Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 51

Téma: Instalace nového HD - problém

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    132

    Dostal jsem PC od známého abych mu nainstaloval vypalovačku, DVD mechaniku a druhý HD.

    Udělal jsem to takhle:
    Primary Master - nechal jsem jak měl původní HD - ST310211A
    Primary Slave - nový HD IBM-DPTA-372050
    Secundary Master - nová vypalovačka
    Secundary Slave - nová DVD

    Při startu mi ale Bios detekuje původní HD jako !!.!!9 ST!!1:2:1A
    Dále už je detekce vpořádku IBM-DPTA, vypalovačka, DVD

    Pokud ten nový HD IBM-DPTA odpojím Tak už je detekce vpořádku původní HD jako ST310211A, dále vypalovačka a DVD.

    Nevím kde dělám chybu
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jiziii
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    800

    skus vyměnit ten atovej kablík
    měl sem skoro stejnej problem a výměna kablíku to vyřešila
    jo a jinak nevym proč ale všude co sem tak čet v návodech od MB se píše že na ATA kabelu by měl bejt master HDD a slave Mechanika, třeba to taky muže bejt tim
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Zkontroluj jumpery - na starsich Seagatech jsou jinak jumpery nez na WD
    edit: nejstarsi Seagate co by byl podobnej tvymu mam ST340016A (40GB) - jumper mam na Master or single (nejbliz ATA konektoru) + slave WD 120GB a jede bios ok, jede to ikdyz nastavim na obou cable select takze bych to videl na nakou nesnasenlivost s tim ibmkem (nebo na ten kabl jak psal Jiziii pokud si jeste nevyzkousel...)
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 31-12-2008 v 11:52
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    132

    Datový kabel jsem zkoušel prohodit, ale to nedetekoval Bios nic. Vyřešil jsem to tím, že jsem nechal původní kabel jak byl a na mechaniky jsem dal jiný - měl jsem ještě jeden ke své desce ASUS.
    Chtěl jsem to udělat tak, že oba HD by byly Master a mechaniky Slave, ale to mi zase nevycházely kabely. Vždycky mi vycházel buď na HDD nebo na mechaniky. Tak jsem to nakonec udělal jak píšu.
    Na nastavení původního Seagate jsem se nekoukal, předpokládal jsem, že když je správně detekován, tak je i správně nastaven. Ale zkusím ho vyndat a podívat se, koukám, že tam není žádný jumper, tak to třeba je tím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    ...podle manualu k tvymu disku je bez jumperu nastavenej jako SLAVE
    ...na 1GB Seagate znamena bez jumperu ONE DRIVE ONLY, takze pro jistotu se podivej primo na disk, ten manual je delanej pro x typu hdd a nikdy nevis jestli treba na jiny revizi disku je nastaveni jinak.
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 31-12-2008 v 12:17
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    132

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    ...podle manualu k tvymu disku je bez jumperu nastavenej jako SLAVE
    ...na 1GB Seagate znamena bez jumperu ONE DRIVE ONLY, takze pro jistotu se podivej primo na disk, ten manual je delanej pro x typu hdd a nikdy nevis jestli treba na jiny revizi disku je nastaveni jinak.
    Tak jsem ten HDD vyndal a je to tak jak píšeš. Akorát je zakrytej gumou tak jsem na něj blbě viděl. Teď na světle vidím, že je nastaven správně, tedy Master or Single. Tak teď už fakt nevím co s tím mám dělat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    ...no jestli s tim chces experimentovat tak bych zkusil nastavit ten cable select, kdyby stale nejelo tak jeste limit drive capacity. Jestli experimentovat nechces, tak to dej tak jak ti vysly kabely
    ...ja osobne bych udelal kopii Seagatu a prenes na ten druhej WD a pote Seagate vyhodil (tech 10gb za ty problemy nestoji) ale to ti asi "zakaznik" nepovoli
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    132

