Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Jak pohodlně přehrávat video z PC na TV

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele simontpf
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    44

    Napojil jsem TV na počítač - chtěl bych na tom přehrávat filmy. Problém je, že TV je 2.5m od počítače a natočená tak, že na ni od klávesnice nevidím. Původně jsem si myslel, že přehrávání vyřeším klonováním obrazu. Jenže TV má vyšší rozlišení než monitor a při klonování by to běželo vše na nižším rozlišení (monitor má 1680x1050 a TV má 1920x1080).
    Jak to pohodlně vyřešit?
    Jako jedinou možnost vidím, že budou dvě oddělené plochy - jinak se to rozlišení asi vyřešit nedá. Ale otázkou je, jestli by nebylo možné ovládat z PC (a tedy na monitoru) softwarový přehrávač s tím, že na druhé ploše (TV) by běželo fullscreen video.
    Nebo se to dá řešit nějak jinak?
    Nikdy jsem dvě plochy neměl a nemám s tím žádné zkušenosti (ani s nastavením), takže jsem klidně něco mohl přehlédnout. Pokud to máte někdo pořešeno, poraďte mi prosím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Z toho co píšeš tak máš asi LCD nebo plazmovou televizi. Osobně mám doma LCD samsung jak TV tak i monitor. Oboje má jiné rozlišení jako u tebe. Klonování obrazu je sice pěkné, ale celkem na nic. Další možnost je rozšíření plochy, ale od toho jsem taky upustil. Nakonec jsem to udělal tak, že jsem nechal připojenou televizi přes analog a v případě potřeby přepnu přes vlastnosti na ploše zobrazovací zařízení na TV a po skončení filmu TV zase zhodím a jdu zpět na monitor.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Nejlepsi je asi pouzit dalkove ovladani. Napr iMon. Pak nemusis k PC ani chodit. Urcite existuji i jine levnejsi. Tohle mam ale primo koupene dohromady se skrini. Pak muzes pouzvat DO jako nahradu mysi.
    Doplneni: Prehravani na druhe plose jde. Prinejhorsim si prehravac pustis na monitoru a pak presunes na druhou plochu. Pak staci jenom Alt + Enter nebo double click a mas video pres celou plochu TV.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček Avatar uživatele simontpf
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    44

    Citace Původně odesláno od Zoidik Zobrazit příspěvek
    Nakonec jsem to udělal tak, že jsem nechal připojenou televizi přes analog a v případě potřeby přepnu přes vlastnosti na ploše zobrazovací zařízení na TV a po skončení filmu TV zase zhodím a jdu zpět na monitor.
    Asi jsem nechápavej, ale jak přes analog?
    Taky mě napadlo, že bych to přehazoval za chodu, jenže když už si pustím film "fullscreen", tak se nedostanu k ovládání přepínání monitorů - kdybych to přepnul, obraz by byl jen na TV a tam už nevidím, takže bych zase zpět nenahodil fullscreen video

    // Edit: Jo, a mám plazmu, to jsem zapomněl upřesnit. Full HD, takže to rozlišení bych rád využil naplno.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele simontpf
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    44

    Citace Původně odesláno od mstejska Zobrazit příspěvek
    Doplneni: Prehravani na druhe plose jde.
    Myslíš jako že jde pustit výstup přehrávání na druhou plochu, nebo že to jde způsobem, který jsi uvedl (tedy přetažení na druhou plochu a Alt+Enter?).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Citace Původně odesláno od simontpf Zobrazit příspěvek
    Myslíš jako že jde pustit výstup přehrávání na druhou plochu, nebo že to jde způsobem, který jsi uvedl (tedy přetažení na druhou plochu a Alt+Enter?).
    Jo tak to delam doma. K notebooku pripojim LCD, rozsirim plohu na oba displaye. Kazdy ma nastaveno sve rozliseni, NB 1024x768 a LCD 1920x1200. Na NB displayi si pustim film (pres Media Player Classic nebo MPUI) pak staci pretahnout okno na LCD a Alt + Enter.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele simontpf
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    44

    Citace Původně odesláno od mstejska Zobrazit příspěvek
    Jo tak to delam doma. K notebooku pripojim LCD, rozsirim plohu na oba displaye. Kazdy ma nastaveno sve rozliseni, NB 1024x768 a LCD 1920x1200. Na NB displayi si pustim film (pres Media Player Classic nebo MPUI) pak staci pretahnout okno na LCD a Alt + Enter.
    Není to sice úplně nej řešení, ale asi to bude OK ... díky za radu.
    A ještě dotaz ... když budu chtít obdobným způsobem spustit nějakou gamesu, tak mám jen spuštěcí ikonu umístit na plochu plazmy a pak spustit?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Se hrama nevim. To jsem nikdy nezkousel. Dalsi moznost by bylo vytvorit si 3 nezavisle profily v catalystech. Jeden pro Monitor, Druhy pro plazmu a treti spolecny tzn Monitor + Plazma. Nadefinuj si zkratkove klavesy a pak muzes prepinat mezi display i poslepu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele simontpf
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    44

    Je třeba si dát pozor ještě na něco? Nastavení frekvence u TV, nebo něco dalšího?

