Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 4 z 4 PrvníPrvní ... 234
Zobrazené výsledky: 46 až 56 z 56

Téma: Jak snížit spotřebu, zvýšit výkon a ztišit notebook/stolní počítač

  1. #46
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    71

    Citace Původně odesláno od VencaX Zobrazit příspěvek
    Radim dobře - s taktováním notebooku si nezačínej. Nejen, že se ti bude nejspíš přehřívat, ale chlazení to možná ani nebude zvládat. Navíc si těma pár desítkama MHz moc nepomůžeš, systém nezrychlíš a jenom si zaděláš na malér.
    Každopádně pokud bys to přecijen chtěl zkusit, tak zkus RMClock (zmiňovaný v tomhle vláknu) a než s ním začneš manipulovat, přečti si o tom něco - tady na foru by někde mělo být vlákno právě o taktování.
    Neviem ci som slepy ale v RMClock nieje ziadne pretaktovanie a to ho pouzivam uz aspon 5 rokov. Momentalne mam pomocou RMClock podvoltovany CPU z 1.3080V na 1.0200V a bezi jedna radost. Takze priestoru na pretaktovanie je dost.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #47
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    taktovat jde maloktery NB, taktovat smysluplne temer zadny. at uz kvuli poddimenzovanemu chlazeni, tak kvuli nulove snaze vyrobce - zadne dimenzovani komponent, zadna podpora v biosu, pravdepodobne chybejici lock PCI frekvence atd atd atd.

    I kdybys sehnal neco s podporou tveho PPL, tak to popozenes max o par desitek MHz takze vykon navic nulovy a spis tim rozhazes radice na PCI - zvukovku, USB nebo nejcastej radic SATA/PATA...

    Jediny smysluplny OC co muzes udelat je sehnat na ebay za par supu +-2GHz model procaku (760-770), vymenit ho a podle toho co zvladne chladic v RMclocku naladit max pstate/vcore (na vlastni zodpovednost - ani nepotrebujes rmclock, staci v profilu napajeni ve win omezit max frekvenci v procentech, win pak nedopusti maximalni nasobice - dost vic to totiz zere a chladice byvaji dimenzovane presne na spotrebu nejcastej osazovanych procaku, ne na to co intel prodava jako max model - sice to ma stejne TDP, ale spotreba je o 5-10W vetsi)

    jinak ale kdyby te zajimalo opravdove vylepseni NB, tak jednoznacne 7200rpm disk/SSD - to poznas neporovnatelne vic nez par MHz navic (vim o cem mluvim, ted pisu na notasu s P-M 730 a mam druhy stejny, kde mam upgradovano na P-M 770 - 2.13GHz, nevim jestli ne dokonce 780)
    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 29-12-2011 v 09:02
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #48
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Když jsem ještě měl Asus K50 s AMD Athlon X2, zkoušel jsem ho nataktovat o nějakých 300-400 MHz a prakticky nebyl žádný extrémní nárůst výkonu, oproti tomu výrazně stoupla teplota a spotřeba.

    A i když máš dost prostoru pro taktování díky RMClocku, který jsem ti radil ať stáhneš jako první (nikoli na taktování ale na snížení napětí - jak je psáno v tomto vláknu, za což jsem z mě nepochopitelných důvodů od tebe dostal zápornej repuťák, aniž byses předtím zmínil, že ho používáš), stejně si téměř nepomůžeš.

    Pentium M 760 jsem viděl na aukru za nějakých 700 i s poštou, takže si myslím, že pokud bys pár stovek obětoval (najde se snad i levněji), udělal bys možná lépe (když asi všechny známé programy na taktování nepodporujou tohle PLL).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #49
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    71

    Spominany notebook podla servisneho manualu podporuje Pentium M770 2.13GHz takze s chladenim by nemal byt problem.

    Vzhladom k pritomnosti rozhrania Ultra ATA100 je SSD v podstate vyluceny.

