Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Systémový disk mimo case?

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Leibritz
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    11

    Zdravím,

    zajímalo by mě, jestli je možné umístit systémový disk (SATA) mimo case,
    do externího boxu (e-SATA) s tím že by se připojí kabelem s redukcí a napájel
    externě.

    Mám DELL XPS 210 a dost se uvnitř hřeje.

    Díky za názory,
    Jiří
    Naposledy upraveno uživatelem Leibritz: 14-11-2008 v 15:52
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Neni důvod proč by to nemělo chodit. Akorát bych Ti spíš radil pořešit chlazení ve skříni, je to jednodušší a levnější. I když v takový mrňavý skříni to pravda půjde dost těžko.... Jaký máš teploty?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Já myslím že ani to externí napájení by nebylo nutný, aspoň já mám na bracketu pro e-SATA i vývod pro napájení. Zevnitř case se tam připojí molex ze zdroje a zvenku se použije prodlužka, nejlíp je to vidět tady na obrázku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček Avatar uživatele Leibritz
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    11

    Teplota procesoru je v pořádku, vyměnil jsem původní větrák který
    ofukuje heatsink za nový Noctua. Jde o to, že disk totálně vadí proudění.



    Je to opravdu malý case...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    No a kolik stupňů ten disk má? Vidím-li dobře, je to Samsung, že?

    Teplotu přečte kde co, např HDTune.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček Avatar uživatele Leibritz
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    11

    Nejsem teď u toho počítače, tak nevim.

    Dejme tomu že bych udělal to, co jsem psal, bude datový
    přenos stejný, jako by byl disk uvnitř?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Naprosto stejný. Akorát riskuješ, že do toho disku strčíš, poleješ ho, atd. a přijdeš o data.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele Leibritz
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    11

    Díky Vám.

    Mějte se fajn. J
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. mSata SSD - systémový disk
    Od Paullik74 v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 12-12-2012, 21:33
  2. 3,5" HDD SATA: Jaký systémový disk min. 1TB
    Od HFX9 v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 05-10-2011, 07:13
  3. Systémový disk zvlášť?
    Od souteh v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 26-07-2011, 22:35
  4. SSD: Má smysl systémový disk MLC SSD
    Od Misacek v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 28-02-2011, 10:41
  5. 3,5" HDD SATA: Vybiram systemovy disk(y)
    Od dj.best v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 07-05-2007, 21:06