Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 34

Téma: Vyber komponentov pre server

  1. #1
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Zdravím všetkých nadšencov. Mám na vás dosť špecifickú prosbu o radu.
    Potreboval by som poradiť s výberom komponentov pre herný server. Počítačom sa venujem už dlhú dobu, ale len čo sa týka pracovných staníc. "Pravý" server som ešte neskladal. Pozeral som na stránky HP, IBM a DELL, lenže tam človek zaplatí veľa za značku a snáď aj za servis.

    Moja približná predstava o serveri:
    - matičná doska s podporou Xeon (prípadne Core2Quad), max 16MB RAM
    - integrovaná grafická karta
    - RAID v zapojení pre rýchly prístup k dátam a pre bezpečnosť
    - disky SATA

    Ak to niekomu napovie, malo by sa jednať o server pre hru World of Warcraft, s perspektívnym prístupom minimálne 1000 hráčov online. Hra spúšťa dve aplikácie (daemony v screenoch) a neustále pristupuje do Mysql databázy. Mám tiež predstavu, že by sa malo jednať o základnú dosku s podporou pre dva procesory (dve patice), kde by sa zatiaľ zakúpil len jeden procesor, druhý by sa doplnil v priebehu budúceho roku. Ale vzhľadom na počet hlavných bežiacich procesov by možno stačila aj doska s jednou paticou.
    V súčasnosti na tento účel používame staršiu dosku Biostar s procesorom Core2Duo E6400 2.13GHz a so 4GB RAM. Operačný systém FreeBSD. V tejto konfigurácii máme strop približne 400 hráčov online.
    Nájde sa teda niekto, kto by vedel poradiť na základe vlastnej skúsenosti? Cena by nemala byť vyššia ako 40 000,- Sk.
    Vopred ďakujem za všetky konštruktívne rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    202

    Pokud vycházím z předpokladu, že server si určitě budeš chtít skládat, pak bych to viděl nějak takto
    MB ASUS P5Q-VM - G45/ICH10
    RAM 16GB (KIT 4x4GB) DDR2 800MHz OCZ
    RAID 3WARE AMCC 9650SE-8LPML
    Disky asi WD 6400AAKS kvůli aktuálně nejlepšímu poměru cena/GB v zapojené do RAID5 (nebo 10)
    CPU podle výkonu a financí...

    Jelikož ale ten server bude stát na souběžném přístupu k DB, snažil bych se tam dát SAS disky a v tom případě připlatit za lepší RAID AMCC 9690SA-8I, ovšem to už bude asi přes plánovaný rozpočet.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Díky, zaujímavá zostava. Nemá ale tá základná doska zbytočne výkonnú integrovanú grafickú kartu? Pri serveri je to asi zbytočné.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Citace Původně odesláno od EditorPO Zobrazit příspěvek
    Díky, zaujímavá zostava. Nemá ale tá základná doska zbytočne výkonnú integrovanú grafickú kartu? Pri serveri je to asi zbytočné.
    Intel nedela vykonne grafiky. Tohle je podprumerna integrovana graficka karta, ale do serveru staci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Potom OK, pomylilo ma aj to, ze ma okrem VGA konektoru aj DVI.
    Pozriem na ceny na Slovensku, aby som si urobil kalkulaciu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,242

    Jenom si dovolim dotaz - jedina vec, na kterou bych snad pouzil AMD K10 je server, uvazoval jsi o tom ?
    Samo ze Intel je Intel ... ale jenom se ptam
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    202

