Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 37

Téma: UPDATE BIOSu

  1. #1
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Zdravím Vás všechny!
    Po dlouhé době potřebuju poradit.

    Mám desku DFI LanParty UT nF4-D a Opterona 144.
    Základní deska podporuje Cool'n'quite, ale už před nějakým časem jsem zjistlil, že to nepodporuje na procesorech AMD Opteron, ostatně to je pravda (mám to obskoušené).
    Díval jsem na net i na stránky DFI a zjistil jsem, že si Cool'n'quite můžu zprovoznit, tak že si updatuju bios.
    Jelikož jsem to nikdy nikde nedělal tak nevím jak se to dělá (něco vím, ale moje znalosti by určitě na bezproblémový update nestačili).
    Když spusím nejnovějši CPU-Z 1.37 dám záložku mainboard: vidím: viz. obr.

    Chtěl bych si zprovoznit Cool'n'quite, protože si občas hraju v 3Ds Max kde je výpočetní výkon potřebný.
    Možná si říkáte proč si to hned nenataktuju, ale já jsem trošku odpůrce taktování (ikdyž Cool'n'quite je dá se říct taktování).

    Chtěl bych si to updatovat taky k vůli pamětí RAM, protože po přidání druhé RAMky a zapnutí dual channelu nemám stabilitu PC úplně 100%, řešil jsem to tak, že jsem si hrál s časováním, frekvencí, ale stále se mi tak jednou za pár dní objeví okno (nejčastěji u zavření nějakého okna) "nelze provést s pamětí operace: Read" - nějak tak.
    Četl jsem na internetu, že updatem biosu se to dá skvěle opravit.

    Tak bych Vás chtěl poprosit aby jste mě zaškolili do updatování biosu.
    V biosu mám funkci Cool'n'quite momentálně danou na Auto.

    Za vysvětlení Vám budu děkovat určitě vícekrát a tady je první:
    Předem díky za odpovědi !
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: CPU-Z.jpg 
Zobrazení: 266 
Velikost: 70.3 KB 
ID: 458  
    Naposledy upraveno uživatelem tgfh: 20-11-2006 v 23:05
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    BC BC je offline
    Občasný diskutér Avatar uživatele BC
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    64

    Citace Původně odesláno od tgfh
    Zdravím Vás všechny!
    Po dlouhé době potřebuju poradit.

    Mám desku DFI LanParty UT nF4-D a Opterona 144.
    Základní deska podporuje Cool'n'quite, ale už před nějakým časem jsem zjistlil, že to nepodporuje na procesorech AMD Opteron, ostatně to je pravda (mám to obskoušené).
    Díval jsem na net i na stránky DFI a zjistil jsem, že si Cool'n'quite můžu zprovoznit, tak že si updatuju bios.
    Jelikož jsem to nikdy nikde nedělal tak nevím jak se to dělá (něco vím, ale moje znalosti by určitě na bezproblémový update nestačili).
    Když spusím nejnovějši CPU-Z 1.37 dám záložku mainboard: vidím: viz. obr.

    Chtěl bych si zprovoznit Cool'n'quite, protože si občas hraju v 3Ds Max kde je výpočetní výkon potřebný.
    Možná si říkáte proč si to hned nenataktuju, ale já jsem trošku odpůrce taktování (ikdyž Cool'n'quite je dá se říct taktování).

    Chtěl bych si to updatovat taky k vůli pamětí RAM, protože po přidání druhé RAMky a zapnutí dual channelu nemám stabilitu PC úplně 100%, řešil jsem to tak, že jsem si hrál s časováním, frekvencí, ale stále se mi tak jednou za pár dní objeví okno (nejčastěji u zavření nějakého okna) "nelze provést s pamětí operace: Read" - nějak tak.
    Četl jsem na internetu, že updatem biosu se to dá skvěle opravit.

    Tak bych Vás chtěl poprosit aby jste mě zaškolili do updatování biosu.
    V biosu mám funkci Cool'n'quite momentálně danou na Auto.

