Prosim poraďte mi nekdo
Myslíte že by tu někdo poradily totální lamě ? Mam
MB MSI K7N2G-L s procíkem AMD Athlon Barton 2500+ a grafárnou Saphire atlantis ATI radeon X1600Pro, momentálně mám 512 DDR400Mzh (2*256MB) toho bych se chtěl zbavit a tak se ptám jestli má cenu do moji sestavy narvat 2*1024Dual popřípadě jaký ?? dopředu řikam že časování mi vubec nic neřiká a netušim co je to CL1,2... :( díky
MB MSI K7N2G-L s procíkem AMD Athlon Barton 2500+ a grafárnou Saphire atlantis ATI radeon X1600Pro, momentálně mám 512 DDR400Mzh (2*256MB) toho bych se chtěl zbavit a tak se ptám jestli má cenu do moji sestavy narvat 2*1024Dual popřípadě jaký ?? dopředu řikam že časování mi vubec nic neřiká a netušim co je to CL1,2... :( díky
[QUOTE=Ko$h!K]Myslíte že by tu někdo poradily totální lamě ? Mam
MB MSI K7N2G-L s procíkem AMD Athlon Barton 2500+ a grafárnou Saphire atlantis ATI radeon X1600Pro, momentálně mám 512 DDR400Mzh (2*256MB) toho bych se chtěl zbavit a tak se ptám jestli má cenu do moji sestavy narvat 2*1024Dual popřípadě jaký ?? dopředu řikam že časování mi vubec nic neřiká a netušim co je to CL1,2... :( díky[/QUOTE]
Spíš bych ti doporučil ještě jednu 512. CL je časování (jak víš) a je to další věc (hlavní je frekvence), která ovlivňuje výkon u pamětí (udává různé hodnoty, ale obecně je to rychlost obnovy/čtení/zápisu z paměti).
MB MSI K7N2G-L s procíkem AMD Athlon Barton 2500+ a grafárnou Saphire atlantis ATI radeon X1600Pro, momentálně mám 512 DDR400Mzh (2*256MB) toho bych se chtěl zbavit a tak se ptám jestli má cenu do moji sestavy narvat 2*1024Dual popřípadě jaký ?? dopředu řikam že časování mi vubec nic neřiká a netušim co je to CL1,2... :( díky[/QUOTE]
Spíš bych ti doporučil ještě jednu 512. CL je časování (jak víš) a je to další věc (hlavní je frekvence), která ovlivňuje výkon u pamětí (udává různé hodnoty, ale obecně je to rychlost obnovy/čtení/zápisu z paměti).
mno ta 512 co ji mam je poměrně stará a navíc neznačková takže se bojím že by to nešlapalo spolu navic to neni jeden ale 2 MODULY (2*256MB) A stejne bych potřeboval spíš 2048MB :) ale jestli to neni na moji sestavišku třeba moc :-D
Ty chceš přetaktovávat CPU? Protože dávat skoro 6000kč za 2GB ramek do takovéhle sestavy je docela hukot. IMHO nechat těch 512MB a dokoupit 2*512... Co je to za typy pamětí? Kdyžtak koukni přes everest, jestli se ti nechce lézt do skríně (a navíc tam máš napsaný časování).
No tak asi takhle já mam jen 2 sloty na DUAL a v těch mám právě těch 2*256(nevim co myslíš typem ale sou to určitě no name, DDR400MHz víc nevim) takže další dual už tam proste a jednoduše nenarvu :) a ty ramky z toho kompu mužu zase vyndat :) já si nikdy nekoupim hotovou sestavu takže ty paměti napohodu využiju i v dalšim kompu a jinak muj procík je údajně dobře taktovatelněj (kámoš ho má teď na 2,14Ghz) takže na taktování taky možná dojde :)
no jako až tak moc ne počítam na 2048 okolo 7k ale de mi spíš o to jestli se mi ta investice vyplatí :)
Lol ne až tak moc, tak 7000 :D :D, tak jestli 7000 za ramky neni moc, tak fpoho :D, mno asi na to mam jinej pohled.
Můj názor: jestli o prachy zase tak nejde, tak je kup, určitě se to projeví ve výkonu. Tak jestli budeš taktovat, tak hledej paměti s co nejvyšš frekvencí a co nejnižším časování, ideálně Corsair, Geil, OCZ, Kingston
Třeba 2x tydle http://www.az-shop.net/inshop/scripts/detail.asp?kat=203512814
Co na ně říkáte?