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    ...no jestli s tim chces experimentovat tak bych zkusil nastavit ten cable select, kdyby stale nejelo tak jeste limit drive capacity. Jestli experimentovat nechces, tak to dej tak jak ti vysly kabely
    ...ja osobne bych udelal kopii Seagatu a prenes na ten druhej WD a pote Seagate vyhodil (tech 10gb za ty problemy nestoji) ale to ti asi "zakaznik" nepovoli
    Tak to mě taky napadlo, ten Seagate vyhodit a nechat tam jenom IBM, ale to on nechce. Chce tam mít 2 HDD a všechno zachovat jak má. Jenom ten druhý nainstalovat.
    Připojuji obrázky jak to mám nastavené a prosím o radu jak nejlépe postupovat dál.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IBM.jpg 
Zobrazení: 120 
Velikost: 120.5 KB 
ID: 8758   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Seagate1.jpg 
Zobrazení: 113 
Velikost: 99.7 KB 
ID: 8759   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Seagate2.jpg 
Zobrazení: 91 
Velikost: 128.1 KB 
ID: 8760  
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    ...je na tech obrazkach ten samej disk? Mam to naky rozmazany a nemuzu se dopocitat pinu u obr1 a obr2 (od rana lehce popijim gin tak nevim jestli neni chyba u me)

    edit: jestli je ten disk obr1 tak bych pridal jumper DEVICE 0 (MASTER)
    jestli je disk obr2 & obr3 tak by to melo jet tak jak je to na obr3, nicmene vidim tam jeste naky moznosti, ale neprectu ty pismenka tak bych dal oba disky na cable select...
    ...nebo to nafot jeste jednou
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 31-12-2008 v 14:00
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    132

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    ...je na tech obrazkach ten samej disk? Mam to naky rozmazany a nemuzu se dopocitat pinu u obr1 a obr2 (od rana lehce popijim gin tak nevim jestli neni chyba u me)
    Obrázek 1 je IBM - tam je toho víc, tak si nejsem jistý jestli to mám dobře, ale detekován je.
    Obrázek 2 a 3 je Seagate - aby bylo vidět možnosti nastavení a jak to mám nastavené, tedy jumper. Takhle byl nastavený.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    aha
    blejskni to ibmko jeste zezhora (jako obr2) a obr2 jeste jednou zaostrit... je to ibmko ATA100?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    132

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    aha
    blejskni to ibmko jeste zezhora (jako obr2) a obr2 jeste jednou zaostrit... je to ibmko ATA100?
    Tak takhle to už snad bude lepší. U toho IBM nevím asi ano, víc toho nemám. Mám teda dobře 2GB CLIP?
    Neměl bych nastavit jako 16 HEADS?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IBM_full.jpg 
Zobrazení: 103 
Velikost: 99.2 KB 
ID: 8761   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Seagate_full.jpg 
Zobrazení: 97 
Velikost: 99.2 KB 
ID: 8762  
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    no 16 heads by melo byt zapnuty a cli9p vypnuty, ale teda ta pozice jumperu je mi podezrela - ja bych ho dal na stojaka ale ruku do ohne nedam, to si nejdriv zkusim najit manual

    edit: Support IBM http://www.hitachigst.com/hdd/suppor...7/dpta4jum.htm

    ...zkusil bych dat jumpery na C-D a A-B >>> DEVICE 1 (SLAVE)
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 31-12-2008 v 14:47
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    132

    A je to ono. HD byl takhle nastaven, Bios o detekoval, tak jsem myslel, že je to ok, a ono musí být 16 heads. Díky za pomoc.
    Ještě my donesl teď grafickou kartu do AGP slotu. Koukám, že má přídavné napájení, ale na desce jsou všechny konektory (4) obsazeny. Setkávám se s tím poprvé,tak bych se chtěl zeptat, jestli mám koupit rozdvojku a vyřešit to z konektoru některé mechaniky. Nebude to dělat problémy?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Napis co je to za kartu.
    Nevim presne co myslis 4 konektorama na desce (ja mam na mysli napajeci, ale jediny co mi napadlo je 4-pin 12v, nekdy oznacovany jako P4) ale do grafiky se strka bud ten na floppynu nebo klasickej molex jako na hdd/dvd.
    Taky uz sem tady na foru videl nakyho typka co do 8-pinu na MB narval 6-pin pro PCIE grafiky (musel pouzit dost sily jinak to tam nepasuje)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Instalace nového harddisku
    Od bluenite38 v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 22-12-2012, 22:00
  2. Problém s vypínáním nového PC
    Od pavelpc v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 19-10-2012, 16:48
  3. GeForce: Instalace nového ovladače
    Od Arny_CZ v sekci Grafické karty
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 13-05-2009, 14:49
  4. Problém se startem nového pc
    Od stan19 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 27-02-2009, 21:33
  5. Stavba nového PC - problém
    Od Radix v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 13-07-2007, 14:43