Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Western Digital My Book Home Edition

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    6

    Zdravím, koupil jsem si tento externí HDD (Western Digital My Book Home Edition) 500GB

    Kód:
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=50755
    Mám tuto desku : GA-MA790FX-DS5

    Kód:
    http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2694
    A mám problém :
    Pokud připojím disk před eSata, tak při butovaní mi ho zdetekuje, ale při načítání OS (WIN VISTA X64 SP1) mi to zatuhne a musim restart. Pokud disk připojím, při naběhnutém OS, tak disk taky zdetekuje, ale jakmile otevřu tento počítač, resp. jakkoliv chci najet na disk, PC zatuhne.. Prosím v čem je problém..
    Počítač jsem kupoval 06/2008 takže i bios na desce je celkem "novy"
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    44

    Nerikej, ze nejsou treba nejake ovladace... eSATA nemam, neznam, ale da se to predpokladat, ze si s tim wokynka neporadi, pac je to relativne nova vec.

    Budto to bude na CD s ovladacema desky nebo na CD dodavaneho s eBOOKem ...

    Je to jen typ

    PS: Neco mi nasel strejda google, ale nemel jsem cas se tim probirat podrobne ...
    http://www.techsupportforum.com/hard...-esata-hd.html
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Kozouš
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    501

    Pokud jej připojíš přes USB tak ti pc také vytuhne?

    Nainstaluj si ovladače které jsou na přiloženém médiu.
    Naposledy upraveno uživatelem Kozouš: 01-11-2008 v 14:28
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    6

    Disk má fire-wire a usb 2.0.

    Žádný problém s těmito způsoby připojení nebyl.. momentálně jedu přes Fire-Wire. Disk funguje správně, problém bude nejspíš s ovladači, nebo nekompatibilitou disku s deskou.. Proto se ptám, zda-li někdo nemá podobné zkušenosti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Kozouš
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    501

    S tímto diskem mám špatné zkušenosti. Naštěstí jsem se ho zbavil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,041

    Na tý desce máš dva druhy SATA portů, zkusil jsi ten disk píchnout do těch druhejch? Taky můžeš mít špatně naisntalovaný drivery - vyvedený esata použígvá jinej driver než sata na desce (respektive na desce jsou porty k oběma řadičům, ale běžně se disky zapojujou do integrovanejch - 4 žlutý u sebe, a
    ne do extra čipu (dva růžový porty dole a jeden v zadu na bracketu).

    Taky je můžeš mít přepnutej do emulace ide režimu, kterej nepodporuje hotplug (zapojení za běhu).
    Nastavíš to v v biosu (klávesou del při startu) v integrated pheripherals - Oncihp Sata Type pro jeden řadič a v
    integrated pheripherals - OnBoardPCIEDevice - Onboard ESATA-II Ctrl Mode
    respektive pro interní porty v
    integrated pheripherals - OnBoardPCIEDevice - Onboard GSATA-II Ctrl Mode
    pro druhej řadič.

    BIOS i v nový desce může bejt starej, i když to je nová deska - koukni se na jeho verzi. A Odinstaluj ovladače ke gigabyte SATA a znova je naistaluj - radši si stáhni nejnovější od gigabytu.
    Drivery i bios snado najdeš tady:
    http://www.gigabyte.com.tw/Products/...ProductID=2694
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    6

    Verzi BIOSu mám - F5 z 2008/03/27 a vzhledem k tomu, že novější je pouze F6, která nepřídává žádnou novou podporu esata, asi je flash zbytečný.

    To nastavení BIOSu zkusím, plus nakouknout do bedny a zjistit, odkud vede vývod esaty.
    Pak se ozvu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    6

    Provedl jsem flash biosu na nejnovejsi verzi f7e v biosu jsem zkoušel ponastavovat různé kombinace s OnBoardPCIEDevice - Onboard ESATA-II Ctrl Mode a OnBoardPCIEDevice - Onboard GSATA-II Ctrl Mode a nic nepomohlo, buď jsem se do OS (vista x64 SP1) vůbec nedostal.. proběhl načítající se had a pak obrazovka zčernala a nic se nestalo, nebo byla modrá smrt.
    Nějaké nápady co s tím? disk přes eSata na notesu s XP SP3 funguje, takže mě napadá - může to být OS ? ovladače na Sata i Raid jsem samožrejmě aktualizoval a instaloval.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,495

    WD mybook neni dokonaly, ale spatny produkt to rozhodne neni. Mas v tech vistach dobre nainstalovany vsechny ovladace k chipsetu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    16

    Já mám základní model My Book Essential Edition a nestěžuju si. Vyhovuje mi dokonale a když mi stačí USB2.0 tak v pohodě fachá všude kde jsem jej zapojil
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    2

    WD My Book Home Edition problém nefunkčního připojení přes eSATA

    Zdravím, Chtěl bych se podělit o zkušenost s externím diskem Western Digital USB FIREWIRE eSATA 1TB (WD10000H1CS) připojeném přes eSATA - a překvapivé řešení problému. – Problém byl v eSATA kabelu.

    Měli jsme 4 disky a 4 notebooky HP s eSATA, takže bylo dost kusů na testování plus další interní PC na testy.

    Problém: NTB se při připojení disku před zapnutím, zasekl při bootování a zůstal tak dokud se disk neodpojil pak NTB naběhl. Ve Windows (NTB podporuje Hot Plug) se disk buď neobjevil vůbec, nebo se disk objevil ale při pokusu čtení nebo zápisu se disk zase odpojil. Trošku matoucí bylo, že první set NTB s diskem fungoval vcelku bez problému... po několika hodinách křížových testu (a hledání informací na netu) jsem zjistil, že příčina problému je v KABELECH! dva byly vadné úplně tj. disk se vůbec nepřipojil, na druhé dva se disk alespoň dokázal objevit v systému. Zkusmo jsem tedy koupil kabel u jiného prodejce a voila vše funguje jak má. Nový kabel je paradoxně od stejného výrobce drátu Lian Feng je tedy možné, že jde pouze o vadnou sérii a možná jsou kabely v pořádku ale nerozumí si s WD...
    Nefungující kabel: LIAN FENG 75cm pod značkou PremiumCord od Krupa
    Fungující kabel: LIAN FENG 50cm ! pod značkou roline od "mimozemšťana"

    Doufám, že to někomu pomůže.

    servis.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,495

    hm, Seagate FreeAgent se chova podobne... 1,8m dlouhy stineny kabel akasa a problemy, problemy... dal jsem ho na USB. Jinak kabely Hung Fu mam radsi nez Lian Feng :-).
    Odpovídat lze po přihlášení