    Za vysvětlení Vám budu děkovat určitě vícekrát a tady je první:
    Předem díky za odpovědi !
    Cool'n'quite sluzi na pretaktovanie? Myslel som si ze je to znizenie frekvencie procesora za nizkeho vytazenia nieco ako Intel Enhanced Speed Step. Ak sa mylim tak ma niekto opravte. S "updatovanim" (alebo ako to mam nazvat) biosu nemam velke skusenosti, ale malo by to byt podrobne popisane v manuali od zakl. dosky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Slouží to k regulaci frekvence při zatížení nebo při klidu.
    V manuálu od desky není zmíněno nic o update biosu.
    Další věc co bych chtěl vědět je co je to "Diamond Flash Image"

    A přidávám link na ty biosy ze stránek DFI:
    http://www.dfi.cz/biosy.php?id_produkt=873
    Naposledy upraveno uživatelem tgfh: 20-11-2006 v 23:23
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    BC BC je offline
    Občasný diskutér Avatar uživatele BC
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    64

    1. Treba ten BIOS stiahnut.
    2. Su kadejake programy aby si nemusel novy BIOS nahadzovat cez stary BIOS, proste len vo Windowsoch v tom programe zadas umiestnenie toho BIOSu, BIOS sa "uploadne" a je hotovo. K Gigabyte DS4 sa priklada jeden taky program- @BIOS s pomocou ktoreho sa da toto spravit, ale neviem ci je nieco take aj k tvojej doske, alebo by sa dal pouzit @BIOS od Gigabyte. Pozri manual od dosky. Tam by to malo byt popisane.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Jak se tak dívám na tu stránku s biosy na DFI
    tak bios mám z 23.6.2005 (to sedí)
    a potřeboval bych ten z toho 14.11.2005
    Teď nevím jaký mám stáhnout:
    Diamond Flash Image nebo ten "normální".
    Jaký je v tom rozdíl?
    A až to stáhnu tak co pak?
    Hodit to na disketu a při bootování to nahrát?

    Zítra zjistím jestli mám čip SST 49LF040B LPC - třeba bych si i updatoval tu nejnovější verzi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    127

    na disketu to házet nemusíš, já mám starý WD 1,2GB a na to mám soubory ze startovací diskety + bios a program na flash, je to rychlejší a určitě se nestane že se disketa odporoučí, teď už flashuju přes čtečku mem karet, ale zas musí deska podporovat boot z usb flashek
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Když stáhnu tu verzi kterou potřebuji, vidím: viz obr.
    Vlevo je "normální" a vpravo je Diamond Flash Image.

    Teď jsem si pročetl článek:
    "Flashování BIOSu - jak na to"

    a dole v diskuzi jsem našel:
    "tak uplne nahodou jsem flashoval pred par dny,poprve - stahl jsem bios s diamond flash image(dfi lp 4 ultra),vytvoril s tim disketu,nabootoval z ní,a bylo to. Jednodussi to byt nemohlo a konecne mi bezi pameti na 1T i po pretaktovani..."

    To je vážně tak jednoduché?
    Ale to co chci to je update ne? To se jen přihraje ke starému biosu nebo to je celý nový bios? Celý bios má méně než 1MB?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: BIOSy.jpg 
Zobrazení: 252 
Velikost: 66.7 KB 
ID: 459  
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    BC BC je offline
    Občasný diskutér Avatar uživatele BC
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    64

    Citace Původně odesláno od tgfh
    Když stáhnu tu verzi kterou potřebuji, vidím: viz obr.
    Vlevo je "normální" a vpravo je Diamond Flash Image.

    Teď jsem si pročetl článek:
    "Flashování BIOSu - jak na to"

    a dole v diskuzi jsem našel:
    "tak uplne nahodou jsem flashoval pred par dny,poprve - stahl jsem bios s diamond flash image(dfi lp 4 ultra),vytvoril s tim disketu,nabootoval z ní,a bylo to. Jednodussi to byt nemohlo a konecne mi bezi pameti na 1T i po pretaktovani..."

    To je vážně tak jednoduché?
    Ale to co chci to je update ne? To se jen přihraje ke starému biosu nebo to je celý nový bios? Celý bios má méně než 1MB?
    Je to jednoduche, ale flashovat (updatovat) BIOS sa da aj priamo z Windowsu. Urob to ako to spravil ten co si nasiel v diskusii. Len hod na disketu ten Flash Image a nabootoj z nej. Aj ked je nahravanie noveho BIOSu cez Windows jednoduchsie, ale da sa to spravit aj takto.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Zde jsem se dozvěděl zase nějaké dorobnosti:
    http://czdfi.com/forum/viewtopic.php?t=96

    když mi napíše ať vyndám tu disketu tak co pak? Použít tlačítko restart? Nebo to bude ještě něco dělat?

