Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: instalace XP a detekce HDD

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    28

    Ahoj,
    mam problem se svym diskem, koupil jsem si Samsung SpinPoint F1 HD322HJ - 320GB SATA II, ze zacatku jsem tam hodil instalacni CD na XP, ale nevsim sem si ze je to urceny pouze pro DELL, priznavam, moje chyba. Pri instalaci mi to ukazalo disk 320 GB, rozdelil sem to a nainstaloval (i kdyz to pri instalaci nahlasilo nejakou chybu). chtel sem to mit ale vsechno v cajku, tak sem tam soupnul CD s normalnima XP a ne pro DELLy, s tim ze to korektne preinstaluju. Problem je v tom, ze ve fazi, kdy mam ted rozdelit disk, tak to ukaze pouze velikost disku nejakych 131 GB a ne 320 GB. v biosu je nadetekovanej disk spravne.
    Nevite v cem by mohl byt trabl a jak to dat do kupy?
    Dik za jakoukoliv radu
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Pravděpodobně se jedná o instalační médium XP bez Service Packu. Pro korektní podporu velkých disků je třeba alespoň SP1, lépe SP2 (či SP3).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    28

    ano, je to instalačka XP bez service packu. takze je to zpusobeno tim? zkusim sehnat nekde jinou instalacku. moc diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Jinou shánět nemusíš. Můžeš si ji sám vytvořit integrací SP např. pomocí nLite.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    197

    Ak použije staré CD bez SP a nainštaluje Windows do disku menšieho ako 131GB a potom nainštaluje SP nemal by mať následne problém s využitím kapacity disku nad 131GB (alebo sa mýlim?)
    Samozrejme, že inštalačné CD s SP je jednoduchšia cesta.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Ano jde doinstalovat SP pozdeji a zpristupni se tak cela kapacita disku. Ten zbytek pak lze ve správci disků namapovat jako další logickou jednotku, nebo vše spojit dohromady nějakým správcem partitionů.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. DDR1: detekce RAM
    Od chalupník v sekci Operační paměti
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 03-02-2011, 09:22
  2. Detekce neexistující BD-ROM
    Od Romboom v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 12-11-2010, 08:00
  3. Spatna detekce RAM
    Od zajdax3 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 15-06-2010, 21:20
  4. BIOS - detekce HDD
    Od boby v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 04-02-2010, 10:21
  5. Detekce TV tuneru
    Od Johak v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 13-01-2009, 16:50