... jo jo, máš pradu, hodně topí, na svým Compaq EVO N610c pociťuju:-)
Kvalita displeje
Kvalita provedení
Multimediální výbava
Nízká cena
Nízká hlučnost
Nízká hmotnost a rozměry
Případný servis
Rozměrný displej
Vysoký výkon
Výdrž na baterii
... jo jo, máš pradu, hodně topí, na svým Compaq EVO N610c pociťuju:-)
u notebooku koukám hlavně na grafickou kartu a váhu
No tak záleží od čeho ho používám. Pokud je to na doma, tak stačí nějakej levnej Acer na zásuvku. Pokud přenosnej, tak tam hledím hlavně na výdrž baterie a samozřejměna zpracování, aby se nerozpadlZároveň velkej panel není na škodu, ale aby nebral moc baterie. Hmotnost je až někde na třetím-čtvrtým místě, žádnej dneska neváží čtyry kila a cokoliv pod tím není problém nosit. Výkon tak aby dostatečně dobře zvládal kancelařinu ale nežral; na hry mám doma PC.
ale jo sou co vazej 4kila je notebook co vazi 7,7kg je to acer :-D 20" a pak verim ze urcite nektery 17" vazeji 4kg
To je dost složité ale asi kvalita provedení a multimediální a celková výbava.
Požaduju od NTB aby se dal použít pokud možno kdykoliv, kdekoliv a k čemukoliv,...takže se z toho vymotám jedině, když řeknu, že podle mě je na NTB nejdůležitější NTB jako celek.
No a jak to tak po sobě čtu tak mě připadá, že jsem napsal pěknou blbost,..![]()
Ja na to jednoznacne nedokazi odpovedet protoz eje to minimalne kombinace nekolika tech veci .. a podle toho jak moc ta jedna vlastnost bude vyhovovat tak treba polevim z te druhe a naopak ..
Pro mě rozhoduje kvalita zpracování (mám IBM Txx), hned za tím je velikost a váha (on je sakra rozdíl tahat se s 4 nebo 2,5 kg, nemyslím nosit notebook ze školy/práce domů atd. ale opravdu s ním cestovat, na služebky, konference, v letadlech atd.). Výdrž na baterky se hodí též, dál nemám rád když se hřeje a je slyšet větráček při kancelářské práci. Výkon mě moc nezajímá, jen u disku bych trval na 5400 otáčkách. Taky kvalitní a NELESKLÝ displej.
ono je to tazke urcit, co je pre mna najdolezitejsie...ked si to zoberieme s opacneho pohladu...urcite by mi vadilo, keby si na tom notebooku nezahram novsie hry, keby bol hlucny, vadilo by mi, keby vazil 4 kila, keby mu mala vydrzat krátko baterka a keby nebol kvalitne spracovany....cize ked si uz kupit notebook, tak vykonny, kvalitny, tichy s dobrou baterkou a kvalitnym spracovanim![]()
no nie je toho malo.......a skoro by som zabudol...aj dobrou cenou
![]()
![]()
odpověděl jsem, že kvalita, protože s notebookem často cestuji a přenáším ho tak chci aby něco vydržel. Ale i výdrž na baterii a další parametry jsou pro mě důležité.
vybrat jednu volbu jsem nemohl, pro me je dulezitejsi vic veci, ktery musi notebook splnovat:
vykonny CPU a GPU
15"/15,4" display s rozlisenim 1400x1050/1680x1050 (pokud mozno nejaky kvalitnejsi)
mechanicke provedeni, rozumne chlazeni a hlucnost, odolnost
zaruka a servis
vydrz minimalne 3,5h
ja sem tak trochu narocnej na vsechno mozny takze u me zvitezila konfigurovatelnost a sel sem do VBI kde sem si moh aspon navolit co sem chtel a mel sem sestavu v notebooku jakou sem si predstavoval ;-)
Pro mě je klíčovým faktorem poměr cena/výkon. Z dalších parametrů se zajímám především o hmotnost (kdo by se chtěl tahat s nějakým mackem), kvalitu šasi, výdrž při běhu na baterii a úroveň servisu (tento bod řada lidí trestuhodně podceňuje).
Baterka me ani nezajima, furt sem na siti na koleji a ve skole je v laborkach vetsinou taky sit a v prednaskaci to tu prednasku vydrzi kdyz je treba ;-)
No servis to je casto dost problematicky, protoze jeden clovek je spokojen a druhej zas ne, celkem sem se toho bal protoze par ohlasu na firmu myho NB nebylo kladnych ale kladny prevazovaly a kdyz se mi u LCD odpalily krystaly tak sem v pondeli nechal NB vyzvednou dopravakama a ve ctvrtek rano sem ho mel zpatky dovezen jak novej tak sem zatim spokojen :-)
Dal jsem kvalita provedení, ale je toho samozřejmě víc, co je pro mě při výběru (kromě komponent samozřejmě) ntbk důležité - displej, výbava, rozměry, servis, výdrž a vše, co nejde časem změnit(takže krom RAMek asi vše
)