Asus A8V-XE
Dobrý den, mám problém. Počítač mi nechce nálezt zvukovou kartu a v Biosu se také nedá nikde povolit. Mohl by mi někdo zkusit poradit co stím ?
[quote=DarK-X]Dobrý den, mám problém. Počítač mi nechce nálezt zvukovou kartu a v Biosu se také nedá nikde povolit. Mohl by mi někdo zkusit poradit co stím ?[/quote]
Nemáte jakékoliv neznámé/nefunkční/zakázané zařízení ve správci zařízení?
Zkoušel jste nainstalovat ovladače z CD bez správce zařízení?
Nemáte jakékoliv neznámé/nefunkční/zakázané zařízení ve správci zařízení?
Zkoušel jste nainstalovat ovladače z CD bez správce zařízení?
Ano samozřejmě, že zkoušel a hlásí mi to že požadovaný hardware nebyl nalezen a ve správci to také není jako neznámí... Vůbec jí to nenachází. Podle sestavovatele by to mělo být v biosu jako AC97, ale za boha to tam nemohu nalézt a již sem zkoušel i flashovat Bios a to také nepomohlo :-(
[quote=DarK-X]Ano samozřejmě, že zkoušel a hlásí mi to že požadovaný hardware nebyl nalezen a ve správci to také není jako neznámí... Vůbec jí to nenachází. Podle sestavovatele by to mělo být v biosu jako AC97, ale za boha to tam nemohu nalézt a již sem zkoušel i flashovat Bios a to také nepomohlo :-([/quote]
V BIOSu něco s názvem Azalia? Bohužel si nejsem jistý, jestli to neni jen na Intel platformě.
Stahuju Váš manuál, ale server asusu je tragicky pomalý :rolleyes:
V BIOSu něco s názvem Azalia? Bohužel si nejsem jistý, jestli to neni jen na Intel platformě.
Stahuju Váš manuál, ale server asusu je tragicky pomalý :rolleyes:
Tak v BIOSu žádná taková položka není, jediná věc na kterou jsem narazil je přidělení IRQ, které audio sdílí se SATA, USB2 a PCIslot2. Můžete se pokusit s tím IRQ hýbnout, ale pochybuju, že něčeho dosáhnete (já to v životě nedělal, takže se připravte na reset BIOSu).
Nemáte něco v druhém PCI slotu nebo nějaké jiné problémy?
Nemáte něco v druhém PCI slotu nebo nějaké jiné problémy?
Tak zkuste změnit IRQ, ale silně pochybuju, že to pomůže. Jinak ještě prohledjte všechny jumpery na desce, jestli se tam nějaký s popisem AC97, Azalia, Onboard audio controller, Sound control apod.
Mimochodem, jediné co jsem v BIOSu našel tak byl HDA Controller(High Definition Audio), ale ikdyž je povolený, tak se nic neděje
Nemohl byste mi dát odkaz na ten manual ? Asus server mi téměř neodpovídá... děkuji
Nemohl byste mi dát odkaz na ten manual ? Asus server mi téměř neodpovídá... děkuji
[quote=DarK-X]Mimochodem, jediné co jsem v BIOSu našel tak byl HDA Controller(High Definition Audio), ale ikdyž je povolený, tak se nic neděje[/quote]
Hmm tak to je divný, co přeinstalování windowsů?
Hmm tak to je divný, co přeinstalování windowsů?
[quote=DarK-X]Myslíte, že by to mohlo pomoci ? Já bych tomu moc nevěřil...[/quote]
Popravdě ne, ale opravdu už mně nenapadá nic jiného. Možná by to chtělo nějakým způsobem spustit detekci ovladačů stejně jako se spouští při instalaci windows :notsure.
A zkoušel jste i jiné ovladače?
Popravdě ne, ale opravdu už mně nenapadá nic jiného. Možná by to chtělo nějakým způsobem spustit detekci ovladačů stejně jako se spouští při instalaci windows :notsure.
A zkoušel jste i jiné ovladače?
