Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Ge Force 7800GTX - problém s videem

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    6

    Zdravím,
    mám problém s videem na těto kartě po instalaci vyšších verzí ovladačů.
    Když nainstaluji ovladače vyšší, než je verze 84.21, videa AVI a MPG mi nejdou pžehrát. Po spuštění videa mi zvuk normálně běží, ale místo videa je jen čistě zelený čtverec.
    Zkoušel jsem instalovat všechny možné kodeky, nové i staré, ale na ¨zmíněných novějších ovladačích je to pořád stejné.
    Přitom na starších grafic.ovladačích do verze 84.21 včetně, všechny videa běží dobře.
    Mám sestavu:
    Athlon 4000+
    Geforce 7800GTX
    2GB RAM
    Zákl.deska ASUS A8N Nforce4ultra

    Poradí mi někdo prosím?
    Díky

    Zdeněk
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele SmartMole
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    308

    Smím se zeptat jaké vyšší ovladače jste použil?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    6

    Použil jsem ovladače 91.31, 91,47, 93.71.
    Na všech je problém stejný

    Zdeněk
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    No, napadá mě pouze pár věcí...
    1. Máš nový BIOS desky "A8N-E Bios version 1013"? Opravuje nějaké chyby s některými PCI-E 16x VGA kartami. Zkus to (je z 3.5.2006). BIOSy ASUS A8N-E
    2. Máš nové ovladače nForce? Ovladače nVIDIA nForce4 AMD international WinXP
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    6

    Nové ovladače nForce mám. Bios desky 1013 nemám. Zkusím ho nahrát, ale momentálně nemám dosovskou zaváděcí disketu, tak to asi nepůjde.
    Nebo to jde nějak jinak?

    Zdeněk
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Předpokládám, že Asus používá na svých deskách stejný updatovací program (tušim alt + F2 při startu PC). Pak už stačí mít disketu nebo CD s biosem (musí mít správný název) a už se automaticky updatuje.

    Můžeš zkusit si vzít prázdnou disketu => nabootovat => alt+F2 (tušim, mrkni do manuálu) => a program se tě zeptá na médium (CD, disketa) a když nic nenajde (jako že ne), tak ti napíše xxxxxx.bin nebo xxxxxxx.rom nenalezen (anglicky). Pak stačí nalézt do winů, přejmenovat správně stáhnutý bios (u mně je to název desky př. P5GD1-VM.bin nebo P5GD1-VM.rom), strčit ho na disketu, CD nebo CD-RW a dál jak předtim. Při bootu to ukazuje název BIOSU (př. Bios1003 nebo tak něco).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    6

    Tak upgrade biosu se zdařil, bohužel to ale nic nezměnilo.
    Videa pořád nejdou. Je tam vždy jen zelený čtverec(

    Zdeněk
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    6

    Tak se mi podařilo upřesnit můj problém.
    Videa pod zmíněnými novějšími ovladači běží, pouze když vypnu nebo snížím akceleraci videa.
    Ale pro každý přehrávač to musím udělat zvlášť.
    Prostě nesmí být zaškrtnuto "úplná akcelerace videa"
    Nechápu sice proč, ale alespoň první vlaštovky
    Nevím jak to vyřešit.

    Zdeněk
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Citace Původně odesláno od trdli
    Tak se mi podařilo upřesnit můj problém.
    Videa pod zmíněnými novějšími ovladači běží, pouze když vypnu nebo snížím akceleraci videa.
    Ale pro každý přehrávač to musím udělat zvlášť.
    Prostě nesmí být zaškrtnuto "úplná akcelerace videa"
    Nechápu sice proč, ale alespoň první vlaštovky
    Nevím jak to vyřešit.

    Zdeněk
    Citace Původně odesláno od trdli
    Tak upgrade biosu se zdařil, bohužel to ale nic nezměnilo.
    Videa pořád nejdou. Je tam vždy jen zelený čtverec(

    Zdeněk
    Tak jak tohle vyřešit nevím ani já, ale buď je to nějaká prkotina, nebo prostě je nutný hlubší pohled na Tvůj PC, systém, registry, nastavení a všechno. Vada karty mi nepřijde moc pravděpodobná.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    6

    Tak jsem to video otestoval většině svých videí a nevidím žádný rozdíl v kvalitě ani v rychlosti.
    Ale ta položka akcelerace videa musí být snížena.
    No nic. Když to nebude někde dělat problémy, tak to je OK.

    Díky za rady a pomoc.

    Zdeněk
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele Patrik3000
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    24

    Ahoj, ja mám GeForce 7800GT a mám presne taký istý problém s prehrávaním videa. Najprv som myslel, že je to v kodekoch ale nakonec mi tiež pomohlo vypnut hardwarovu akceleraciu videa az na uroven: zakazat urychlení rozhraní DirectDraw a Direct3D.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    No... koneckonců řešení to sice je, ale fungovat by to mělo normálně bez těchto "zásahů" do nastavení akcelerace videa...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele Patrik3000
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    24

    mělo ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    Mám 7950 Gtex a zatím s videem nemám problém, ale kdo ví co se můýe přihodit. Kdyžtak už vím co zkusit.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Webové prohlížeče: Problém s HD videem ve Firefoxu
    Od Dzovicek v sekci Internet
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 06-03-2011, 16:30
  2. Problémy s PC (HW/SW): Problém s videem
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 06-07-2008, 23:51
  3. Problém s videem po upgradu paměti
    Od shodam v sekci Operační paměti
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 05-02-2008, 18:41
  4. Problem s Vistama a videem
    Od szakal v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 17-06-2007, 14:49
  5. Problém s kompozitním videem
    Od berjak v sekci FIC Spectra aneb co Vás zajímá
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 03-01-2007, 14:01