    Profily v catalystech vyzkouším - díky a tip.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Citace Původně odesláno od simontpf Zobrazit příspěvek
    Je třeba si dát pozor ještě na něco? Nastavení frekvence u TV, nebo něco dalšího?

    Profily v catalystech vyzkouším - díky a tip.
    Jo. Nezapomenout sem tam vypadnout ven. Jinak myslim ze frekvence nastavovat nemusis.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Citace Původně odesláno od simontpf Zobrazit příspěvek
    Asi jsem nechápavej, ale jak přes analog?
    Taky mě napadlo, že bych to přehazoval za chodu, jenže když už si pustím film "fullscreen", tak se nedostanu k ovládání přepínání monitorů - kdybych to přepnul, obraz by byl jen na TV a tam už nevidím, takže bych zase zpět nenahodil fullscreen video

    // Edit: Jo, a mám plazmu, to jsem zapomněl upřesnit. Full HD, takže to rozlišení bych rád využil naplno.
    No mám to na mysli tak, že monitor mám připojen přes DVI kabel a druhý výstup na grafice mám přes redukci DVI/VGA napojen VGA kabelem na TV. Pokud chci přehrát film, tak zapnu TV, navolím si na TV PC vstup, přepnu grafické výstupy v PC a teprve potom zapnu film. Po skončení filmu zase přepnu zpět na monitor.... pokud se chceš dívat na film a zároven něco dělat na PC ( což mi přijde v celku nelogické, jelikož když koukám na film, tak na něj koukám ) tak bych použil rozšíření plochy, ale u mě se stalo to, že jak mám TV s měnším rozlišením HD Redy a monitor 1680*1020 ( nebo nějak tak ) tak mi televize běží na rozlišení monitoru takže se mi obraz roztáhne za okrajtelevize. Proto TV dycky nastavím jako hlavní a monitor vypnu
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    No ja pouzivam rozsireni plochy dost casto. Na LCD pustim diteti pohadku a na NB pracuju.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele simontpf
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    44

    Nás je v rodině taky víc, takže rozšíření plochy využiju (někdo může koukat na film a někdo surfit po netu)

    Mně se jednalo především o to, že přepínání není tak jednoduché - vy máte asi možnost se po přepnutí výstupu na TV na TV podívat - já ne. Prostě když to přepnu, tak musím udělat tři kroky abych viděl co tam je, což není rozhodně vůbec praktické.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Tak to ti jeste jednou doporucuju nejake dalkove ovladani. Ted me napadla dalsi moznost: bezdratova klavesnice a mys, ale myslim si ze DO by asi bylo levnejsi. A pokud nechces investovat tolik, tak prodluzovaci kabel na klavesnici.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček Avatar uživatele simontpf
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    44

    Citace Původně odesláno od mstejska Zobrazit příspěvek
    Tak to ti jeste jednou doporucuju nejake dalkove ovladani. Ted me napadla dalsi moznost: bezdratova klavesnice a mys, ale myslim si ze DO by asi bylo levnejsi. A pokud nechces investovat tolik, tak prodluzovaci kabel na klavesnici.
    o DO jsem taky uvažoval, ale asi to nebudu teď hrotit - stejně to na té TV potřebuju akorát pustit a event. pausnout, což se dá i poslepu. Časem bych rád pod TV pořídil nějaký HTPC, abych se tomuhle vyhnul a mohl nechat klasické PC na běžné věci a HTPC na videa.
    Bezdrátovou klávesnici určitě pořizovat nebudu - nechám si svou herní Razer Lycosa
    Ale co takhle to ovládat bezdrátovým gamepadem? To by nešlo? heh
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Win 95 nechce přehrávat wav
    Od krivulak v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 23-01-2014, 20:50
  2. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 10-02-2012, 01:14
  3. CRT: video z pc na tv
    Od Kodlz v sekci Monitory
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 06-04-2009, 07:53
  4. Počítač nechce přehrávat jakýkoliv zvuk !
    Od vitnevrela v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 06-09-2007, 15:00
  5. nemuzu prehravat dvd
    Od prostelol v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 18-05-2007, 21:49