Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Vista Build 6000

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele first.indian
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    705

    Pokud ma nekdo problemy s instalaci tak doporucuji vypnout vsechny PATA disky (v pripade ze vam pri kopirovani souboru na disk pri instalaci vyskoci chybova hlaska ze soubory nejde precist).
    Jinak po nekolika hodinach pouzivani tento operacni system doporucuji. Naprosto predcil moje ocekavani. A to sjem mel jiz i Beta 2 a jine starsi verze. Nova Vista je rychlejsi, prehlednejsi, hezci a mimo to taky narocnejsi (ale s tim snad pocital kazdy). Pokud bude mit nekdo zajem muzu napsat vice
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    urcite se rozpis
    nemam ted cas na pokusi tak si aspon rad neco prectu
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele first.indian
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    705

    Pro lidi co sem nahodou zabloudi a maji jen problem s instalaci ktera se jim ukonci s chybnou hlaskou http://img297.imageshack.us/img297/4944/winpeshlvr2.jpg pripadne jim pri instalaci vyskoci hlaska Error Code 80070241.

    Na netu jsem nasel hodne moznych reseni nekdo tvrdi ze je to spatne stahnuty instalacni soubor (to ovsem popiraji nektere prispevky lidi kteri maji tento problem i kdyz si nechali instalcni DVD poslat primo od Microsoftu) Ale nekterym lidem zase pomohlo znovu stazeni celeho ISO souboru. To ale nebyl muj pripad chyba byla porad. Tak jsem patral dal a nasel jsem zajimavy navod, podle jehoz teorie je soubor dobre vypaleny ale nejakym pro me zahadnym zpusobem se proste soubory nedoazou korektne nakopirovat na disk a vyhodi to error 80070241. Postup je pomerne trivialni. Staci se prepnout do konzole, prejit na DVD, tam zadat serii prikazu:
    XCOPY /E /E *.* C:\Vista
    XCOPY /E /H *.* C:\Vista
    ATTRIB -R C:\Vista\*.* /S
    Pripadne jeste muzete zmenit atribut rucne i v adresari C:\Vista\Sources\ pokud chcete mit jistotu.
    Vysvetlovat vam co ty prikazy delaji je snad zbytecne ale vezte ze vam nakopiruji do adresare Vista na prislusny disk instalacni soubory. Pote staci spustit setup.exe a instaluje se Nekomu to pomohlo, nekomu (coz byl muj pripad) zase ne.
    Takze jsem zase patral dal a nasel jsem v nekterych forech prispevky kdy si lide stezovali na PATA zarizeni a Vistu Takze me napadlo oddelat muj starej dobrej Seagate 40GB na PATA a najednou byl error pryc
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    eraser

    Celom zaujímavé chybky na začiatok... Ten Windows XP si na mojich mašinkách ešte dlho pobudne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele first.indian
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    705

    Citace Původně odesláno od eraser
    Celom zaujímavé chybky na začiatok... Ten Windows XP si na mojich mašinkách ešte dlho pobudne.
    Jsem z toho byl cely nestastny ze zacatku ale uz mi ta Vista zacina zalezat pod kuzi Jsou zde detaily ktere me neustale prekvapuji. Treba pred chvikou jsou si chtel zmenit pozadi no a prekvapila me krasna prehledna nabidka No neni to nadhera? male detaily dokazou potesit nejvic...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele first.indian
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    705

    Muj dalsi poznatek po jednodennim pouzivani je ze provozovat Vistu bez ReadyBoost zarizeni je docela silenost. Doufam ze se nejake takove zarizeni brzo objevi na trhu. Uz ted se bojim ceny.