Můj názor: jestli o prachy zase tak nejde, tak je kup, určitě se to projeví ve výkonu. Tak jestli budeš taktovat, tak hledej paměti s co nejvyšš frekvencí a co nejnižším časování, ideálně Corsair, Geil, OCZ, Kingston
Třeba 2x tydle http://www.az-shop.net/inshop/scripts/detail.asp?kat=203512814
Co na ně říkáte?
myslel sem jako že mi o cenu nejde až tak moc.. 7000 je dost i z mýho pohledu tim spíš že je mi 14 :) :) ..jistě měl sem v úmyslu buď kingstony nebo OCZ ale taky sem se nějkde dočet že se muže stat při špatnym nastaveni že 2048 pracujjou huř než 1024 :( tak ja do nich asi pudu.. maš nejakej konkretni typ ?? :)
počkej mam dojem že sem psal že mam DDR400MHz a tam je 500Mhz to neni problem? a pak šel bych radsi do tech co se prodavaj dohromady.. jako 2*1024 nebo to je jedno ??
Že jsou 500MHz je jedno, pudou líp taktovat, ale když je dáš do svýho PC, tak poběží na 400MHz. U těch co se prodávájí dohromady by měla být menší šance, že budou blbout při dualchannelu, ale vzhledem k tomu, že tvůj počítač dualchannel nezvládá, tak je to vcelku jedno.
Sry je to portugalsky: http://www.clubedohardware.com.br/artigos/405/3
Tady je vidět "nárůst" výkonu při použití jednoho a dvou modulů na AXP+, pak přejdi na stránku s P4... to už je nárůst výkonu :D. Bohužel nevim, jestli Barton už přinesl podporu DualChannelu nebo ne. Kdyžtak někdo pls poraďte :p, tady jsem v koncích (njn z thoroughbreda na prescott, nějak jsem toho bartona přeskočil)
Tady je vidět "nárůst" výkonu při použití jednoho a dvou modulů na AXP+, pak přejdi na stránku s P4... to už je nárůst výkonu :D. Bohužel nevim, jestli Barton už přinesl podporu DualChannelu nebo ne. Kdyžtak někdo pls poraďte :p, tady jsem v koncích (njn z thoroughbreda na prescott, nějak jsem toho bartona přeskočil)
[QUOTE=Ko$h!K]No tak asi takhle já mam jen 2 sloty na DUAL a v těch mám právě těch 2*256(nevim co myslíš typem ale sou to určitě no name, DDR400MHz víc nevim) takže další dual už tam proste a jednoduše nenarvu :) a ty ramky z toho kompu mužu zase vyndat :) já si nikdy nekoupim hotovou sestavu takže ty paměti napohodu využiju i v dalšim kompu a jinak muj procík je údajně dobře taktovatelněj (kámoš ho má teď na 2,14Ghz) takže na taktování taky možná dojde :)[/QUOTE]
Musim te zklamat, ale pokud si budes porizovat neco novejsiho tak ty pameti rozhodne nepouzijes, vzhledem k tomu, ze na novych deskach je DDR2. Tudis se me zda investice kolem 7k docela prestrelena, ale o uz si musis zvazit sam.
Musim te zklamat, ale pokud si budes porizovat neco novejsiho tak ty pameti rozhodne nepouzijes, vzhledem k tomu, ze na novych deskach je DDR2. Tudis se me zda investice kolem 7k docela prestrelena, ale o uz si musis zvazit sam.
