Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 26

Téma: Problém se zvukem

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    17

    Zdravim, jako asi hodne lidí sem si pod stromeček nadělil novou počítačovou sestavu. V ničem problém není až na zvuk. Mám základní desku MSI MB Sc 775 P45 DIAMOND a v ní integrovanou zvukovou kartu Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio. A právě s tou je problém. Po nainstalování systému (Windows XP) sem nainstaloval ovladače k desce a poté i ke zvukové kartě z instalačního CD přímo z balení. Zvuk sice jde, ale pouze z přídavných audio konektorů co mám na vrchní části skříně, a to je navíc hodně hluboký nekvalitní a bzučící zvuk. Když repráky zapojím do konektorů zezadu přímo u zvukové karty, zvuk nejede.

    Vyzkoušel sem instaloval všechny možný ovladače od creative. Na stránkách MSI přímo u mé desky je dokonce nejaky opravny patch http://global.msi.eu/index.php?func=...1&prod_no=1478 .. který se tváří, že by to třeba i mohl rešit, ale buď sem ho blbě nainstaloval (nemá instalační soubor) nebo neřeší.

    Zvukové zařízení se mi ve správci souborů normálně hlásí a píše že pracuje správně. S nastavením zvuku přímo v systému sem si také hrál ale žádný výsledek. V biosu sem nebyl

    Chci zkusit tuhle formu dotazu předtím než uvědomím obchod o možné reklamaci. Přece jen jsem celkem počítačový lajk a nerad bych obíhal reklamaci kvůli nějaké banalitě. Takže kdyby někdo věděl nebo měl jen nápad tak sem s ním prosím..

    Moje sestava:

    CPU INTEL Core 2 Duo E7300 2,66GHz | ASUS VGA ATI EAH4850 | MSI MB Sc 775 P45 DIAMOND, Intel® P45 Chipset, 4xDDR3 | DIMM DDR3 2GB, 1600Mhz, CL7, CORSAIR XMS3 DHX | COLORSIT ATRIX 9005 C-4, 550W | WD CAVIAR BLACK WD6401AALS 640GB
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Dotaz. Má vaše sestava 4GB? S podpisu se mi to nějak nepodařilo vydedukovat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    OT:
    S tímhle problémem ti bohužel neporadím,ale jak koukam na tvůj podpis,tak bych tě chtěl upozornit,že máš dobrou herní sestavu,ale bohužel dost nekvalitní zdroj.Doporučil bych ti ho vyměnit za Enermax PRO82+ 425W nebo Corsair Power Supply VX450 450W,aby ti neodpálil celou sestavu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    17

    Citace Původně odesláno od xmarek Zobrazit příspěvek
    Dotaz. Má vaše sestava 4GB? S podpisu se mi to nějak nepodařilo vydedukovat.
    Jak to myslite 4 GB ? Jako RAM ? RAM jsou 2 GB DDR3

    Citace Původně odesláno od SamecP Zobrazit příspěvek
    OT:
    S tímhle problémem ti bohužel neporadím,ale jak koukam na tvůj podpis,tak bych tě chtěl upozornit,že máš dobrou herní sestavu,ale bohužel dost nekvalitní zdroj.Doporučil bych ti ho vyměnit za Enermax PRO82+ 425W nebo Corsair Power Supply VX450 450W,aby ti neodpálil celou sestavu.
    Na zdroji se pracuje. Byl sem obeznámem že pokud před to dám kvalitní přepěťovku, nemůže se zatím nic hrozného stát..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Encore1106
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    430

    Citace Původně odesláno od Nevim_si_rady Zobrazit příspěvek
    Na zdroji se pracuje. Byl sem obeznámem že pokud před to dám kvalitní přepěťovku, nemůže se zatím nic hrozného stát..
    Přepěťovka ti ve většině případů ochrání zdroj před vyšším napětím v síti, ale už ti neochrání PC komponenty před samotným zdrojem.
    Jestli se už na zdroji pracuje, napiš sem, jaký plánuješ zakoupit, ať ti to rozmluvíme, nebo naopak pochválíme :-P
    Jinak ty co postoval SamecP jsou kvalitní a oblíbené zdroje, můžeš vzít jeden z nich.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW Avatar uživatele xstreetfighter
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    462

    jaké používáš repráky? nepochopil jsem to s těma přídavnýma...zkusil bych zařízení odstranit ze systému, nechat widle at si nainstaluji svoje integrovany ovladace, zkusit zvuk, pak nainstalovat prilozeny drivery od creative.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    17