    Ale spat k teme, netusite ako to pretaktovat? Napr. pomocou wpcredit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #50
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,088

    Citace Původně odesláno od Vladimir
    Vzhladom k pritomnosti rozhrania Ultra ATA100 je SSD v podstate vyluceny.
    A toto je co?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #51
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    71

    Citace Původně odesláno od zsdx Zobrazit příspěvek
    A toto je co?
    To su vyhodene peniaze. Dufam ze ma nejdes presviedcat ze je to rozumna investicia?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #52
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,088

    To ne, jen jsem poukazal na skutecnost, ze IDE SSD jsou stale bezne k mani.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #53
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Chceš zrychlit starej notebook? SSD ho zrychlí asi 10x víc než pár MHz navíc. Neříkam, že je to rozumné, to už by potom možná bylo lepší koupit notebook s CoreDuo nebo Core2Duo...
    Každopádně nebyl náhodou wpcedit pro nějaké Durony/Athlony? (Nejsem si teď jistý)
    Zkusit můžeš všechno na co narazíš a zjistíš jestli to funguje např. přes CPU-Z který ukazuje aktuální frekvenci. Pár MHz by při krátkodobé zkoušce nemělo nijak shodit systém nebo tak něco.
    Naposledy upraveno uživatelem VencaX: 30-12-2011 v 14:31
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #54
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    71

    Citace Původně odesláno od VencaX Zobrazit příspěvek
    Chceš zrychlit starej notebook? Tohle ho zrychlí asi 10x víc než pár MHz navíc. Neříkam, že je to rozumné, to už by potom možná bylo lepší koupit notebook s CoreDuo nebo Core2Duo...
    Každopádně nebyl náhodou wpcedit pro nějaké Durony/Athlony? (Nejsem si teď jistý)
    Zkusit můžeš všechno na co narazíš a zjistíš jestli to funguje např. přes CPU-Z který ukazuje aktuální frekvenci. Pár MHz by při krátkodobé zkoušce nemělo nijak shodit systém nebo tak něco.
    Pani. Myslim ze som svoju otazku formuloval dostatocne jasne "ako pretaktovat CPU". Preco mi tu rozpravate o vsetkom inom len nie o pretaktovani cpu? Rychlejsi HDD mi hovno pomoze k tomu aby mi isli plynule h264 videa. Teraz ked som vam povedal o co mi ide zacnete mi radit co spravit po SW stranke na zlepsenie aj ked som v tomto smere spravil vsetko co sa dalo a nepytam si v tomto smere radu.

    Keby som chcel novy notebook moja otazka by znela asi takto: nejdu mi plynule h264 videa, co mi poradite? novy notebook? novy CPU? Pretaktovanie CPU? SW optimalizacie?

    To VencaX: pokud nemáte co říct, raději nemluvte, nemas ani sajnu na co sluzi wpcredit tak sa radsej nevyjadruj lebo ti dam dalsi zaporny reputacny bod za to ze tu rozpravas kraviny.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #55
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Hele "kamaráde" moc si nevyskakuj. Nevím přesně, na co wpcedit slouží, nikdy jsem ho nepotřeboval a tak vím jen zhruba to, co jsem si přečet. Ale... ne - ALE! Zmiňoval jsem něco takového ve svém příspěvku? NE! Pouze jsem zmínil to, že když se před pár lety pokoušel bratr upravovat výkon stolního PC, psali tam, že funguje na Athlonech a Via KT133(?), což je jediné, co jsem zmínil. Ta poznámka "Zkusit můžeš všechno..." je oddělena v novém odstavci, což podle mě znamená, že už není spojená s předchozím.

    Jinak vyhrožovat si tu můžeš jak chceš, ale nevím, jestli jsi v právu jelikož my vůbec nemáme povinnost ti zkusit nějak pomoct.

    Nemůžu si pomoct, ale opravdu nevím, jestli ti těch pár MHz na CPU pomůže, i když teda fakt nevím, jak moc špatně ti jedou ty videa, jakej máš systém atd.. To se pak těžko hádá v čem je problém a co by šlo udělat lépe.

    EDIT:
    Co jsem teď četl, tak někomu dělalo na podobné "sestavě" problém Aero ve Win 7
    Naposledy upraveno uživatelem VencaX: 30-12-2011 v 15:36
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #56
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Procházel jsem pinmod návody i biosMod fóra a nic použitelného jsem nenašel

    Jinak WPCREDIT je opravdu "proslavený" z dob Athlonu XP a VIA chipsetů.. Tak nechápu proč se rozčiluješ, když to někdo zmíní.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 4 z 4 PrvníPrvní ... 234

Podobná témata

  1. Preferujete stolní počítač nebo notebook?
    Od Petr S. v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 29
    Poslední příspěvek: 12-04-2008, 21:38
  2. Notebook okolo 30 000 výkon + display
    Od H0nz@ v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-02-2008, 19:54
  3. Jak ztišit počítač?
    Od Acci v sekci Chlazení
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 16-10-2007, 13:49