 5 portovy, tak ostatne roky slapu bez zamrzov, bez problemov a to aj tam, kde nie su prilis idealne elektricke rozvody. Ale to boli vsetko 10/100 mbps switche....

    U toho SMC, kedze ma externy adapter, aj keby sa mu adapter pokazil po case /ci po zaruke/, neni problem kupit lacno iny, stabilizovany adapter. S internym zdrojom je uz to horsie.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    No, ne že bych byl pro toho asuse, podezřelej je, ale novej zdroj k tomu SMC nebude stát zas tak o moc míň než ten celej asus.... Což ovšem taky o něčem svědčí...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    19

    Zajimaly by mne vase nazory nebo zkusenosti s timto gigabit D-linkem:
    http://www.softcom.cz/produkt/d-link...-desktop-size/

    Ten jejich "Green ethernet" je zajimavy napad, protoze malo platne, pokud jede 24/7, muze to za rok usetrit i par stovek.

    Edit:
    Pro vetsi pohodli - zde je jednak popis aktualniho produktu i s "manazerskym" popisem technologie:
    http://www.dlink.com/products/?pid=495
    Naposledy upraveno uživatelem Hnizdo: 05-09-2008 v 15:05
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    No, ne že bych byl pro toho asuse, podezřelej je, ale novej zdroj k tomu SMC nebude stát zas tak o moc míň než ten celej asus.... Což ovšem taky o něčem svědčí...
    K tym zdrojom k SMC-cku:

    Pred rokom som riesil jeden problem so switchmi Benq 8 portove, kde im odchadzali zdroje /tie bol problem so zamrzanim/. Tak som kupil taketo univerzalne spinane stabilizovane zdroje:
    http://www.soselectronic.cz/?str=371&artnum=49217

    Alebo kto chce este o chlp lepsi, tak
    http://www.soselectronic.cz/?str=371&artnum=47002

    a pre zdrojovych paranoikov /kupil som ich par, ak by bolo pre vacsie switche. V SK mal a aj ma tento model lepsiu cenu/
    http://www.soselectronic.cz/?str=371&artnum=S071053

    Da sa to zohnat na Slovensku i v Cechach.

    HNIZDO:
    co sa tyka D-Linku, jeden znamy /robi u jedneho providera/ tam prave pouzili na istu dobu podobny 8portovy gigabitovy D-Link /tusim DGS-1008D/ a stihal bez zasekov a aj vacsiu zataz mnozstva uzivatelov /pretoze do toho sa zbiehalo niekolko vetiev z vacsich switchov. Mal to na chrbtici siete. Ale to bol iba 1 switch o ktorom som pocul. Mozno mal stastie a mozno je cela rada OK
    Naposledy upraveno uživatelem KEOSAN: 05-09-2008 v 18:28
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Takže nakonec jsem pořídil TP-Linka, ale nejsem zatím spokojen a bohužel nevím, kde je chyba. Prosím o pomoc.

    Switch je tento: http://www.abacus.cz/default.asp?cls...&stiid=1008915

    Na propojení PC jsem nejdříve použil obyčejný patch kabel (5e) a rychlost přenosu mezi dvěmi PC je ~22MB/s, což mi přišlo velmi málo (rychlostí HDD to není).

    Teď jsem zkusil patch kabel STP (5e) a rychlost stále stejná. Zkusil jsem na jednom PC s Vistami (druhé XP) naistalovat ovladač pro síťovku z Realteku, místo windousáckýho ovladače (Realtek RTL8168B/8111B) a rychlost stále stejná.

    Ještě zkusím aktualizovat ovladače pro sítovku na druhém PC a také zakoupit patch kabel STP (cat. 6). Jinak už nevím...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od Withman Zobrazit příspěvek
    Takže nakonec jsem pořídil TP-Linka, ale nejsem zatím spokojen a bohužel nevím, kde je chyba. Prosím o pomoc.

    Switch je tento: http://www.abacus.cz/default.asp?cls...&stiid=1008915

    Na propojení PC jsem nejdříve použil obyčejný patch kabel (5e) a rychlost přenosu mezi dvěmi PC je ~22MB/s, což mi přišlo velmi málo (rychlostí HDD to není).

    Teď jsem zkusil patch kabel STP (5e) a rychlost stále stejná. Zkusil jsem na jednom PC s Vistami (druhé XP) naistalovat ovladač pro síťovku z Realteku, místo windousáckýho ovladače (Realtek RTL8168B/8111B) a rychlost stále stejná.

    Ještě zkusím aktualizovat ovladače pro sítovku na druhém PC a také zakoupit patch kabel STP (cat. 6). Jinak už nevím...
    Na kratší vzdálenost na 5e jede Gigabit. Na certifikovaném molexu to mám vyzkoušené na 37 metrů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Já vím, že by to měla zvládnout i cat.5e, ale mě to prostě víc nedává. Jo a ty kabely jsou dlouhé 2 metry.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 6 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Switch u PS 3 ?
    Od robobobo v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 18-08-2013, 07:57
  2. blokující switch
    Od meti v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 08-12-2009, 10:58
  3. Jaký vybrat switch?
    Od jamajky v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 16-11-2009, 12:27
  4. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 27-07-2009, 18:34
  5. Jaký router+switch+AP?
    Od wex v sekci Sítě
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 15-09-2006, 18:56