    Citace Původně odesláno od xstreetfighter Zobrazit příspěvek
    jaké používáš repráky? nepochopil jsem to s těma přídavnýma...zkusil bych zařízení odstranit ze systému, nechat widle at si nainstaluji svoje integrovany ovladace, zkusit zvuk, pak nainstalovat prilozeny drivery od creative.
    Proste mam klasicky audio konektory zezadu primo ze zvukovky (cerny sedy zeleny cerveny modry) ty mi nejdou... Pak mam jeste pridavny audio konektory na vrchni casti casu (pouze zeleny a cerveny a naky usb zdířky) asi pro lepsi pristup bo ja nevim co, ty sice jdou, ale jak sem psal v hrozny kvalite..
    Naposledy upraveno uživatelem Nevim_si_rady: 25-12-2008 v 12:48
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    17

    Citace Původně odesláno od Encore1106 Zobrazit příspěvek
    Přepěťovka ti ve většině případů ochrání zdroj před vyšším napětím v síti, ale už ti neochrání PC komponenty před samotným zdrojem.
    Jestli se už na zdroji pracuje, napiš sem, jaký plánuješ zakoupit, ať ti to rozmluvíme, nebo naopak pochválíme :-P
    Jinak ty co postoval SamecP jsou kvalitní a oblíbené zdroje, můžeš vzít jeden z nich.
    Rovnou bych se tě mohl zeptat na pár věci týkající se toho zdroje. Pokud mám bednu s integrovaným zdrojem, je možné tento zdroj vyjmout a vložit do něj např. nějaký Fortron ? Jestli jo zvládne takovou výměnu zdroje obyčejný uživatel nebo je lepší předat to někomu odbornějšímu..
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW Avatar uživatele xstreetfighter
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    462

    Citace Původně odesláno od Nevim_si_rady Zobrazit příspěvek
    Rovnou bych se tě mohl zeptat na pár věci týkající se toho zdroje. Pokud mám bednu s integrovaným zdrojem, je možné tento zdroj vyjmout a vložit do něj např. nějaký Fortron ? Jestli jo zvládne takovou výměnu zdroje obyčejný uživatel nebo je lepší předat to někomu odbornějšímu..
    no nevím co znamená integrovaný zdroj, ale většinou je přišroubován na 4 šroubcích, normálně se to dá vyměnit kus za kus, teda pokud nechces rvát Full size zdroj do nějakého mikro provedení... zkoušel si to, co sem ti poradil s tema ovladačema? V biosu je všechno na AUTO?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Skladal si to sam?
    Mozno mas len zle pripojene predne audio. Na karte mas konektory, ku ktorym sa pripajaju kabliky z predneho audia. Ak je to zle zapojene, tak ti to bude takto blbnut. V manuale to mas presne popisane.

    Skus tie kabliky od predneho panelu odpojit (ale zapamataj si ako boli pripojene), ci to nepomoze. Ak ano, tak boli zle zapojene.
    Naposledy upraveno uživatelem EditorPO: 25-12-2008 v 13:51
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele r-a-k
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    222

    Citace Původně odesláno od Nevim_si_rady Zobrazit příspěvek
    Zdravim, jako asi hodne lidí sem si pod stromeček nadělil novou počítačovou sestavu. V ničem problém není až na zvuk. Mám základní desku MSI MB Sc 775 P45 DIAMOND a v ní integrovanou zvukovou kartu Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio. A právě s tou je problém. Po nainstalování systému (Windows XP) sem nainstaloval ovladače k desce a poté i ke zvukové kartě z instalačního CD přímo z balení. Zvuk sice jde, ale pouze z přídavných audio konektorů co mám na vrchní části skříně, a to je navíc hodně hluboký nekvalitní a bzučící zvuk. Když repráky zapojím do konektorů zezadu přímo u zvukové karty, zvuk nejede.

    Vyzkoušel sem instaloval všechny možný ovladače od creative. Na stránkách MSI přímo u mé desky je dokonce nejaky opravny patch http://global.msi.eu/index.php?func=...1&prod_no=1478 .. který se tváří, že by to třeba i mohl rešit, ale buď sem ho blbě nainstaloval (nemá instalační soubor) nebo neřeší.

