Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: Upgrade Grafické karty

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    132

    Mám sestavu: zákl. deska P4P800, procesor P4 2,8 GB, 1024 MB RAM, zdroj Q-TEC 500W, GK Club GF FX 5900. Na tehdejší dobu to byla slušná sestava, ale teď už nestíhá a já bych si rád ještě nějaké novější hry zahrál. Na novou sestavu zatím nemám prostředky a myslím, že po výměně grafiky by ještě nějakou dobu mohla vydržet. Monitor mám 20 LCD Samsung, takže o rozlišení ani tak nejde, ale spíš o plynulost.
    Trošku jsem to tady pročetl a zaujaly mě následující.
    Radeon 512 MB DDR3 HD 3850 - je poměrně drahá, má prý problémy s ovladači a taky je problém s redukcí na napájení. Na druhou stranu řadě lidí šlape bez problémů a je to to nejlepší co můžu do AGP sehnat.
    HD 2600 - přjatelnější cena, ale ty samé problémy.
    GeForce 7600GS 512MB - cenově srovnatelná, nižší výkon, ale za to bez problémů a dá se sehnat s pasivem.
    Jedná se mi o bazarové karty, Radeon se dá sehnat i nový se slevou a zárukou, NVidia už těžko. Nákup nové grafiky myslím do téhle sestavy nemá cenu.
    Jak velký je velký rozdíl ve výkonu HD 3850 a HD 2600? A jak daleko je za nimi GF 7600?
    Potřeboval bych poradit co tam mám dát, aby to pomohlo a hlavně šlapalo bez problémů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    http://www.svethardware.cz/recenze-a...te-ati/17427-2
    je tam i 7600gt jen pro představu v novějších hrách kde tě nebude limitovtat cpu a ramky bude hd2600 rychlejší, možná bych popřemýšlel o tehdy velmi oblíbené x1950gt/pro
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    132

    Tak to určitě tu výkonnější HD 2600.
    Koukal jsem na odkaz. To tedy znamená, že mezi 128 MB a 521 MB není rozdíl? Ale nepotřebuje přídavné napájení. Na druhou stranu mi připadá že XT má lépe řešeno chlazení. Koukal jsem tady http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=51948
    HD 3850 je tedy zbytečně drahá a výkon i když ma 256 bitovou sběrnici by byl zanedbatelný http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=51999 ?
    Koukal jsem i na ATI X1950 PRO 512MB DDR3, ale ta je o třídu nižší a navíc DirectX 9. To mi připadá jako z bláta do louže.
    Naposledy upraveno uživatelem boby: 16-12-2008 v 23:47
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele meeee
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,120

    Citace Původně odesláno od boby Zobrazit příspěvek
    Koukal jsem i na ATI X1950 PRO 512MB DDR3, ale ta je o třídu nižší a navíc DirectX 9. To mi připadá jako z bláta do louže.
    A co je tak špatného na DX9, smím-li se zeptat?
    DX10 se svojí sestavou nevyužiješ, navíc by tu byl nutný přechod na Visty (předpokládám že jedeš na XPčkách), což by pro tvůj HW asi nebyla slast největší.
    Za další - X1950 je výkonnější než HD2600XT.


    Ale X1950 by byla už poměrně dost bržděná procesorem, kouknul bych se tedy po nějaké té 7600GT nebo 7900GS, ty budou vzhledem k zbytku IMHO oprimální. Nebo pak tu 2600XT.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    7600gt má poloviční výkon k
    hd2600xt a x1950pro co maj výkon stejnej
    hd3850 má 2násobnej výkon k x1950pro
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele meeee
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,120

    Citace Původně odesláno od matyyy Zobrazit příspěvek
    hd2600xt a x1950pro co maj výkon stejnej
    Na to pozor. Ve starších hrách (čti "v tom, co bude na té sestavě hratelné") vede jasně X1950. Tam kde by se do vedení dostala 2600XT to většinou už o slušném hraní není.

    //to ale nic nemění na tom, že bych do té sestavy tu X1950 necpal
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Citace Původně odesláno od boby Zobrazit příspěvek
    Tak to určitě tu výkonnější HD 2600.
    Koukal jsem na odkaz. To tedy znamená, že mezi 128 MB a 521 MB není rozdíl? Ale nepotřebuje přídavné napájení. Na druhou stranu mi připadá že XT má lépe řešeno chlazení. Koukal jsem tady http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=51948
    HD 3850 je tedy zbytečně drahá a výkon i když ma 256 bitovou sběrnici by byl zanedbatelný http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=51999 ?
    Koukal jsem i na ATI X1950 PRO 512MB DDR3, ale ta je o třídu nižší a navíc DirectX 9. To mi připadá jako z bláta do louže.

