Je problém v DVD mechanice ?
Zdravím. Při vypalování mám podezření na vypalovačku,která asi nestíhá.Má rychlosti 16x,12x,8x,4x. Při 16ti a 12ti se zasekne(nedokončí) Tak sem vypaloval 8x to šlo, nesekla se, ale od půlky bylo DVD kostičkované a trhavé. Zkusil sem teď několikrát 4x a jde to.Tak nevím zda je chyba v mechanice nebo je to něco jiného ? Vypalovačka - LG GSA+20L, CPU - Intel Pentium D 915 2,8Mhz, program NERO 7, paměť - KingMax 4Gb DDR2.
Dobrý den, píše nero při zaseknutí nějakou hlášku (jakou)? Zkusil jste jiné médium? Zkusil jste vypalovat v jiném programu nebo verzi nera? Zkoušel jste měnit metodu zápisu před vypalováním (TAO/DAO)?
M.
M.
[QUOTE=Michal Koláček;189541]Dobrý den, píše nero při zaseknutí nějakou hlášku (jakou)? Zkusil jste jiné médium? Zkusil jste vypalovat v jiném programu nebo verzi nera? Zkoušel jste měnit metodu zápisu před vypalováním (TAO/DAO)?
M.[/QUOTE]
Hlášku píše jen že vypalování rychlostí x se nezdařilo nebo zdařilo (u té 4x), jinak médium se používá pořád stejné, verbatim, a jiný program se nezkoušel, dřív se to sekalo při těch rychlostech 16 a12x při 8x to šlo dobře, ted to jde dobře jen při 4x.
M.[/QUOTE]
Hlášku píše jen že vypalování rychlostí x se nezdařilo nebo zdařilo (u té 4x), jinak médium se používá pořád stejné, verbatim, a jiný program se nezkoušel, dřív se to sekalo při těch rychlostech 16 a12x při 8x to šlo dobře, ted to jde dobře jen při 4x.
Zkusil bych ji vyčistit a pak nahrát nejnovější firmware, možná to je nekompatibilitou s médii. Kdyby např. v Chipu býval test, kde doporučovali ke každé mechanice média, která jdou nejlépe, zkus se po něčem podobném podívat.
Píšete, že dřív se to sekalo. Proč jste ji nešel tehdy reklamovat? Řešit situaci zápisem pomalejší rychlostí nebylo šťastné. Optické mechaniky jsou zrádné/poruchové (a to hodně) a těžko si je uživatel při nějakém problému může svépomocí opravit. Nepočítám změnu FW nebo nějaké "čištění".
Mít Váš problém, mechaniku důkladně otestuji s jinými médii a jiným programem. Neškodil by i nějaký diagnostický SW viz sekce "download". Pokud testy dopadnou špatně => reklamace (pokud je v záruce). Nová mechanika stojí kolem 600 Kč viz tento přehled.
M.
//EDIT: Jak píše Mr. Boček, na změnu FW pozor. Existuje mnoho případů, kdy právě novější/nejnovější FW mechaniku (LG) nenávratně poškodil. Před upgradem je potřeba čerpat z různých fór, kde je popsané, co FW dělá, jak se chová, jestli je originální, bezproblémový atp.
Mít Váš problém, mechaniku důkladně otestuji s jinými médii a jiným programem. Neškodil by i nějaký diagnostický SW viz sekce "download". Pokud testy dopadnou špatně => reklamace (pokud je v záruce). Nová mechanika stojí kolem 600 Kč viz tento přehled.
M.
//EDIT: Jak píše Mr. Boček, na změnu FW pozor. Existuje mnoho případů, kdy právě novější/nejnovější FW mechaniku (LG) nenávratně poškodil. Před upgradem je potřeba čerpat z různých fór, kde je popsané, co FW dělá, jak se chová, jestli je originální, bezproblémový atp.
Je bezne napalovat DVD alebo CD s videom pri najnizsich rychlostiach, aby sa predislo problemom pri prehravani daneho media v stolnom DVD prehravaci.
Inak LG GSA+20L som nikde nenasiel, ale predpokladam, ze ma IDE rozhranie. Ak mas aj HDD s IDE rozhranim a mas ich na jednom kabli, tak problem mozes hladat v tomto zapojeni. Zapoj kazde zariadenie na samostatny kabel.
Inak LG GSA+20L som nikde nenasiel, ale predpokladam, ze ma IDE rozhranie. Ak mas aj HDD s IDE rozhranim a mas ich na jednom kabli, tak problem mozes hladat v tomto zapojeni. Zapoj kazde zariadenie na samostatny kabel.
IDE rozhraní potvrzuji, SATA určite nemá. Oficiální vyjádření technika z LG potvrzuje to, co psal EditorPO viz "[SIZE="2"]DVD RW by mela byt zapojena na primarnim IDE jako master a v idealni pripade by nemala tento kanal sdilet s dalsi mechanikou nebo harddiskem.[/SIZE]"
[SIZE="1"]BTW zapojení na samostatný kabel jsem tak nějak bral za samozřejmé.[/SIZE] Ovšem realita může být jiná.
[SIZE="1"]BTW zapojení na samostatný kabel jsem tak nějak bral za samozřejmé.[/SIZE] Ovšem realita může být jiná.
Být tebou tak jako první dám novy firmware, na čištění bych se vykašlal jelikož mužeš pohnout čočkou nepřijemně. Pokud nepomuže novy firmware a mechanika je v záruce, tak ji reklamuj.
Pravdou je že LG se umí krásně hádat s HW... nedávno jsem vypalovačku nastavil jako Master na jedné kšandě společně s combo mechanikou a nenabootoval mi ani system, tak jsi musel nechat na slave.
Co se týče vapalování nejnižší rychlostí, tak jsem četl asi před rokem v computeru, že neplatí čím nižší rychlost tím lepší zápis. Doporučovali zapicovat na media jejich certifikovanou rychlostí, tzn, že pokud jsou certifikovány na 12x zápis tak 12x zapisovat, pokud 18x, tak 18 zápis...
Pravdou je že LG se umí krásně hádat s HW... nedávno jsem vypalovačku nastavil jako Master na jedné kšandě společně s combo mechanikou a nenabootoval mi ani system, tak jsi musel nechat na slave.
Co se týče vapalování nejnižší rychlostí, tak jsem četl asi před rokem v computeru, že neplatí čím nižší rychlost tím lepší zápis. Doporučovali zapicovat na media jejich certifikovanou rychlostí, tzn, že pokud jsou certifikovány na 12x zápis tak 12x zapisovat, pokud 18x, tak 18 zápis...