Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 30

Téma: z Win98 na vyšší

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    4

    chtěl jsme se zeptat,jestli by mi někdo poradil,mám Win 98 a když sme je chtěl přeinstalovat na win 2000,popřípadě XP,tak již při instalaci se začal počítač neustále restartovávat, při každém načtení Win, u Win 98 mi počítač jšlape bez sebemenších problémů(tedy aspo naběhne v pořádku systém :-) )Mám PC AMD Duron K6 400MHz, 192MB RAM,S3 Virge,20GB HDD...není to sice bůh ví co,ale myslím,že WIn2000 by na tom měli jet bez problémů,tak nevím,kde hledat závadu neschopnosti PCčka přijmout lepší OS...
    předem díky aspon za nějaké rady:-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele BlackFrog
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    589

    no já nevim, procesor mi připadá na 2000/XP dost slabej, nedivil bych se kdyby to bylo kůli tomu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    4

    procesorem to není,jednou sme na tom rozjel na chvilku v pohodě Xpčka,jenže pak zase stejnej problém,sotva sem je vypl a nahodil posléze počítač znovu,již nenajel OS a při načítání docházelo stále k restartu,tudíž sem musel přistoupit k opětovnému nainstalování OS 98...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW Avatar uživatele BlackFrog
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    589

    ze si je rozjel na chvilku nic neznamená, stejně to tim mohlo bejt... zkus se někde na netu podívát po nárocích XP, nejsem si jistej...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele k.a.n.a
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    27

    Běžet by to mnělo,nároky na xp sou minimálně procesor na frekvenci 300Mhz,128MB RAM,1,5GB volného místa na disku a monitor a grafická karta zvládající rozlišení 800x600!
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW Avatar uživatele BlackFrog
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    589

    tak to sem myslel že sou vyšší... sry...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    No... tenhle PC by měl s WinXP s problémy jet (tím myslím pomalý běh, protože na WinXP to chce aspoň 256MB RAM - vlastní zkušenost) a Win2000 by měly jet snad bez větších problémů (400MHz pro Win2000 je v pohodě - viděl jsem je nainstalované i na různých 300MHz a i slabších). Je ale takhle z židle těžké poradit... vážně netuším, co s tím... pokud byly všechny ovladače správně nainstalované, systém taky, neměl by být důvod, aby zlobil, ale jak říkám - moc málo informací na to udělat nějaký závěr.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Projeď RAMky memory testem (po hodině testování nesmí být jediná chyba).
    Zruš veškeré přetaktování.
    Při instalaci Win XP pořádně zformátuj HDD.
    Zkontroluj jestli ti fungujou všechny větráky (taky zkontoluj teploty komponent), podívej se jestli v PC nemáš "kilo" prachu.

    Ten PC ja XP musí jet!

    Osobně si myslím, že bude problém v RAM.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od tgfh
    Projeď RAMky memory testem (po hodině testování nesmí být jediná chyba).
    Zruš veškeré přetaktování.
    Při instalaci Win XP pořádně zformátuj HDD.
    Zkontroluj jestli ti fungujou všechny větráky (taky zkontoluj teploty komponent), podívej se jestli v PC nemáš "kilo" prachu.

    Ten PC ja XP musí jet!

    Osobně si myslím, že bude problém v RAM.
    Je to dost možné, ony si Windows 98 nechají hodně líbit, takže klidně můžeš mít špatnou paměť a ani o tom nevíš. Také jsem ale zažil ,že některé starší desky (staré biosy) měly s winXP/2000 problémy a nebylo možné je používat. Zkusil bych ten memtest, pokud bude OK, zkusil bych se ještě podívat po novém Biosu pro Tvou desku a pokud by to nepomohlo, nechal bych ten PC "dožít" na Win98.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček Avatar uživatele RuThaN
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    28

    Je vidět, že sem chodí odborníci, žádnej Duron K6 400MHz neni.. Je to K6-2.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Citace Původně odesláno od RuThaN
    Je vidět, že sem chodí odborníci, žádnej Duron K6 400MHz neni.. Je to K6-2.
    Ježiš to se toho stalo (sry jestli jsem tě tim ježiš urazil...)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW Avatar uživatele BlackFrog
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    589

    Citace Původně odesláno od RuThaN
    Je vidět, že sem chodí odborníci, žádnej Duron K6 400MHz neni.. Je to K6-2.
    myslim že autorovi tématu šlo spíš o to aby nám přiblížil jeho procesor než aby sem psal přesný označení...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od RuThaN
    Je vidět, že sem chodí odborníci, žádnej Duron K6 400MHz neni.. Je to K6-2.
    Já myslím, že to nebylo v tom dotazu až tak důležité... a splést se může každý, i odborník
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Citace Původně odesláno od RuThaN
    Je vidět, že sem chodí odborníci, žádnej Duron K6 400MHz neni.. Je to K6-2.
    [OT]Sorry, že ani já to nevydržel, ale přidám se taky... Je mi líto, ale v tomhle případě je na 99,9% jedno, jestli člověk napíše K6 nebo K6-2, to už byl malinko úlet, ne, RuThaNe?! Není v tom, doufám, nic osobního...[/OT]
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček Avatar uživatele RuThaN
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    28

    Já nejsem nějakej detailista, ale většinou se řeší, větší kraviny, navíc ste tady na to skutečné téma moc neporadili..
    Nechci šahat nikomu, do svědomí, ale psát to, že se mi to nezdálo podstatný, může pokrytecky i ten co to opravdu nevěděl.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 20-03-2013, 23:58
  2. HDD Verbatim ovladač na win98
    Od xen123 v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 07-02-2010, 19:01
  3. Windows 9x: Spouštění WIN98
    Od Maco33 v sekci OS Windows
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 24-11-2009, 17:49
  4. Windows 9x: preinstalace win98 na win98se
    Od brambora v sekci OS Windows
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 24-01-2009, 16:00
  5. Software: Postup instalace Win98
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 13-09-2008, 07:15