Přetaktování AMD Sempron 2200+
Zdravím,
potřeboval bych poradit s přetaktováním, mám procesor AMD Sempron 2200+ (nebyl taktován). Ještě jsem to nikdy nědelal a potřeboval bych, aby mi někdo napsal postup, doporučenou a maximální hranici.
Předem dík
potřeboval bych poradit s přetaktováním, mám procesor AMD Sempron 2200+ (nebyl taktován). Ještě jsem to nikdy nědelal a potřeboval bych, aby mi někdo napsal postup, doporučenou a maximální hranici.
Předem dík
[quote=Majkl578]Zdravím,
Předem dík[/quote]
Jedná se o soc.A nebo s.754? A napiš prosím jakou máš desku.
Předem dík[/quote]
Jedná se o soc.A nebo s.754? A napiš prosím jakou máš desku.
[QUOTE=boboco]Jedná se o soc.A nebo s.754? A napiš prosím jakou máš desku.[/QUOTE]
ono existuje nejaky sempron 2200+ do 754? :rolleyes:
ono existuje nejaky sempron 2200+ do 754? :rolleyes:
No pokud máš zámky na sběrnici tak by ses mohl dostat aji na 200Mhz FSB (resp. 400) a s frekvencí by ses mohl dostat tak na 2.2GHz (rating by se mohl pohybovat okolo 2800+) aniž bys musel zvedat napětí procesoru.
No aspoň mě se to povedlo s AthlonemXP 2200+ @ 2800+ (2.1GHz, 350Mhz Fsb)
Přece jenom je ten sempron upravenej athlonXP,...
No aspoň mě se to povedlo s AthlonemXP 2200+ @ 2800+ (2.1GHz, 350Mhz Fsb)
Přece jenom je ten sempron upravenej athlonXP,...
Jedná se určitě o socketA (2200+ na 754 neexistoval).
U taktování bude záležet taky jakou máš desku.
Tento CPU má 166 FSB, jestli nemáš žádnou šit desku tak na 200FSB by to mělo určitě jít. A nezapomeň hlídat frekvenci RAMek.
U taktování bude záležet taky jakou máš desku.
Tento CPU má 166 FSB, jestli nemáš žádnou šit desku tak na 200FSB by to mělo určitě jít. A nezapomeň hlídat frekvenci RAMek.
presne tak je to socket A, FSB na 166 MHz, nasobič je najpravdepodobnejšie uzamknutý, takže jedina cesta je zvyšovať FSB. Ja som ju dal stabilne na 200 MHz (CPU: 10x200MHz=2 GHz). Teplota sa zvýšila v záťaži o 5 - 7 stupňov, teplotu 60 stunov som u mňa na CPU ešte ani nevidel :D samozrejme obaja mame ine skrinky ine podmienky, ale s BOX chladičom pri taktovani Sempronu odporučam nepreháňať to. Na 1667 MHz mavam teplotu v silnej záťaži max na 47 (podla Central Brain Identifier). Pri 2000 MHz to bolo asi 53 stupňov.
[quote=boboco]Jedná se o soc.A nebo s.754? A napiš prosím jakou máš desku.[/quote]
Moc se omlouvám, asi jsem byl ještě nějakej rozespalej, když jsem psal ten příspěvěk. Nejslabší Sempron pro s754 byl samozřejmě 2300+
http://www.pricespy.co.nz/cat_2.html?g=63
... a co se Tvého dotazu týče, teď bych už opakoval, co tu padlo:) Tvé možnosti taktování se odvíjejí od desky jakou vlastníš. Procesoru by nemělo činit problém jet i na 200MHz namísto defaultních 166Mhz.
Moc se omlouvám, asi jsem byl ještě nějakej rozespalej, když jsem psal ten příspěvěk. Nejslabší Sempron pro s754 byl samozřejmě 2300+
http://www.pricespy.co.nz/cat_2.html?g=63
... a co se Tvého dotazu týče, teď bych už opakoval, co tu padlo:) Tvé možnosti taktování se odvíjejí od desky jakou vlastníš. Procesoru by nemělo činit problém jet i na 200MHz namísto defaultních 166Mhz.