    The device size must be greater than 256MB for use in speeding up your system. Takze ocekavam ze koupim nejaky 512MB zmetek co strcim do USB No to bude stat minimalne 1000,- s dani. Ovsem protoze volnych USB neni nikdy dost tak bych mozna uvital kdyby bylo neco podobneho do PCI-e pripadne PCI... (predpokladam ze kdyby to bylo do USB tak by to nalezite zatezovalo procesor ) To jak casto Vista "hrabe" na disk je naprosto silene. Kdyz uz jsem zminoval to zatizeni procesoru tak jeden obrazek mluvi za vse:

    Zatizeni procesoru (Opteron 165 pri default frekvenci 1,8GHz) za celou dobu nekleslo pod 50% a to jsem schvalne ani nehnul myskou! Co ta Vista s tim procesorem vyvadi?
    Naposledy upraveno uživatelem first.indian: 12-11-2006 v 21:24
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW Avatar uživatele BlackFrog
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    589

    Citace Původně odesláno od first.indian
    Muj dalsi poznatek po jednodennim pouzivani je ze provozovat Vistu bez ReadyBoost zarizeni je docela silenost. Doufam ze se nejake takove zarizeni brzo objevi na trhu. Uz ted se bojim ceny.

    The device size must be greater than 256MB for use in speeding up your system. Takze ocekavam ze koupim nejaky 512MB zmetek co strcim do USB No to bude stat minimalne 1000,- s dani. Ovsem protoze volnych USB neni nikdy dost tak bych mozna uvital kdyby bylo neco podobneho do PCI-e pripadne PCI... (predpokladam ze kdyby to bylo do USB tak by to nalezite zatezovalo procesor ) To jak casto Vista "hrabe" na disk je naprosto silene. Kdyz uz jsem zminoval to zatizeni procesoru tak jeden obrazek mluvi za vse:

    Zatizeni procesoru (Opteron 165 pri default frekvenci 1,8GHz) za celou dobu nekleslo pod 50% a to jsem schvalne ani nehnul myskou! Co ta Vista s tim procesorem vyvadi?
    tak to zatizeni je opravdu hruza zustavam u XP
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele first.indian
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    705

    Citace Původně odesláno od BlackFrog
    tak to zatizeni je opravdu hruza zustavam u XP
    To jsem z toho jelen... pretaktoval jsem procesor na 2,6GHz a zatizeni procesoru nejde pres 3% pri restartu se stahli dve aktualizace ovsem...

    Jinak chte nechte Viste neuteces Doporucuji si ji drive nebo pozdeji sehnat a vyzkouset je to docela sranda No sem tam sem napisu par radku kdyz me neco vylozene prasti do oci. Ale uz se budu mirnit abych sem nepsal o kazde capine a trochu to shrnu az tak po tydnu seznamovani, prece jen psat neco o operacnim systemu po jednom dnu pozivani neni moc vypovidajici...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW Avatar uživatele BlackFrog
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    589

    Citace Původně odesláno od first.indian
    To jsem z toho jelen... pretaktoval jsem procesor na 2,6GHz a zatizeni procesoru nejde pres 3% pri restartu se stahli dve aktualizace ovsem...

    Jinak chte nechte Viste neuteces Doporucuji si ji drive nebo pozdeji sehnat a vyzkouset je to docela sranda No sem tam sem napisu par radku kdyz me neco vylozene prasti do oci. Ale uz se budu mirnit abych sem nepsal o kazde capine a trochu to shrnu az tak po tydnu seznamovani, prece jen psat neco o operacnim systemu po jednom dnu pozivani neni moc vypovidajici...
    jasne ze neutecu... ale chystam se na ni az pripadne pri porizovani noveho kompu, coz muze jeste par let trvat (u tohohle upgrade grafiky a jeste mi vydrzi)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    eraser

    Samozrejme si na informácie radi počkáme, takéto skúsenosti sú veľmi cenné a častokrát človeku pomôžu v rozhodovaní a riešení problémov.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    57

    Citace Původně odesláno od first.indian
    Muj dalsi poznatek po jednodennim pouzivani je ze provozovat Vistu bez ReadyBoost zarizeni je docela silenost. Doufam ze se nejake takove zarizeni brzo objevi na trhu. Uz ted se bojim ceny.

