Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 24

Téma: Máte ve svém počítačí RAID pole? Pokud ano, jaké?

  1. #1
    Šéfredaktor SHW / Admin Avatar uživatele Karel Polívka
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,200

    • Ano, RAID 0 (stripping)
    • Ano, RAID 1 (zrcadlení)
    • Ano, RAID 5
    • Ano, RAID 10
    • Ano, jiný typ než je tu uvedený
    • Nemám, ale chtěl bych
    • Nemám, považuji za zbytečnost
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    453

    Desktop: Nemám, považuji za zbytečnost
    File/mediaserver : Ano, RAID 5
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele randomofamber
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    21

    Mám, už mě to párkrát zachránilo data...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    5

    Mě tam chybí ještě nějaká možnost - já nemám, ale za zbytečnost to nepovažuju, ale ani ho zatim nechci, tak co si mám vybrat? :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    MiR MiR je offline
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5

    Zkoušel jsem ledaccos a konstatuju, že softwarový raid1, co je na téměř každém mb, je v praxi nefunkční a spíše přináší potíže. S oblibou se rozpadne a přepíše písmenka disků. Návrat je velmi pracný.
    Hardwarový raid1 je skvělá věc, jenom to vyžaduje poměrně drahou kartu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    doma to nemam, zbytecny
    v serveru raid 1 + zalohovaci disk
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Doma ne, v praci raid 5
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    2

    1) notebook - nic
    2) media server - RAID 5
    3) web servery - vetsinou RAID 1
    4) databazove servery - RAID 10
    5) data storage RAID 6

    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Na dvou noteboocích nic a na desktopu není použitý. Pro domácí účely to považuji za zbytečný luxus.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    202

    V praci na stanici RAID 1 (pres Matrix)
    Doma na serveru RAID 5
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    krl krl je offline
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    8

    Mam ted doma uz nejakou dobu RAID 0, zatim bez problemu, zalohy na externi disk. Doufam, ze dlouho vydrzi, jsou pouzity servrove disky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Vím o desktopu se dvěmi totožnými disky (WD mám dojem ), kde už nějaký ten měsíc jede RAID 0 bez problémů.

    Oba (uživatel i já) se modlíme za bezproblémový provoz i nadále
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    13

    Desktop:
    RAID1 - teprve instaluji. (2x 320GB WD)
    očekávám pár % nárůstu výkonu v čtení. Nijak zázračný; ale v mém případě raději toto se zálohou než RAID 0.

    Docela síla přečíst si tunu fór jaký RAID použít na desce Asus P5W DH Deluxe, kde je na výběr EZ-backup (Silicon "splitter" SATA2) vs JBMicron vs Intel v chipsetu. Vyhrál Intel. Ale už se mě povedlo přijít o partitions s daty i se systémem, když se EZ-Backup raid zřejmě rozhodl, že ten plný dat by měl být přepsán prázdným. (viva la Hirens CD a tuna záchranných utilit, partišny i MBR po drcení disku obnovila, jen Win to neudejchaly a ani oprava je neuzdravila).

    P.S.: od té doby co stojí 500GB kolem 1500kč vč DPH nepovažuji RAID za zbytečnost...
    Naposledy upraveno uživatelem Miko: 10-09-2008 v 17:19
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    2

    Citace Původně odesláno od kane.shw Zobrazit příspěvek
    Oba (uživatel i já) se modlíme za bezproblémový provoz i nadále
    To drzim palce. Ja mam u WD RE2 za rok umrtnost vyssi nez 50 % z priblizne 10 disku. Situace jeste horsi nez tenkrat u 840MB serie. Udelal jsem chybu, ze jsem si myslel, ze se WD za ty roky poucil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    259

    Raid? Kdepak jsem věrný Biolitu Teď vážně, v pc mám dva HDD: systémový WD Raptor 36GB a úložiště WD3200AAKS 320GB, opravdu důležité věci mám na obou discích a vypálené na CD, zbytek jsou věci které mám během chvíle stažené z netu znovu.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Používáte na svém vlastním počítači firewall?
    Od husky14 v sekci Ankety v magazínu
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 26-09-2009, 00:25
  2. Reakcí: 35
    Poslední příspěvek: 26-09-2009, 00:21
  3. Jaký OS máte ve svém počítači?
    Od husky14 v sekci Ankety v magazínu
    Reakcí: 42
    Poslední příspěvek: 19-03-2009, 12:15
  4. Víkendová diskuze: Jste na svém počítači závislý?
    Od Karel Polívka v sekci Víkendové diskuze
    Reakcí: 70
    Poslední příspěvek: 05-11-2008, 20:55
  5. RAID pole 0
    Od AirForce1 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 29-06-2008, 23:19