    Myslim ze v tom mas trosku gulas .. DX10 vubec neres. K tve sestave .. nema smysl tam davat cokoliv vykonejsiho nez 1950 GT / PRO zbytek je vyhazovani penez.. Byt tebou napisu do sekce bazar. Toto bych videl jako pro tebe nejlepsi reseni.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od meeee Zobrazit příspěvek
    //to ale nic nemění na tom, že bych do té sestavy tu X1950 necpal
    já klidně jo kdysi sem měl x1950gt v sestavě se sempronem64 2500+ na2.3GHz a 1gb ram a oproti 7600gt(kterou jsem měl předtím) tam byl vcelku slušný nárůst
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele meeee
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,120

    Citace Původně odesláno od matyyy Zobrazit příspěvek
    já klidně jo kdysi sem měl x1950gt v sestavě se sempronem64 2500+ na2.3GHz a 1gb ram a oproti 7600gt(kterou jsem měl předtím) tam byl vcelku slušný nárůst
    Ten Sempron bude výkonnější než ta P4 do socketu 478
    Mně stačilo když jsem viděl jak moc brzdil X1950 Athlon64 3500+
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW Avatar uživatele xstreetfighter
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    462

    já se přidávám k davu, DX 10 nevyužiješ a navíc co sem si četl, tak ten tvůj čipset nemusí být úplně kompatibilní s těma kartama, co jsi psal, hlavně s HD 2600, to byl taky jeden z duvodu, proc sem si ji nekoupil ani ja. Neres to, kup overenou x 1950 a bude dobre...je to vykon bez rizika, dobrej vykon.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele meeee
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,120

    Pánové, přijde mi, že zapomínáte na ten úžasnej Q-TEC 500W, což je zdroj kterej se prodával novej za $35. Na to chcete věšet pažravou X1950? No to potěš.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Mě to přijde jako overkill (R1950pro nebo HD2600XT). P4 stěží nakrmí vykopávky jako HL2 nebo Flatout2 a ty běžej i na GF6600.. Myslim že 7600GS nebo X1650 pokud budou za dobrou cenu je tak maximum co má smysl kupovat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Psal jsem ze je to maximum co bych do toho dal .. (padaly navrhy jako 3850 a pod) Osoben bych dotoho nekupoval nic .. protoze nove hry si na tom stejne nijak obstojne nezahraje ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SHW Avatar uživatele xstreetfighter
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    462

    no musim se teda ohradit, ale mam Celeron v s775 a nahodou sem dohral crysis i warhead, sice 800x600, ale bavilo me to, grafika byla pekna a FPS 25+...nehazel bych to uplne do kose, flatout2 uplne v klidu s x1650 na max detaily i rozliseni na LANce...V dnesni dobe uz se upgread na teto desce nevyplati, ale pokud ma malo penez...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    132

    No guláš v tom mám, proto taky ten dotaz
    O event. problémech s kompatibilitou HD 2600 a mého chipsetu jsem četl, proto dotaz zní co pojede bez problémů. Někdo s tím problém nemá, někdo ano, tak jak se v tom mám potom vyznat?
    Myslel jsem když upgrade, tak aby to stálo za to - proto ten návrh HD 3850. Samozřejmě jedu na XP, Visty, ty pro můj HW nejsou. Některé hry vyžadují instalaci DX10, tak jsem myslel, že s GK, která je podporuje, bych třeba něco rozjel. Ale pokud je nutný přechod na Visty, tak není co řešit. Dobře, tak si teda nechám na ni zajít chuť.
    Pokud je výkonnější X1950 než HD 2600, tak bych tedy volil i vzhledem k možným problémům X1950 Pro.
    Jediný problém je ale, že HD 2600 se dá sehnat např. na Aukru nová se zárukou za slušnou cenu, ale s X1950 to bude těžké.
    S tím zdrojem jste mě zaskočili doporučil mi ho a koupil a namontoval přímo prodejce co mi sestavu stavěl. Proč tam nedal kvalitní zdroj to teda nechápu. Ach jo, hlavně že za kvalitu ručil. Teď už je po záruce, tak s tím neudělám nic. To je teda docela problém, pokud neutahne X1950 Pro, tak mu můžu sice dojít vrazit pár facek, ale to mi nepomůže. Mám to přesto risknout?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Upgrade grafické karty
    Od eraniel v sekci Grafické karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 03-07-2014, 20:44
  2. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 02-04-2014, 20:42
  3. Upgrade grafické karty
    Od bulhy v sekci Grafické karty
    Reakcí: 35
    Poslední příspěvek: 19-01-2014, 21:48
  4. Upgrade grafické karty
    Od Frank92 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 28-12-2013, 16:20
  5. Upgrade grafické karty
    Od Hermanek v sekci Grafické karty
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 02-10-2007, 20:16