    Kdyby při flashování právě vypli proud - co pak? Deska si dělá zálohu biosu tak to bych potom zapnul a deska by si automaticky přehrála zálohu zpět?
    Nebo kdyby byla disketa špatná a při přehrávání napsalo, že nelze číst nebo něco takového - co pak? Restart a deska by si sama zase přehrála zálohu biosu zpět?
    (Je to DFI a ta má funkci Backup CMOS - záloha biosu - ochrana proti virům a špatnému přeflashování)
    Naposledy upraveno uživatelem tgfh: 21-11-2006 v 15:03
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    BC BC je offline
    Občasný diskutér Avatar uživatele BC
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    64

    Citace Původně odesláno od tgfh
    Zde jsem se dozvěděl zase nějaké dorobnosti:
    http://czdfi.com/forum/viewtopic.php?t=96

    když mi napíše ať vyndám tu disketu tak co pak? Použít tlačítko restart? Nebo to bude ještě něco dělat?

    Kdyby při flashování právě vypli proud - co pak? Deska si dělá zálohu biosu tak to bych potom zapnul a deska by si automaticky přehrála zálohu zpět?
    Nebo kdyby byla disketa špatná a při přehrávání napsalo, že nelze číst nebo něco takového - co pak? Restart a deska by si sama zase přehrála zálohu biosu zpět?
    Niesom si isty co to bude robit po tom co ti to napise aby si vybral disketu. Uvidis, ale urcite budes musiet PC restartovat, alebo sa to mozno spravi samo ked tu disketu vyberies. To ako bude tvoja doska reagovat ak by vypadol prud alebo sa stalo nejake podobne nestastie neviem. Vsetko ohladne flashovania BIOSu by malo byt napisane v manuali od zakl. dosky. Kazda doska sa sprava inak.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Tam bude určitě něco napsané ve smyslu: Vyjměte disketu a stiskněte Enter.
    Myslím si, že se nemám čeho obávat, ale kdyby se to nějak pokazilo tak bych byl úplně v .... 3000Kč na novou desku fakt nemám
    Když jsem četl různé fóra tak jsem viděl po updatu biosu jen pouze 2 typy reakcí: - jede to skvěle nebo - nejede to vůbec
    je to prostě buď a nebo
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    BC BC je offline
    Občasný diskutér Avatar uživatele BC
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    64

    Citace Původně odesláno od tgfh
    Tam bude určitě něco napsané ve smyslu: Vyjměte disketu a stiskněte Enter.
    Myslím si, že se nemám čeho obávat, ale kdyby se to nějak pokazilo tak bych byl úplně v .... 3000Kč na novou desku fakt nemám
    Když jsem četl různé fóra tak jsem viděl po updatu biosu jen pouze 2 typy reakcí: - jede to skvěle nebo - nejede to vůbec
    je to prostě buď a nebo
    Nebudes uplne v .... Potom ak by sa to po****** treba zajst za nejakym odbornikom, alebo najednoduchsie by bolo dosku reklamovat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Zítra si zajdu koupit nějaké pořádné diskety, ty moje co tu mám, každá aspoň 4 chybné sektory, no nevim nevim

    A ještě jedna věc: Před flashováním musím dát v biosu defaultní hodnoty? (Osobně myslím, že to není potřeba)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    BC BC je offline
    Občasný diskutér Avatar uživatele BC
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    64

    Citace Původně odesláno od tgfh
    Před flashováním musím dát v biosu defaultní hodnoty? (Osobně myslím, že to není potřeba)
    Aj ja si myslim ze to nie je potrebne. Ale chcelo by sa aspon do toho manualu kuknut kym nieco vykonas.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Říkám po druhé, že v manuále od desky není zmíněno nic o updatu nebo flashování biosu, teď jsem se díval zase.

    Není možné, že na SHW jsem jediný kdo má DFI
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Radeony: Update BIOSu u Radeonu
    Od |Mio| v sekci Grafické karty
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 30-03-2010, 15:09
  2. Update BIOSu
    Od pavelson v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 32
    Poslední příspěvek: 21-05-2009, 12:44
  3. BIOSy: update BIOSU
    Od ondrisone v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 42
    Poslední příspěvek: 22-12-2008, 15:33
  4. GB 965P-DS3 update biosu , jak?
    Od D@vid v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 20-02-2008, 14:07
  5. update biosu s windows
    Od pracand v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 07-12-2006, 09:57