    The device size must be greater than 256MB for use in speeding up your system. Takze ocekavam ze koupim nejaky 512MB zmetek co strcim do USB No to bude stat minimalne 1000,- s dani. Ovsem protoze volnych USB neni nikdy dost tak bych mozna uvital kdyby bylo neco podobneho do PCI-e pripadne PCI... (predpokladam ze kdyby to bylo do USB tak by to nalezite zatezovalo procesor ) To jak casto Vista "hrabe" na disk je naprosto silene. Kdyz uz jsem zminoval to zatizeni procesoru tak jeden obrazek mluvi za vse:

    Zatizeni procesoru (Opteron 165 pri default frekvenci 1,8GHz) za celou dobu nekleslo pod 50% a to jsem schvalne ani nehnul myskou! Co ta Vista s tim procesorem vyvadi?
    ReadyBoost ? Myslim si ze nez swapovat na USB disk bude lepsi i rychlejsi tam soupnout jeste nejake ramky.
    Prihod jeste par zkusenosti se softwarem,hrama atd.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele first.indian
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    705

    Citace Původně odesláno od joachimwedel
    ReadyBoost ? Myslim si ze nez swapovat na USB disk bude lepsi i rychlejsi tam soupnout jeste nejake ramky.
    Prihod jeste par zkusenosti se softwarem,hrama atd.
    RAMky ti moc nepomuzou... Mam 2x1GB a pohoda... Ale proste to chce neco s ReadyBoost aby se disk zbytecne netocil. Jinak uz jsem zjistil proc mi to tak zatezovalo... Ta potvora Vista skenovala vsechno co mam nainstalovane a vsechno updatovala. Office, Defender, atd... Ted uz je to v pohode. A zatizeni procesoru je aprosto normalni jako v XPckach. Co se programu tyce... Pouzivam bezproblemove zatim tohle:
    TotalCommander 7
    Trillian
    Opera build 8649
    Office 2003
    Adobe Reader 7.0
    PowerDVD 7
    MV2Player
    µTorrent
    WinRAR
    Deamon Tools
    Nero 7.5.7.0

    Nejvetsi zklamani je asi AutoCAD 2006 - nejede
    Jeste si musim nainstalovat Catii ale mam takove tuseni ze taky moc nepojede.
    Ono vlastne nefunguje nic kde se registrace/licencovani programu zavadi do registru. Vista ma trochu jinou strukturu tudiz se program vetsinou nenainstaluje a nebo pri spusteni zahlasi nejakou chybu protoze nenajde pozadovane hodnoty v registrech.

    Co se her tyce tak jedine co jsem tak zkousel je World of Warcraft a ten jede naprosto v pohode

    Co se ovladacu k hardwaru tyce tak jedine co mi zatim nejede vubec je Bluetooth. Komplikace jsou jeste se zvukovou kartou SB Audigy 2ZS tam ovladace pri pokusu o zmenu nejakeho nastaveni vetsinou vyhodi BSOD. Ale tak kdyz se do toho nerejpam tak to funguje

    Takze jediny problem pro me asi AutoCAD 2006 a Catia bez toho jaksi nemam jak udelat bakalarskou praci takze budu muset jeste asi nahodit XPcka... Pro bezne pouzivani je ale Vista uplne v pohode. Jen ne zrovna hodne pouzivane programy budu problemove. Ale vetsinou je problem v tech registrech takze si myslim ze to nebude zadny problem upravit tak aby to slapalo Jen si chce pockat na nove vydani tech programu.
    Naposledy upraveno uživatelem first.indian: 15-11-2006 v 13:50
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele first.indian
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    705

    Tak jsem to vzdal a vratil se k Windows XP... Bez AutoCADu a Catie nemuzu zit ale byl to kruty navrat... nektere veci z Visty mi budou chybet
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Build PC
    Od Shevy v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 07-04-2012, 21:49
  2. Poslední build Vist?
    Od Tatula v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-08-2010, 21:00
  3. Acronis True Image Home 11 (build*8*041)
    Od HFX9 v sekci Software denní potřeby
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 06-10-2009, 13:29
  4. LCD: LCD do 6000,-
    Od lastsaves v sekci Monitory
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 15-01-2007, 11:19