Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 31

Téma: Leadteck 8800GT 512MB, po startu win nenabehne obraz

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    19

    Tuto kartu mam přibližně pul roku, stává se mi poměrně nepřijemná věc. Jakmile odpojim monitor během doby kdy mam PC spuštěny a potom ho zase připojim tak už se nerozsviti... to by mi ani nevadilo kdyby problem nepřetrval i po restartu. Vždy po nabootováni win (xp) slyšim uvodni znělku windows ale monitor se vypne - karta neposílá žádny obraz do monitoru. Problém sem pokaždé vyřešil reinstallem oken - nikdy nepomohlo přes nouzovy režim odebrat drivery a nainstalovat je znovu po restartu PC... jakmile se doinstalovali a restartoval se PC tak to bylo to same v blědě modrym, karta po nabootovaní OS neposilala žadny signal do monitoru. Kdo by tvrdil že je to grafikou, tak bych se to pokusil vyvratit skutečností že mam na PC dva operačni systemy a na druhym (64bit Vista) nabootoju vpohodě i s obrazem , taky teď píšu na Vistě, vše mi tu funguje jak ma vč 3D aplikací... žadné problemy. Ale neni tomu tak dlouho (měsíc zpět) kdy jsem měl tentýž stejný problém na Vistě a XP fungovali. Nedokážu určit jestli je to vážně kartou ... nebo čímkoliv jinym. AMD Athlon 64 X2 4400+, 4GB DDRII, GAMA69G-S3H čipset AMD 690g zdroj mam 400w , problem sem měl ale i u předchoziho zdroje, tim bych tuto možnost vyloučil. Prosím poraďte mi sem bezradný, mužete se mě na cokoli zeptat, dofam že na zahadu společně přijdeme a že pokud ma někdo podobny problem, že mu přispěvky zde taky pomužou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Nemlátí se to nějak s tou IGP na desce?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,244

    V BIOSu by mělo být nastaveno jako první načtení grafické karty v PCI - E slotu (myslím, že to je Graphics Init --> PEG či tak nějak). Pak nemělo docházet ke kolizi obou grafik.
    Zkusil bych komplet odinstalovat ovladače grafické karty, odebrat zbytky vladačů pomocí např. Driver Cleaner. Odebral bych i monitor ve Správci zařízení a vše nainstaloval znovu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček Avatar uživatele Mikacek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    33

    Ahoj,

    zřejmě ti moje odpověď moc nepomůže, ale...

    mám 8800GTS 512 na které mám Accelero S1 chladič - jednou se mi stalo, že nabíhali Windows a zničeho nic černo - žádný obraz - ale přesto jsem slyšel Windows jak naběhly... panika... co se děje?... kouknu na Accelero a odpadl mi jeden chladič na paměťovém čipu. Komp jsem vypnul, opravil usazení chladiče a od té doby vše OK... zkus se podívat na chlazení - třeba nedoléhá chladič (?)

    ...anebo druhá "story" - zapnul jsem komp, ale nezapnul jsem LCD panel (byl odpojený úplně od elektřiny) - chvíli počítač nabíhal, já jsem teprve potom (zřejmě když už Windows nabíhali) zapl monitor, ale obraz nikde - zřejmě se nedetekovalo žádné připojené zařízení k VGA a VGA tím pádem vypnula všechny výstupy - stačilo pak "vyndat a zandat" datový/video kabel k LCD a nebo restartovat komp se zapnutým panelem a vše bylo OK...

    Mikacek
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Viděl bych problém v těch dvou OS (dvoje drivery)....

    Btw. proč vlastně odpojuješ monitor při spuštěným PC?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    19

    Mám dva fyzický disky , drivery kolidovat nemužou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    19

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    V BIOSu by mělo být nastaveno jako první načtení grafické karty v PCI - E slotu (myslím, že to je Graphics Init --> PEG či tak nějak). Pak nemělo docházet ke kolizi obou grafik.
    Zkusil bych komplet odinstalovat ovladače grafické karty, odebrat zbytky vladačů pomocí např. Driver Cleaner. Odebral bych i monitor ve Správci zařízení a vše nainstaloval znovu.
    Vim o tom, mam tam nastaveny Init PCI-E first, bios normalně vidim, vidim i načitani win XP jak tam je ten progress bar ale jakmile se načte plocha tak se vypne obraz no .. Jak řikam Visty to zatim nedělaj... Ale dělali kdysi taky a XP šli bez problemu , stači si vypojit omylem monitor a mužu reinstal windows .. to je přece blbost ne ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Kozouš
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    501

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Viděl bych problém v těch dvou OS (dvoje drivery)....

