Jméno tazatele: Digiman
Znění dotazu:
Zdravím! Jedna má známá (zcela počítačově analfabetická) mě poprosila, zda bych jí neporadil se zlobícím PC. Nešla jí myš. Jak jsem po chvíli bádání zjistil, tak to bylo díky překousanému kablíku od některé z šesti koček (!), které má doma. Myš si již koupila novou. Je tu však ještě další závažnější problém: pokud se PC vypne, tak se jen těžko již zapne. Po stisknutí tlačítka pro zapnutí PC se vše rozběhne na pár sekund a pak to "chcípne". Po pár pokusech se nakonec PC spustí. Nikdy to však není napoprvé. Po předchozí zkušenosti jsem jí koupil nový napájecí kabel, ale problém to nevyřešilo. Vyměnil jsem jí zdroj EC 350 W za nový zdroj Fortron 450 W a problém stále trvá. Uvnitř PC nic podezřelého nevidím, neslyším ani necítím. :-) Čím to tedy je? Poradí někdo? Děkuji předem za Vaše rady a podněty.
HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
HW: Intel Pentium 4 3,06 GHZ, 1× paměťový modul, 1× HDD, 1× FDD, 1× DVD-RW # pokud bude potřeba přesný popis, tak to budu muset zjistit pomocí nějaké utility (v neděli), protože paní o tom nic neví a žádný papír k tomu nemá
SW: Windows XP Home