    Citace Původně odesláno od EditorPO Zobrazit příspěvek
    ..pomylilo ma aj to, ze ma okrem VGA konektoru aj DVI...
    To se prave muze docela hodit, protoze analog pomalu mizi a je predpoklad, ze server by mel nekolik roku vydrzet. Pokud u nej nebude trvale pripojen monitor, ocenis kdyz tam v pripade potreby pujde pripichnout i nejaky lepsi, ktery mas treba stanice
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    Jenom si dovolim dotaz - jedina vec, na kterou bych snad pouzil AMD K10 je server, uvazoval jsi o tom ?
    Samo ze Intel je Intel ... ale jenom se ptam
    Niekedy som pouzival procesory AMD, ale nezdalo sa mi to moc vykonne a u niektorych hier (dedicated server) som mal problemy. Myslim, ze pre Linux ako taky je skor vhodnejsi Intel. Pre 100% podporu AMD je treba prekompilovat jadro. Alebo sa mylim?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od Aigor Zobrazit příspěvek
    To se prave muze docela hodit, protoze analog pomalu mizi a je predpoklad, ze server by mel nekolik roku vydrzet. Pokud u nej nebude trvale pripojen monitor, ocenis kdyz tam v pripade potreby pujde pripichnout i nejaky lepsi, ktery mas treba stanice
    Server je v serverovni, zatial je tam monitor s VGA konektorom. Ale mas pravdu, casom sa to moze zmenit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,242

    Jj, jak rikam, jenom mala otazka ... jinak jsem pro ten Intel
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Citace Původně odesláno od EditorPO Zobrazit příspěvek
    Niekedy som pouzival procesory AMD, ale nezdalo sa mi to moc vykonne a u niektorych hier (dedicated server) som mal problemy. Myslim, ze pre Linux ako taky je skor vhodnejsi Intel. Pre 100% podporu AMD je treba prekompilovat jadro. Alebo sa mylim?
    myslim ze se mylis. Prvni 64 bitove linuxove jadro pro pc bylo pro amd ne pro intel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Keby som sa chcel radsej spolahnut na odladenu zostavu nejakej znacky, tak co by ste mi doporucili? Vosiel by som sa potom do tej ceny? Ak nie, tak aku cenu mozem ocakavat?
    Napriklad na stranke Dell je konfigurator, ale niektore komponenty prakticky nepoznam a tak neviem vybrat vhodnu kombinaciu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od mstejska Zobrazit příspěvek
    myslim ze se mylis. Prvni 64 bitove linuxove jadro pro pc bylo pro amd ne pro intel.
    Hm, tak to som netusil. Ale vo vseobecnosti ktore procesory sa najviac pouzivaju pre Linux? Zalezi na tom, ci ide o datovy alebo aplikacny server?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Co takhle HP? dela dobre servery. Nebo Lenovo, taky dobre.

    Co jsem zahledl testy serveru, tak vykonove jsou na tom AMD a intel 50 na 50. V necem je rychlejsi amd v necem intel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    K vyberu dosiek. Pozrel by som sa napr. po:

    Základní deska ASUS DSBV-DX, i5000V MCH, DDR2 667 FB ECC, int. VGA, PCIe x8, PCI-X, SATA II RAID, USB2.0, 2xGLAN, 2x sc771
    http://www.alza.cz/serverova-zakladn...-dx-d92781.htm
    http://www.asus.cz/products.aspx?l1=...46&modelmenu=1

    pripadne
    Základní deska ASUS DSBV-D, i5000V MCH, DDR2 667 FB ECC, int. VGA + PCIe x16, PCIe x8, PCI-X, SATA II RAID, USB2.0, 2xGLAN, 2x sc771
    http://www.alza.cz/serverova-zakladn...v-d-d92783.htm

    Dosky maju 2 sockety osaditelne dual a quad core Xenonmi. Dalej podporuju RAID a tiez maju po 2ks vybornych Intel gigabit sietoviek /predtym spominane dosky mali Realtek gigabit sietovku, co pre server neni prave najvhodnejsie/. Dosky podporuju ECC RAM do 24GB. Plus integrovana grafika.

    Do serverov, keby aj nemali integrovanu grafiku, ak maju PCI slot, neni problem tam hodit nejaku staru S3 Trio PCI grafiku, ved do serveru je to jedno.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 17-12-2013, 15:04
  2. Ceny komponentov
    Od milan.b v sekci Volná témata
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 26-01-2009, 14:08
  3. vyber novych komponentov, pls help
    Od vevericak v sekci PC - archiv
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 07-11-2008, 12:06