Te pero. Chlape sekl sem se na tom tak hodinu a tohle je nej co sem nasel:Patrioty, sice 4 kila ale s CL 2-3-2-5 -->takze OC a bude to OK :) http://casemodding.cz/index.php?pg=detail&co=1710&kat=276&PHPSESSID=38dd7fd74fce429b25d51c3a49dfe512
pak je tu jeste jedna moznost: A-Data 500MHz CL 3-4-4-8 [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Samozrejme oboje jsou garantovany na dual (KIT 2x1GB). Já bych bral ty Patrioty. A taky ti jeste zustanou nejake $ na oslavu novych ramek :) Samozrejme volba leží na tobě. Jinak solidni 2GB pod 7K je celkem problem :(
pak je tu jeste jedna moznost: A-Data 500MHz CL 3-4-4-8 [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Samozrejme oboje jsou garantovany na dual (KIT 2x1GB). Já bych bral ty Patrioty. A taky ti jeste zustanou nejake $ na oslavu novych ramek :) Samozrejme volba leží na tobě. Jinak solidni 2GB pod 7K je celkem problem :(
jo dikec moc :) sem ti vděčnej... zatim mne všichni pořád tlačily jen do Kingstonů, Corsairů, OCZetek.. třeba vo Patriotovi slyšim prvně :) každopádně díky za radu a u toho druhýho je nějakej bogdel v tom CL ty si psal CL 3-4-4-8 ale na těch stránkách je doslova "Časování: DDR500: 8-4-4-3 DDR400: 8-4-4-2.5" tak ted nevim :(
:)...to casovani se pise dvema zpusoby...oba jsou dobre...OCZ a Corsary jsou dost proflakle znacky, tak se cena pohybuje "trosku" jinde :) (nad tvuj limit)... Kingstony bych si nebral, za stejne prachy urcite sezenes lepsi pameti
nevím co pořád řešíte, kup si 1GB (2X512) protože si myslím že PC máš stejně na hry, cpát 7k do DDR v době DDII mi přijde zbytečné, navíc když mezi cenou DDRII800 a DDR400 není až takový rozdíl
už rok jedu na 2X(dual) kingston 512MB DDR400 cl2,5 v dualu na AXP 3000+(barton) jedou bez problémů
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
potom bych prodal tu GK co tam máš, přidal bych uštřené peníze a koupil bych 7600GS nebo 7600GT
potom bys viděl obrovský rozdíl ve výkonu (hry)
už rok jedu na 2X(dual) kingston 512MB DDR400 cl2,5 v dualu na AXP 3000+(barton) jedou bez problémů
potom bych prodal tu GK co tam máš, přidal bych uštřené peníze a koupil bych 7600GS nebo 7600GT
potom bys viděl obrovský rozdíl ve výkonu (hry)
no jo ale já sem chtěl pařit hry jako Oblivion, G3, Crysis, FEAR, a ne zrovna na 640*480 low detaily jestli mne chápeš :) a bojim se že 1024MB je už trošku málo ... a jinak co máš proti X1600Pro 512MB ???
dal bych ruku do ohně že jsi psal že tam máš 9600 pro, ale nikdy jsi to neupravil, moje chyba
k pamětem, píšeš že nechceš hrát oblivion atd na 640X480. Proč jsi tedy kupoval X1600PRO a ne rovnou 7600GT ? podívej se na grafy jak si vede X1600pro proti 7600gt
oblivion
a pořád si myslím že by byl lepší 1gb ram + 7600GT
k pamětem, píšeš že nechceš hrát oblivion atd na 640X480. Proč jsi tedy kupoval X1600PRO a ne rovnou 7600GT ? podívej se na grafy jak si vede X1600pro proti 7600gt
oblivion
a pořád si myslím že by byl lepší 1gb ram + 7600GT
[QUOTE=Ko$h!K]no jo ale já sem chtěl pařit hry jako Oblivion, G3, Crysis, FEAR, a ne zrovna na 640*480 low detaily jestli mne chápeš :) a bojim se že 1024MB je už trošku málo ... a jinak co máš proti X1600Pro 512MB ???[/QUOTE]
Jak si dopad v tej reklamaci?
Jak si dopad v tej reklamaci?
[QUOTE=Fox_22]dal bych ruku do ohně že jsi psal že tam máš 9600 pro, ale nikdy jsi to neupravil, moje chyba
oblivion
a pořád si myslím že by byl lepší 1gb ram + 7600GT[/QUOTE]
hmm a co X1650Pro vz. 7600GT ? a co máš proti 2GB myslíš že je to zbytečnost ? slišele sem že třeba takovej Gothic3 si to dává na 1,5GB na low detaily 800na600 a jeste mrdeně... :(
oblivion
a pořád si myslím že by byl lepší 1gb ram + 7600GT[/QUOTE]
hmm a co X1650Pro vz. 7600GT ? a co máš proti 2GB myslíš že je to zbytečnost ? slišele sem že třeba takovej Gothic3 si to dává na 1,5GB na low detaily 800na600 a jeste mrdeně... :(