Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Problém s diskem???

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele scratchy27
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    315

    Zdravím, vím, že se, kvůli absenci informací, asi nedobereme zdárného konce, ale mám problém a potřeboval bych spíš popostrčit, kde by mohl být zakopaný pes.
    Věc se má takhle, prodal jsem na netu svůj starší disk Seagate Barracuda 80GB PATA (model 7200.7). Do poslední chvíle bez jakýchkoliv problémů fungoval v PC. Nyní po prodeji mi kupující (který je ale vyložený laik :-() tvrdí, že když disk zapojil do PC, tak PC nemůže vůbec zapnout (jeho slovy : zmáčknu zapínací tlačítko a nic se neděje).
    Bohužel netuším co je to za člověka, ale nedokázal mi říct ani jak má disk zapojený ani co má za typ desky apod. takže opravdu nečekám přesný rozbor problému, jako spíš nakopnutí správným směrem... Opravdu se mi nechce věřit, že by z ničeho nic prostě tímhle způsobem přestal fungovat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Keď ho zasa odpojí - pc nabehne?
    Ja len či pri pripájaní hdd nechtiac neodpojil nejaký dôležitý káblik(napr. od tlačítka Power).
    Samozrejme za chvíľu tu máš kopu postov, kde vinník bude zdroj.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW Avatar uživatele scratchy27
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    315

    Citace Původně odesláno od robky Zobrazit příspěvek
    Keď ho zasa odpojí - pc nabehne?
    Ja len či pri pripájaní hdd nechtiac neodpojil nejaký dôležitý káblik(napr. od tlačítka Power).
    Samozrejme za chvíľu tu máš kopu postov, kde vinník bude zdroj.
    Jojo, když tam vrátí starý tak to prý funguje. S tím zdrojem nevím, nevím, odpojí starý disk, zapojí nový a i v případě kdyby ten zdroj už nestál za nic, tak ten nový disk nemůže mít o tolik větší spotřebu aby si PC ani neškrtl
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Nie je možnosť, že by si ten disk vyskúšal zasa u teba?
    A s tým zdrojom - je dosť možné, že pri zapnutí má ten novší disk väčší prúdový odber a zdroj to neustojí. Sám som už podobný prípad v minulosti riešil. Môže vyskúšať zapnúť pc bez disku(samozrejme aj bez ide káblu) a po rozbehnutí pripojiť hdd.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Jeste jsem o takove zavade tedy neslysel. Napadaji me ale nejake moznosti... krome jiz zmineneho pretizeneho zdroje muze take jit o naswitchovani disku master/slave - uz jsem jednou narazil na desku, co s spatnym naswitchovanim nechtela startovat, proverte to.
    Druha vec je ponekud choulostiva. Pokud ten disk sel postou - mohl dostat takovy otres, ze to uz neustal. Anebo se jen posunoly-odehly kontakty. Kdyz si vezmete hvezdicovy klic a odsroubujete spodni desticku s soucaskami z disku tak zjistite silenou vec. Veskere kontakty mezi motorem a snimaci hlavickou disku se k elektronice dostavaji pres hodne pofiderni kontakty, ktery napruzenim maji prilehat na kontakty ze spodku desticky. Vickrat se mi uz stalo, ze disk klikal, vypinal se a delal neplechu a stacilo prihnout ty kontakty a bylo po problemu... Specialne u Maxtoru, ale i Seagate atd.
    Proverte to. Kontakty u napajeni motoru napruzte a cinovou vrstvicku na nich prepajejte, uz tam budou vytlacene ty tecky z koncu kontaktu, a dejte tam vic cinu, at se to neopakuje. Opatrne s tim napruzovanim. Ulomi se to snadno.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Obcas se stane ze clovek po letech rozebere pc aby tam neco pridal vyfouka ho a ono neco odejde . (nekolikrat s emi to stalo napriklad s ec zdroji) To je prvni vec co me napada .. druha ze si proste potreboval udelat misto a neco odpojil a nedal to zpet .. jinak pouhe pripojeni disku urcite nepusobi tak ze nepojede cele pc .. snad jen ve spojitosti s tim zdrojem ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér Avatar uživatele pancoo
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    125

