Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Jaký router?

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Figa
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    304

    Ahoj, jaký router by jste mi doporučili? Mám bezdrátové ADSL k tomu modem a za ním router. Takže Plánuji ten router vyměnit za WIFI router. Jde mi o síť v bytě. Předem děkuji za odpovědi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    428

    V podstate jedno, ...
    pokial ti ide o daky SOHO router s pripojkou WAN
    ktory by robil NATko a vykryval byt Wifi signalom

    tak by som mohol odporucit
    TP-Link 543G (cele znacenie je TL-WR543G existuje aj varianta 542G ktora je taka ista, len antenove pripojenie sa nemoze chovat ako WAN port (nedaju sa teda pripajat klienti cez wifi k vysielacu, na domaci router by to bolo jedno tam je WAN po ethernete), no mam taky divny pocit ze ma aj slabsi vyzarovací vykon nez 543, preto by som odporucil radsej tu, cenovy rozdiel je zanedbatelny ...)
    //skusim to povedat krajsie: Wifi rozhranie sa u 542G neda nastavit ako vonkajsie rozhranie pre NAT
    montujeme to zakaznikom po bytoch ked si zelaju wifi a niesu na to nejake zle ohlasy,..

    Ma to Atheros chipset na wireless takze sa to sprava solidne v 802.11g (54Mbps)
    v balení je hned velka 5dBi antena (miesto kratuckej 2dBi)
    dalej priamo 4 LAN porty pre pripojenie PC
    1 WAN port
    -
    Lahka konfiguracia,
    Mozes ho nastavit ako AP alebo alebo ako Router
    moznost DHCP servera
    port forwarding, myslim ze vsetko co by si mohol potrebovat ....
    Naposledy upraveno uživatelem Pabler: 29-12-2008 v 22:46
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Figa
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    304

    Díky za vyčerpávající odpověď. Takže radši 543G? Jaká by byla alternativa v n-ku?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od Figa Zobrazit příspěvek
    Díky za vyčerpávající odpověď. Takže radši 543G? Jaká by byla alternativa v n-ku?
    Staci ti 542G.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    428

    @EditorPO: Stacit by mu mal, co sa tyka funkcionality oba mu poskytnu to co potrebuje, akurat na jednej montazi sme sa stretli s tym ze sme zalozili 542-ku a signal sa stracal uz vo vedlajsej miestnosti, ... s 543G sme sa dostali cez 2 izby a na druhe poschodie.

    Mozno sme mali len vadny kus, logika vraví ze by mali byt uplne rovnake,...
    kazdopadne kvoli 80KC, to moze byt jedno
    -


    @Figa:
    Tu je daky vypis co vsetko sa da namontovat
    http://i4wifi.cz/?cls=spresenttrees&strid=405
    pokial chces len router s wifi, tak by som siel do toho TPLinku
    ak by si chcel aj datove ulozisko tak toto vyzera do pohody ale odskusane nemam:
    http://i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=925

    Zaverom mozno multimedialnu prezentaciu toho TPlinka:
    http://www.i4wifi.cz/inc/_doc/Promo/TLWR543G/543mm.html



    ------------
    Este tam je na vyber aj Ovis:
    http://i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=934
    teraz neviem ci sa daco zmenilo ale býval v tom Realtek Chipset, teraz je to na Atherose (alebo skor opacne kedze realtek maju serie 5xxxAP)
    ma to kopec rezimov ktore nevyuzijes (AP,Bridge,Wisp, ... malo by ich byt 7)
    Tomu ale odpoveda aj vyssia cena
    Naposledy upraveno uživatelem Pabler: 30-12-2008 v 09:30
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Figa
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    304

    Rzhoduji se mezi těmito TL-WR543G WL-1500R , ale když říkáš, že ty režimy nevyužiju, tak to ten ovis link nemá asi cenu. Jenom se ujistím, můžu routovat zároveň po WiFi i kabelu? Mám jeden PC bez WiFi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    428

    Ano, mozes priamo pripojit 4 PC (+dalsie cez switch) a zaroven cez Wifi
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Figa
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    304

    Dobrý děkuji. Tak mám půjčenou 542 zítra ji ozkouším a pokud půjde vše bez problémů, tak beru 543.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Figa
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    304

    Tak už mi to fachčí. Dosah perfektní. Teď ale nevím jestli by mi nestačila 542. Co mi navíc nabídne 543?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    428

    Nic len rezim WISP (to jest ze sa chova pripojka pre antenu ako WAN port)
    Ako som aj pisal vyssie ze len tato featurka navyse
    pokial ti signal postacuje, tak ber 542, len ja som mal skusenost ze ma slabsie vykrytie ako 543
    (bo aj 543 by si nastavil do toho isteho rezimu AP Router, miesto AP Client Router)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Figa
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    304

    No pokryti mi prijde naprosto dostacujici signal mam i o dve patra niz. Myslim ze tento rezim nevyuziji. Takze asi zustanu a 542. Jeste jednou moc dekuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    428

    Najskor urcite nie ...
    vyuzivaju ho najme wifi poskytovatelia internetu ked pripoja antenu na zariadenie a to im potom robí routrík (podobne ako ADSL modem...)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Figa
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    304

    Ještě se zeptám mám HW verzi 4 jaký je rozdíl oproti verzi v6?Vyplatí se upgrade FW, když vše funguje? Pořád se nemůžu rozhodnout jestli si ho nechat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    428

    je tam navyse IP-MAC binding, a nejake opravy chyb ...
    no treba sa sem tam drzat pravidla .... Co ide, nechytat ...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. jaký router?
    Od erazmus v sekci Sítě
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 03-01-2014, 09:14
  2. jaký router
    Od jack2356 v sekci Sítě
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 03-07-2009, 15:49
  3. Jaký router?
    Od Mihulik v sekci Sítě
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 20-05-2009, 09:27
  4. Jaky Router?
    Od ICE_D v sekci Sítě
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 02-12-2008, 22:03
  5. Jaky router na UPC
    Od yarinnn v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 07-08-2008, 19:03