Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Vývojové prostředí pro C

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Tak už to na mě zase jde - škola a nutnost programovat.:-)

    Tentokrát jsem si vybral Cčko, protože nějaký borec si usmyslel, že se mu nechce opravovat projekty a nechá to dělat mezinárodní soutěžní server ( UVa Online Judge, jestli někdo zná ). Inu, původní plán prostý - v Dev-C++ se mi vždycky celkem dobře pracovalo.

    Jenže tehdy jsem nepotřeboval debugger... Teď, když jsem debugger Dev-Cčka poznal, nejradši bych ho mazal bit po bitu. Nevěděl by někdo, pls, o nějakém obdobném prostředí? Potřeboval bych, aby bylo schopné zkompilovat program využívající jen nejzákladnější knihovny ( všechno standardní knihovny C ), neměly by v tom být nesmysly, jaké například přidává Microsoft do C programů ve Visual Studiu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Hmmmm - linux asi nechceš, co? Tam je nástrojů... :-) Třeba gdb :-D
    Ale bejt Tebou bych zkusil Visual C++ express edition. MS má kupodivu dobrý vývojový nástroje. Možná jsou tam přidaný blbosti, ale program dle normy přeloží, a oproti např. borlandu kompiluje rychle a dobře (s borlandem mam mnohaletou a bohužel nedobrou zkušenost).
    Naposledy upraveno uživatelem Logout: 11-10-2008 v 23:23
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    No a bude fungovat stylem, že otevřu jeden čistý texťák, napíšu si do něj všechno ručně sám, zkompiluju a spustím? Já totiž tak nějak nerad, když mám ve zdrojovém textu něco, čemu stejně nerozumím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Samozrejme. Pokud vyuzivas cisty projekt a ne predpripraveny, tak tam mas jenom to co si tam sam das.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Prima, zase mám co stahovat.:-) Vyzkouším, díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Visual studio express ti bude stacit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Mimochodem, ohledně toho Dev-Cčka - jsem jen cvok, co s tím neumí, nebo debugger fakt potřebuje debugnout? Opakované spouštění debugu totožného kódu vyústilo vždycky v jiné chování.:-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    S Dev-Cčkem zkušenosti nemam. S jinejma open i closed -source programama jsem si ale udělal zkušenost, že napsat dobrej debugger neni vůbec jednoduchý. Debuger je právě jedna ze síly visual studia (další výhody jsou např. oddělený debug a release verze kompilovanejch aplikací - při ladění velkýho projektu není třeba překompilovávat celej projekt, ale jen změny od posledního release, apod.).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Jj, to znám z Visual Studia. Docela dobrá věc, i když někdy taky umí pozlobit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Tak jsem to dneska zkusil a přesně to, co jsem očekával - otevřu svůj starý C soubor ( resp. zkopíruju jeho text do nově vytvořeného ), ale možnost zkompilovat nebo spustit program nikde. Potřebuju v tom Visualku ještě něco nastavit, pls?

    Edit: No jo, až teď mi došlo, že Visualka vždycky potřebují projekt. No, nevadí, důležitý je ten kód, ten už se pak odešle samostatně, až bude fungovat. Díky.

    Edit2: Ohledně debugu: nějak se mi nedaří během debugování zobrazit obsah celého pole - když rozkliknu jméno toho pole, objeví se jen jedna podpoložka, která ale nemá žádné jméno a je u ní nějaké číslo. Možná zas dělám akorát něco špatně, ale ve Visual Studiu, když jsem dělal C#, se takto vždycky dal pohodlně obsah pole zobrazit, hezky buňka po buňce.
    Naposledy upraveno uživatelem Intri: 12-10-2008 v 17:51
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Tichý case do prašného prostředí
    Od angry tapeworm v sekci Skříně
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 13-05-2014, 12:44
  2. Chlazení procesorů: Chladenie CPU v prasnom prostredi
    Od KEOSAN v sekci Chlazení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 20-03-2013, 09:03
  3. PC shutdown okamžitě po vstupu do 3D prostředí
    Od skocan v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 25-08-2012, 17:36
  4. Debian: Grafické prostředí - problém s loginem
    Od dakty v sekci OS Linux
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 22-07-2010, 08:43
  5. Vista - ID narodiho prostredi: 1029
    Od Solaris1 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 02-02-2009, 19:43