    Zvukové zařízení se mi ve správci souborů normálně hlásí a píše že pracuje správně. S nastavením zvuku přímo v systému sem si také hrál ale žádný výsledek. V biosu sem nebyl

    Chci zkusit tuhle formu dotazu předtím než uvědomím obchod o možné reklamaci. Přece jen jsem celkem počítačový lajk a nerad bych obíhal reklamaci kvůli nějaké banalitě. Takže kdyby někdo věděl nebo měl jen nápad tak sem s ním prosím..

    Moje sestava:

    CPU INTEL Core 2 Duo E7300 2,66GHz | ASUS VGA ATI EAH4850 | MSI MB Sc 775 P45 DIAMOND, Intel® P45 Chipset, 4xDDR3 | DIMM DDR3 2GB, 1600Mhz, CL7, CORSAIR XMS3 DHX | COLORSIT ATRIX 9005 C-4, 550W | WD CAVIAR BLACK WD6401AALS 640GB
    Nevím jestli to bude souviset s tvým problémem ale já měl problém se zvukem ten že jsem musel ve vlastnostech počítače zakázat zvukový signál od graf.karty ATI a pak mě zvuk fugoval od integrovaný
    zvukovky.Jinak mi taky nešel zvuk do té doby než jsem to udělal.Měl jsem MSI desku a ATI 3870 a XP.Tak to zkus.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    17

    Citace Původně odesláno od xstreetfighter Zobrazit příspěvek
    no nevím co znamená integrovaný zdroj, ale většinou je přišroubován na 4 šroubcích, normálně se to dá vyměnit kus za kus, teda pokud nechces rvát Full size zdroj do nějakého mikro provedení... zkoušel si to, co sem ti poradil s tema ovladačema? V biosu je všechno na AUTO?
    Zkoušel, ale systém si sám ovladače nenajde. Prohledávání windows update zaplý mám... ale zařízení se začne instalovat až za pomocí vloženého CD od creativu a to má stejný efekt jako bych ho instaloval přímo od nich... V biosu sem nebyl, teda byl, ale vubec netusim, kde tam najit nejake nastaveni tykajici se zvuku..

    Jinak integrovanym zdrojem sem myslel to, ze sem ten case koupil uz primo se zdrojem, ne zvlast, ale rozebrat to asi pujde, ty sroubky tam vidim
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    17

    Citace Původně odesláno od r-a-k Zobrazit příspěvek
    Nevím jestli to bude souviset s tvým problémem ale já měl problém se zvukem ten že jsem musel ve vlastnostech počítače zakázat zvukový signál od graf.karty ATI a pak mě zvuk fugoval od integrovaný
    zvukovky.Jinak mi taky nešel zvuk do té doby než jsem to udělal.Měl jsem MSI desku a ATI 3870 a XP.Tak to zkus.
    Kde presne se to vypíná prosimtě..
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    17

    Citace Původně odesláno od EditorPO Zobrazit příspěvek
    Skladal si to sam?
    Mozno mas len zle pripojene predne audio. Na karte mas konektory, ku ktorym sa pripajaju kabliky z predneho audia. Ak je to zle zapojene, tak ti to bude takto blbnut. V manuale to mas presne popisane.

    Skus tie kabliky od predneho panelu odpojit (ale zapamataj si ako boli pripojene), ci to nepomoze. Ak ano, tak boli zle zapojene.
    Nad timhle sem taky premyslel, jdu to zkusit.. ono i kdyz pujdou ty vzadu, tak ty vepredu stejne ptorebovat nebudu, je to hrozne neprakticke pro me...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele r-a-k
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    222

    Citace Původně odesláno od Nevim_si_rady Zobrazit příspěvek
    Kde presne se to vypíná prosimtě..
    Správce zařízení-řadiče zvuku,videa a her
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Problém se zvukem u her
    Od Reigen v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 04-10-2012, 14:36
  2. problém se zvukem
    Od rofl260 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 19-05-2010, 14:15
  3. Problem se zvukem
    Od T0m4sek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 25-11-2009, 17:01
  4. Problém se zvukem
    Od RuLich v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 23-09-2008, 16:55
  5. Problém se zvukem
    Od RuLich v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-09-2008, 18:52