Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 28

Téma: E8400

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Honza23
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    492

    Měl bych dotaz,zjistil jsem,že pokud najedu do BIOSu a podívám se na frekvenci procesoru,tak mi to ukazuje 2.83 Ghz(8.5 *333)
    Je to snad v Biosu ještě potřeba nějak nastavit ?Například násobič na 9 ?Zajímavý,že jsem si to toho před tím nevšiml.
    Naposledy upraveno uživatelem Smeli: 22-05-2009 v 20:58
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    A co ti ukazuje CPU-Z? Není to nějaká šetřící funkce?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Liqid
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    419

    Dulezity je co ti ukaze treba everest tak se podivej
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    To je zvláštní... V BIOSu by měl být defaultně násobič 9. Šetřící funkce ho průběhu času podle zatížení snižují až na 6, ale v BIOSu by mělo být 9. Nemáš E8300?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Podívej se jak máš ten násobič v BIOSu nastavený - jestli ručně na 8,5 tak ho dej na 9 nebo Auto.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Honza23
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    492

    Tedka jsem koukal že tam mám nastavený násobič na 8 ale připádá mi že se ten násobíč neustále mění,koukal jsem na CPU-Z a tam mi to ukazuje chvíli 2000Mhz(6*333) a pak 2830 Mhz(8.5*333)
    Když najedu na násobič tak tam mám možnost nastavit 6-9
    zde foto
    PS:nemůže to být tím,že tam mám zapojeny oba dva 4 pinové napájecí konektory pro CPU ?Někde jsem črtl,že je to jen pro 4 jádra,ale stějně se mi to nějak nezdá.koukal jsem na CPU Z a tam to napětí se nestále mění
    prosím poraďte


    Naposledy upraveno uživatelem Honza23: 12-12-2008 v 20:55
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    To kolísání má na svědomí EIST a je to v pořádku. Jenom to reguluje napětí a frekvenci v závislosti na vytížení procesoru. Když ho vypneš v BIOSU, mělo by to běžet na násobič 9x. Ten si taky můžeš natvrdo nastavit v CPU Host Clock Control (6x - 9x), ale IMHO je to zbytečný.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Honza23
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    492

    a kde se to v BIOSUu vypíná natvrdo ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Co máš na mysli? EIST? Advanced BIOS Features. IMHO budeš muset vypnout i C1E (tamtéž). Já bych to ale nevypínal. Trochu to šetří elektřinu, snižuje to ohřev CPU a na výkon to vliv nemá. Dokonce se to může nechat zapnutý i při OC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Honza23
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    492

    Opravdu díky moc
    Ještě dotaz,ale trochu OT.
    Když chci si chci dát do kompu svojí starou zvukovku SB Audigy,tak tuhle musím teda zakázat v BIOSu a musím také nějak odstranit ovladače ze systému ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Ta zvukovka by měla být PnP, ne? Nejdřív bych jí tam dal natvrdo a až se objeví problémy, řešil bych je.

    PS: Díky a není zač!
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    206

    Citace Původně odesláno od Honza23 Zobrazit příspěvek
    Opravdu díky moc
    Ještě dotaz,ale trochu OT.
    Když chci si chci dát do kompu svojí starou zvukovku SB Audigy,tak tuhle musím teda zakázat v BIOSu a musím také nějak odstranit ovladače ze systému ?
    Nemusis,ale je to rozhodne lepsi pokud je nechces pouzivat zaroven,coz predpokladam nechces. Postupoval bych tak,ze bych odinstaloval obsluzny SW od zvukovky ve Win, pak restartoval PC, vlezl do BIOSu, zakazal integrovanou zvukovku a pak teprve vlozil tu externi SB Audigy.

    Jinak k tomu nasobici - mam velmi podobnou desku od Gigabytu a mel jsem stejny "problem" s nasobicem. Reseni je zrusit jemne ladeni nasobice +0,5 a na radku vyse ho pak nastavit na 9. Setrici funkce rozhodne nevypinej. Ale nejlepsi reseni je stahnout si novy BIOS a updatovat ho, protoze tohle mi delalo jen se starou verzi, nova tusim nastavila CPU jiz spravne a hlavne detekovala a nastavila i spravne casovani pameti, coz ta stara neudelala...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Honza23
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    492

    Mám verzi F4 tak nevím,jestli má smysl updatovat BIOS.Jak je nejlepší updatovat BIOS,z WIN nebo přes disketu při staru pc ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    206

    Citace Původně odesláno od Honza23 Zobrazit příspěvek
    Mám verzi F4 tak nevím,jestli má smysl updatovat BIOS.Jak je nejlepší updatovat BIOS,z WIN nebo přes disketu při staru pc ?
    No koukal jsem,ze na strankach Gigabyte jsou pro tvoji destku EP45-UD3P jen dve verze BIOSu F4, ktera je prvni zverejnena a F5,ktera sice podle popisu nepridava nic pro tebe zasadniho,ale asi bych update provedl - ale je to samozrejme na tobe a asi i se stavajici ti to bude po manualnim nastaveni nasobice na 9 bezproblemu fungovat.

    Jinak update bych rozhodne provadel pres disketu pri startu PC - jsem mozna staromodni :-) ale update takove zakladni veci jako je BIOS bych z Win nikdy nedelal...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od Honza23 Zobrazit příspěvek
    Mám verzi F4 tak nevím,jestli má smysl updatovat BIOS.Jak je nejlepší updatovat BIOS,z WIN nebo přes disketu při staru pc ?
    Q-Flash (u mě tlačítko End při startu), nejlépe z flešky
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Přetaktování E8400
    Od kadett v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 31-01-2010, 18:18
  2. Socket 775: E8400 s ASUS P5E
    Od salkomafia v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 27-03-2009, 20:26
  3. Taktovani E8400
    Od :o) v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 26-12-2008, 14:41
  4. Socket 775: Problem E8400
    Od Boslie v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 21-12-2008, 18:34
  5. e6300 vs e8400
    Od gofy13 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 07-10-2008, 00:49