Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: O jaký procesor se jedná?

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    132

    Základní deska MSI KT4AV - nepodařilo se mi zjistit zda se jedná už o verzi 1.1
    Bios nastavil FSB 100, vše nastaveno na Auto, default.
    Palomino 1500+ by ale měl mít FSB 133 a násobič 13,5? Taky paměti - jsou tam osazeny A Data DDR 400 - deska by je měla podporovat.
    Takže mám zvednout FSB na 133 Mhz? A paměti běží taky pomalu.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: cpu-1383.jpg 
Zobrazení: 146 
Velikost: 43.2 KB 
ID: 8417   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: mainboard.jpg 
Zobrazení: 115 
Velikost: 32.1 KB 
ID: 8418   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: memory-1383.jpg 
Zobrazení: 106 
Velikost: 31.1 KB 
ID: 8419   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: spd-1.jpg 
Zobrazení: 115 
Velikost: 35.8 KB 
ID: 8420  
    Naposledy upraveno uživatelem cool.user: 22-05-2009 v 21:23
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    S nejvetsi pravdepodobnosti se jedna o athlon xp 2200+ ale mas spatne nastavenou FSB, mela by byt 133mhz.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    132

    Dle HWInfo je to Palomino 1500+ dle násobiče se teda jedná o Thoroughbred 2200+.
    Když FSB zvednu na 133 neodpálím ho? Sundavat chladič se mi moc nechce.
    A ty paměti jsou tam teda špatné? Dle výrobce deska podporuje SDRAM 400.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od boby Zobrazit příspěvek
    Dle HWInfo je to Palomino 1500+ dle násobiče se teda jedná o Thoroughbred 2200+.
    Když FSB zvednu na 133 neodpálím ho? Sundavat chladič se mi moc nechce.
    A ty paměti jsou tam teda špatné? Dle výrobce deska podporuje SDRAM 400.
    Dobre, zopakuju to.

    S nejvetsi pravdepodobnosti je to 2200+ jen mas spatne nastaveny fsb. Zadny desktopovy Ahlon XP nemel 100mhz fsb.

    Navic cpuz ti rika ze je to Thoroughbred, takze to bude tezko palomino, nemluve o tom ze palomino nemelo nikdy 13,5 multiplikator , obzvlast v kombinaci s oznacenim 1500+.

    Podivej se do manualu desky a dle manualu nastav manualne FSB na 133 (266)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    132

    Jasný nastavím. Radši ze 2x zeptám, než abych něco zk...
    A pamět PC3200 na 200MHz, když je to 400MHz?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Zkus to dát na těch 133 MHz, ale pokud jsou tam mizerné kondenzátory ve VRM, nemusí se to rozjet. Paměti máš DDR-400, ale beží an 333 MHz, můžeš jim také přidat. Pozor na časování.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    132

    Takže je to opravdu Athlon 2200+
    Ale teď bych potřeboval asi něco udělat s pamětí - viz screen. PC ale zatím běží bez problémů.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: cpu-0.jpg 
Zobrazení: 99 
Velikost: 42.8 KB 
ID: 8432   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: memory-0.jpg 
Zobrazení: 125 
Velikost: 29.8 KB 
ID: 8433   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: spd-1.jpg 
Zobrazení: 108 
Velikost: 35.8 KB 
ID: 8434  
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Pokud běží podle SPD, tak dle časování jde správně. Zkus mrknout ještě do Everestu do paměti a čipové sady...

    Každopádně bych tam na hoďku-dvě pustil Orthos...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    132

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Pokud běží podle SPD, tak dle časování jde správně. Zkus mrknout ještě do Everestu do paměti a čipové sady...

    Každopádně bych tam na hoďku-dvě pustil Orthos...

    Everest a Orthos nemám nainstalovaný. Zatím zkouším jak se to chová bez zátěže.
    Orthos jsem nezkoušel - zátěžový test jsem dělal v Prime 95. Ale zkusím ho.
    Monitoring dělám v HWiNFO a tam je vše ok.
    Ještě můžu zkusit dát paměti přímo na 400 jesli to bude něco platné. Mám je na Auto.
    Edit: Test v HWiNFO 765 MB/s .
    Naposledy upraveno uživatelem boby: 24-11-2008 v 00:56
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Už do toho nevrtej, paměť ti běží na 400 MHz efektivně (200 MHz fyzicky, krát 2 = 400 DDR). Máš to hned v tom prvním postu, záložka memory - jsou nastavené na frekvenci FSB + 66 MHz, což je teď těch 200. Ono je to stejně skoro jedno, větší rychlost pamětí se v celkovým výkonu moc neprojeví, kromě syntetických testů jako Sandra apod.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od boby Zobrazit příspěvek
    ...
    Jo Prime 95 je nastejno...pokud to je stabilní, tak už není co řešit...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    132

    PC je naprosto stabilní.
    Ok už do toho vrtat nebudu. Všem díky za pomoc.
    Vyřešeno - prosím přesun do archivu.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Jaký procesor k MB?
    Od The lachiM v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 16-12-2012, 11:50
  2. Jaký procesor
    Od Mates.Dv v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-12-2008, 16:23
  3. Jaky procesor na AM2?
    Od f3rd@ v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 29
    Poslední příspěvek: 11-04-2008, 00:16
  4. Jaký procesor?
    Od namrmic v sekci PC - archiv
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 16-11-2006, 21:50
  5. Jaky procesor? vol.2
    Od jagged v sekci PC - archiv
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 21-09-2006, 01:59