Dobrý den, rád bych, kdyby mi někdo poradil s výběrem komponentů do nového pc.
Moje požadavky od počítače jsou, abych se mohl například dívat na filmy a zároveň vypalovat, komprimovat videa a stahovat a to vše bez nějakého sekání
O hry mi zase až tak nejde(mám xbox360), ale taky bych na tom čas od času chtěl něco zahrát(např. Spore, the sims 3 - to co není na konzole)
Procesor bych chtěl dvoujádro něco přes 2ghz
základní desku sata2 (a aby šly zapojit alespoň 2 HDD) a abych mohl zapojit alespoň 3x2gb ram a aspoň 6 USB 2.0
paměť ram si představuji 2x2gb stačí nějaké průměrné paměti
grafickou kartu bych bral asi nějakou HD Radeon, stačí taky nějaká průměrná-hlavně aby šly HD filmy a sem tam nějaká hra
taky bych chtěl aby byl počítač tichý(aby se s ním dalo spát v jedné místnosti), takže asi nějaký větráček k procesoru navíc?(podle toho co jsem četl)
pevný disk bych bral asi tenhle WESTERN DIGITAL Caviar SE16 500GB WD5000AAKS
Case může vypadat jakkoli hlavně aby to do něj vše padlo a aby měl aspoň 2x USB 2.0 na přední straně
DVD mechaniku bych snad dokázal vybrat sám. Jestli se nemýlím, tak by tam šla zapojit jakákoli mechanika?
zdroj vůbec netuším jaký - o tomhle nevím vůbec nic
tohle vše bych chtěl pořídit z Alzy do 10000 Kč
Moc prosím o radu co vybrat, skoro vůbec se v tomhle neorientuju a absoultně nevím co k sobě sedí
Projížděl jsem hodně stránek o HW, ale moc mi to nepomhlo a nevím si rady jaké komponenty koupit, tohle je akorát moje hrubá představa
Předem děkuji za každou radu.