    Btw. proč vlastně odpojuješ monitor při spuštěným PC?
    To by vadit nemělo ne? Dřív jsem odpojoval za provozu CRTčka a vše v pohodě.

    2 Kupker Přes co máš připojenej monitor, D-sub bo DVI?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,244

    Citace Původně odesláno od Kupker Zobrazit příspěvek
    Vim o tom, mam tam nastaveny Init PCI-E first, bios normalně vidim, vidim i načitani win XP jak tam je ten progress bar ale jakmile se načte plocha tak se vypne obraz no .. Jak řikam Visty to zatim nedělaj... Ale dělali kdysi taky a XP šli bez problemu , stači si vypojit omylem monitor a mužu reinstal windows .. to je přece blbost ne ?
    Zkoušel jsi ten reinstall ovladačů ? Klidně bych zkusil použít starší ovladače. Ke kolizím mezi ovladači by nemělo docházet, neboť to jsou dva OS a do sebe by neměli zasahovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    19

    Citace Původně odesláno od Kozouš Zobrazit příspěvek
    To by vadit nemělo ne? Dřív jsem odpojoval za provozu CRTčka a vše v pohodě.

    2 Kupker Přes co máš připojenej monitor, D-sub bo DVI?
    Mam to přes DVI/VGA redukci, protože CRT nema konektor na DVI. Podotýkám že na Vistě mi to tu běhá tak to snad redukci není.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    19

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Zkoušel jsi ten reinstall ovladačů ? Klidně bych zkusil použít starší ovladače. Ke kolizím mezi ovladači by nemělo docházet, neboť to jsou dva OS a do sebe by neměli zasahovat.
    Když přeinstaluju drivery za novější, stejné, či starší tak po restartu slyšim znělku win ale monitor se vypne . Vyždycky to reinstal windows vyřešil, ale reinstal driveru přes nouzovy režim nikoliv.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    11

    Co třeba obnovovací frekvence není nastavená mimo možnosti monitoru?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,244

    Netaktoval jsi grafiku ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    19

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Viděl bych problém v těch dvou OS (dvoje drivery)....

    Btw. proč vlastně odpojuješ monitor při spuštěným PC?
    Protože sem ladil ještě druhej komp a mam jen jeden monitor tak sem si ho odpojil na minutku a připojil k tomu druhymu, portože vím že to normálně ničemu nevadí. Ale stane se mi i že se mi odpoji omylem, já konektroy zásadne nešroubuju na pevno, porotože nechci riskovat že mi za to nekdo škubne a urve mi pul grafiky... možná se vám to nezdá ale když mam v graficke kartě redukci DVI/VGA a v ty redukcy je zapojeny konektor VGA tak to má dobře 7-8 cm a bojim se, že kdyby o to něco zavadilo že se to vylomí, protože 7-8 cm je dost velká páka aby to poškodilo grafiku i když se zavadi byť třeba jen samotnou váhou PC, nebo o to někdo drkne loktem
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    19

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Netaktoval jsi grafiku ?
    Ano taktoval jsem grafickou kartu přes Riva tuner, ovšem na XP sem ho v dobu tohoto problemu ani neměl nainstalován (v době tohoto problemu neni nataktována). Navíc grafická karta na Vistach nejeví jakekoliv znamky poškození následkem taktování, taktoval sem jadro z 600 na 700 a paměti z 900 na 930, omezoval mě referenční chladič raději sem nezkoušel kolik to vydrži a ani sem netaktoval často.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. PC se rozjede,ale nenaběhne obraz
    Od Honza23 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 05-10-2010, 08:41
  2. Nenaběhne obraz
    Od Gulde v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 15-11-2009, 10:02
  3. GeForce9600GT-nenaběhne obraz
    Od AmTek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 25-12-2008, 13:39
  4. 8800GT 512MB VS. HD 3870 512MB, kterou koupit!!!
    Od okounek v sekci Grafické karty
    Reakcí: 29
    Poslední příspěvek: 11-07-2008, 08:19