Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Problem s monitorem

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    9

    Zdar,
    mam takovy problem... moje PC jeuz celkem starsi stroj (dva roky) a donedavna jsem mel i starsi monitor( tusim, ze 17 palcu) ,ale nedavno jsem ziskal novy: Samsung syncmaster 22 palcu. A zacal se objevovat problem... Pri hrani novejsich her se jakoby odpoji monitor, ztrati signal a ani po vypnuti/zapnuti se to nezmeni. Ale po restartu funguje normalne. Z cehoz soudim, ze problem je v graficke karte( Sapphire ATI Radeon X1900 XT 256MB PCIe). Moje domnenka je, ze se prehriva, ale v tomhle jsem zatim celkem laik, takze budu vdecny za kazdou radu, ci jeste lepe reseni. Dik
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Není jen na monitoru nebo grafické kartě uvolněný kabel? Pro kontrolu teploty si můžeš stáhnout nějaký program, který je schopný vést log o teplotách. Z hlavy ti neřeknu jméno programu, který to umí, ale nějaký se najít určitě povede. Pomocí logu si pak můžeš dohledat, jakou teplotu měla grafika v době pádu.

    Navíc jestli je to opravdu grafikou můžeš částečně ověřit i poslechem hudby ve hře - pokud obraz zmizne a hudba hraje v pohodě dál, nemusí to být tou grafikou ( protože kdyby hra přišla o grafiku, pravděpodobně by spadla celá ). Hudba by tedy měla přestat hrát, resp. se zaseknout ve smyčce.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    9

    zitra to vyzkoumam... ale kdyby byl jenom uvolneny kabel, tak by ten problem pretrval, ne? teda po restartu pocitace je to v pohode...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Teoreticky jo, ale mám zkušenost s jedním monitorem od Aceru, že když ztratí signál z PC, ne nutné celé PC restartovat, aby se příjem signálu obnovil. Sice to nechápu, postup opětovného navazování spojení s PC u toho monitoru je mi záhadou, nicméně je to fakt ( nejspíš to bude mít co do činění s faktem, že výběr mezi digitálním a analogovým vstupem je automatický, proto když ztratí signál z DVI, asi se přepnena D-Sub a zpět už ne ).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    Na kontrolu teploty môžeš použiť RivaTuner alebo AtiTool (obidva nájdeš v sekcii Download)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sikil79
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    435

    Vyzkoušej ještě přeinstalovat ovladač GK. Mě zase po zapojení nového monitoru nefungoval digitální signál a reinstalace pomohla.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Problém s monitorem
    Od Johny86 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-05-2013, 16:21
  2. Problém s monitorem
    Od athens v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 12-12-2011, 09:52
  3. Problém s LCD monitorem
    Od JanzOndrikovic v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 02-03-2011, 12:20
  4. LCD: problem s LCD monitorem
    Od nemy__ v sekci Monitory
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 15-07-2010, 13:02
  5. LCD: Problem s monitorem
    Od momle v sekci Monitory
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-10-2008, 23:30