Zkoušel sem originál a AC97... Jaké jiné jsem bych měl vyzkoušet ? Teď sem koukal na základovku a jediné co jsem našel, tak že na plíšku který chrání vstupy na zvukovku a na ní je napsána firma Foxconn. Jinak nic jiného zázračného sem tam nenašel :/
[quote=DarK-X]Zkoušel sem originál a AC97... Jaké jiné jsem bych měl vyzkoušet ? Teď sem koukal na základovku a jediné co jsem našel, tak že na plíšku který chrání vstupy na zvukovku a na ní je napsána firma Foxconn. Jinak nic jiného zázračného sem tam nenašel :/[/quote]
AC97 je jen kodek, mohou být desítky různých vzájemně nekompaktibilních ovladačů. A Foxconn vyrábí jen ten konektor. Podívej se na desku, měl by tam být čip s nápisem ADI AD1986A. To je zvukovka a ovladač pro tenhle čip bys měl hledat. Ten na CD nemusí být 100% v pořádku, i to jsem zažil.
AC97 je jen kodek, mohou být desítky různých vzájemně nekompaktibilních ovladačů. A Foxconn vyrábí jen ten konektor. Podívej se na desku, měl by tam být čip s nápisem ADI AD1986A. To je zvukovka a ovladač pro tenhle čip bys měl hledat. Ten na CD nemusí být 100% v pořádku, i to jsem zažil.
Nic takovýho sem tam nenašel... jedně že by to bylo malé a mé oko na to nevidělo. Už opravdu nvm co stím. Nevim kčemu bych tam měl instalovat drivery, když ten počítač ani nenajde podle asus softwaru, že tam ňáká zvukovka je.
[quote=DarK-X]Nic takovýho sem tam nenašel... jedně že by to bylo malé a mé oko na to nevidělo. Už opravdu nvm co stím. Nevim kčemu bych tam měl instalovat drivery, když ten počítač ani nenajde podle asus softwaru, že tam ňáká zvukovka je.[/quote]
tady je odkaz na drivery pro Tvou zvukovku. Vše, co jsi tam doposud kolem zvuku a driverů nainstaloval odeber a teprve pak instaluj: http://dlsvr04.asus.com/pub/ASUS/mb/socket939/A8V-XE/V510014151_32bit.zip
Jestli to nepomůže, podíváme se co dál...
Jinak samozřejmě musíš mít v BIOSu u "HDA Controller" nastaveno "Auto". To je zvukový čip a když dáš "Disabled", tak nic nezmůžeš. Všechno poodebírat, zapnout v Biosu HDA Controller a nainstalovat drivery z výše uvedeného odkazu. To by bylo aby nebylo...:D
tady je odkaz na drivery pro Tvou zvukovku. Vše, co jsi tam doposud kolem zvuku a driverů nainstaloval odeber a teprve pak instaluj: http://dlsvr04.asus.com/pub/ASUS/mb/socket939/A8V-XE/V510014151_32bit.zip
Jestli to nepomůže, podíváme se co dál...
Jinak samozřejmě musíš mít v BIOSu u "HDA Controller" nastaveno "Auto". To je zvukový čip a když dáš "Disabled", tak nic nezmůžeš. Všechno poodebírat, zapnout v Biosu HDA Controller a nainstalovat drivery z výše uvedeného odkazu. To by bylo aby nebylo...:D
[quote=DarK-X]Myslíte že by šlo ňějak přesměrovat zvuk přes video výstup ? Ale nvm jestli přes něj jde i zvuk.[/quote]
Ne, na podobný srandy tu budeme mít HDMI. Ale teď fakt ne:)
Ne, na podobný srandy tu budeme mít HDMI. Ale teď fakt ne:)
Vůbec žádná změna ikdyž odeberu ovladače zvuku a pokusím se nainstalovat drivery, tak jej to nenachází a píše chybu, že hardware nebyl nalezen.
[quote=DarK-X]Vůbec žádná změna ikdyž odeberu ovladače zvuku a pokusím se nainstalovat drivery, tak jej to nenachází a píše chybu, že hardware nebyl nalezen.[/quote]
Zapeklité, zkus jsem dát screenshot Tvých driverů (Správce zařízení) a pokud možno rozbal tam záložku řadiče zvuku atd...
Zapeklité, zkus jsem dát screenshot Tvých driverů (Správce zařízení) a pokud možno rozbal tam záložku řadiče zvuku atd...
Tak to je teda záhada... :notsure. Jak je to stará deska? Co reklamace? Zkusit jinou desku? Ovladače nešli nikdy nebo od nějaké doby?