    Taky se přikláním k možnosti toho, že ten šťastlivec si omylem o něco zavadil nebo jenom mu někde nedoléhá kontakt. At si spíš překontroluje celkové zapojení PC nebo at přizve zkušenějšího kamaráda at se mu na to podívá. Nebo pokud máš tu možnost že bys za nim dojel tak si to zapoj sám a překontroluj!
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    355

    Asi otoceny datovy kabel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Nj, ale proc by mu to pak jelo s tim puvodnim diskem...?

    Ze by to byl stary pocal co jde do 32G a jinak ani tuk? Bez vice informaci o masine se asi nikam nedostaneme.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Něco by se našlo
    - dotyčný je BFU a nic se neděje znamená ve skutečnosti, že nenaběhnou Windows a padne cokoliv předtím v nejlepším případě na hlášce, že nebyl nalezen systém
    - dlouhý/nalomený/opačně zapojený IDE kábl, ulomený nějaký PIN (velmi často jeden chybí úmyslně a na kabelu je zámek proti otočení)
    - jumper master/slave/single - padne až BIOS na autodetekci
    - překročen nějaký limit (32GB) - padne až BIOS na autodetekci nebo tabulce těsně před bootem
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Odpověď může být na snadě. Některé desky v minulosti neuměly autodetekci. Tudíž ho deska špatně detekuje a z toho důvodu mu starý jede. Navíc se může lehce stát, že pokud je to nějaký hodně obstarožní kousek nemusí podporovat ani tento disk.
    První bych zkontroloval zapojení, jumpry a pak hupky dupky do BIOSu a tam se díval co se děje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    14

    No ale podle úvodu mu to nedělá nic,takže do biosu se asi taky nedostane.Takže jestli je uplnej laik, tak to na dálku určitě nespravíš...sice to není nakopnutí dobrým směrem,ale rada...bud tam musíš(ale to bude asi problém co) a nebo hold at ti to pošle disk nazpátek..a nebo at to dá někomu,neříkej že by tam nikoho neznal co se sem tam hrabe v kompu
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele )aguar
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    238

    Citace Původně odesláno od scratchy27 Zobrazit příspěvek
    Zdravím, vím, že se, kvůli absenci informací, asi nedobereme zdárného konce, ale mám problém a potřeboval bych spíš popostrčit, kde by mohl být zakopaný pes.
    Věc se má takhle, prodal jsem na netu svůj starší disk Seagate Barracuda 80GB PATA (model 7200.7). Do poslední chvíle bez jakýchkoliv problémů fungoval v PC. Nyní po prodeji mi kupující (který je ale vyložený laik :-() tvrdí, že když disk zapojil do PC, tak PC nemůže vůbec zapnout (jeho slovy : zmáčknu zapínací tlačítko a nic se neděje).
    Bohužel netuším co je to za člověka, ale nedokázal mi říct ani jak má disk zapojený ani co má za typ desky apod. takže opravdu nečekám přesný rozbor problému, jako spíš nakopnutí správným směrem... Opravdu se mi nechce věřit, že by z ničeho nic prostě tímhle způsobem přestal fungovat...
    A nedal si mu treba disk aji s nainstalovanyma Winama na tvuj PC? (nenaformatovany) On jen prisel, zapojil a .... nejelo mu to
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Problém s diskem?
    Od stenli11 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 08-11-2009, 15:34
  2. Asi problem s diskem
    Od Merik v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 15-05-2009, 22:05
  3. Problem ze SAS diskem
    Od Roman777 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 11-01-2009, 09:34
  4. problem s diskem!!
    Od steveFM v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 15-02-2008, 16:28
  5. Problém s diskem
    Od endivie v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 09-02-2007, 09:48