Od té doby co jí mám tak to nejde... Mám jí necelý měsíc. Reklamovat jí můžu, ale chtěl jsem to zkusit nějak vyřešit bez servisu :( Nechci přijít o PC a o znemožnění pracovat.
Nějak sem bez ní vydržel, ale teď mě již to ticho naprosto přestává bavit.
Nějak sem bez ní vydržel, ale teď mě již to ticho naprosto přestává bavit.
[quote=DarK-X]Od té doby co jí mám tak to nejde... Mám jí necelý měsíc. Reklamovat jí můžu, ale chtěl jsem to zkusit nějak vyřešit bez servisu :( Nechci přijít o PC a o znemožnění pracovat.
Nějak sem bez ní vydržel, ale teď mě již to ticho naprosto přestává bavit.[/quote]
Já se obávám, že ta deska má problém...:thumbdown
Nějak sem bez ní vydržel, ale teď mě již to ticho naprosto přestává bavit.[/quote]
Já se obávám, že ta deska má problém...:thumbdown
[quote=DarK-X]Mimochodem, jediné co jsem v BIOSu našel tak byl HDA Controller(High Definition Audio), ale ikdyž je povolený, tak se nic neděje[/quote]
Treba povolit HDA Controller a vo windows nainstalovat patch, ktory by mal byt na CD s ovladacmi. Byva to v adresari s ovladacmi na audio ktory zacina na Qxxxxx, kde x su nejake cisla. Az potom sa objavi zvukove zariadenie a da sa nainstalovat ovladac. S touto konkretnou doskou som sa este nestretol, ale bojoval som s tym uz viackrat na doskach s HDA.
//opravena citace
Treba povolit HDA Controller a vo windows nainstalovat patch, ktory by mal byt na CD s ovladacmi. Byva to v adresari s ovladacmi na audio ktory zacina na Qxxxxx, kde x su nejake cisla. Az potom sa objavi zvukove zariadenie a da sa nainstalovat ovladac. S touto konkretnou doskou som sa este nestretol, ale bojoval som s tym uz viackrat na doskach s HDA.
//opravena citace
[QUOTE=M4N14C]Mimochodem, jediné co jsem v BIOSu našel tak byl HDA Controller(High Definition Audio), ale ikdyž je povolený, tak se nic neděje
Treba povolit HDA Controller a vo windows nainstalovat patch, ktory by mal byt na CD s ovladacmi. Byva to v adresari s ovladacmi na audio ktory zacina na Qxxxxx, kde x su nejake cisla. Az potom sa objavi zvukove zariadenie a da sa nainstalovat ovladac. S touto konkretnou doskou som sa este nestretol, ale bojoval som s tym uz viackrat na doskach s HDA.[/QUOTE]
Tak o tom jsem ještě neslyšel, ale jestli je to pravda, tak by to snad mělo bejt napsaný v manuálu ne? To dneska prodávaj pěkný krámy :thumbdown...
Treba povolit HDA Controller a vo windows nainstalovat patch, ktory by mal byt na CD s ovladacmi. Byva to v adresari s ovladacmi na audio ktory zacina na Qxxxxx, kde x su nejake cisla. Az potom sa objavi zvukove zariadenie a da sa nainstalovat ovladac. S touto konkretnou doskou som sa este nestretol, ale bojoval som s tym uz viackrat na doskach s HDA.[/QUOTE]
Tak o tom jsem ještě neslyšel, ale jestli je to pravda, tak by to snad mělo bejt napsaný v manuálu ne? To dneska prodávaj pěkný krámy :thumbdown...
[quote=P@pi]Tak o tom jsem ještě neslyšel, ale jestli je to pravda, tak by to snad mělo bejt napsaný v manuálu ne? To dneska prodávaj pěkný krámy :thumbdown...[/quote]
Také jsem o tom neslyšel, ale neříkám, že to není možné... Rukama mi prochátí spousta desek, různých značek, různých chipsetů a na tohle jsem zatím nenarazil. S chipsetem Via K8T890 jsem měl ale asi jen AsRocky, kde nebyl problém...
Také jsem o tom neslyšel, ale neříkám, že to není možné... Rukama mi prochátí spousta desek, různých značek, různých chipsetů a na tohle jsem zatím nenarazil. S chipsetem Via K8T890 jsem měl ale asi jen AsRocky, kde nebyl problém...