Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Core 2 Duo E6850 - hodnoty v CPU-Z???

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    24

    Ahoj, muze mi prosim nekdo poradit? Poridil jsem si procesor E6850 (2x3GHz), ale kdyz se kdykoliv podivam do CPU-Z, ukazuje mi frekvenci pouze 2GHZ a nasobic poze x6. Ted jsem treba spustil rozpakovani ve WinRARU soubor co ma 9GB, ale hodnoty procaku nevyskoci pres 2,3 GHZ a nasobic x7, take se porad meni napeti.. Je tohle normalni? Jeste jsem tenhle procak u sebe nevidel na 3GHz...
    Diky za radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    běžná vlastnost
    hledej c1e eist
    pro 3GHz si pusť třeba orthos
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,198

    To, že procesor má nižší násobič a tudíž i nižší takt je způsobenou funkcí, která nese název EIST. Je to šetřící funkve, která v případě nečinnosti procesor automaticky podtaktuje a spoří Ti nejen peníze (menší spotřeba), ale i životnost procesoru - nemusí pořád jet na bomby, pokud není potřeba. Tuto funkci lze vypnout v BIOSu.
    Co máš za motherboard ? Občas se setkám i s tím, že když sestavím PC, musím v BIOSu nastavit správně hodnotu násobiče, aby procesor dosáhl svého max. taktu. Jestli chceš procesor vidět na max. výkon, spusť Prime95 a sleduj např. v Everestu jak se zvedá násobič a tím i frekvence procesoru
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    24

    Desku mam Gigabyte EP35-DS4.. Jde mi o to, ze jsem mel pred tim Athlona X2 3800+ (socket 939) taktovanyho na 2,3GHz, , 2 GB RAM a treba v Call of Duty 5 jsem mel vic fps nez ted na tehle platforme, coz musi byt zakonite blbost.. Ja se totiz obavam, ze on mi vic nez na 7x nasobic nezvedne, tim padrem se nedostanu na vic jak 2,3 GHz, coz me stve. Proto jsem neupgradoval
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od Primergy Zobrazit příspěvek
    Desku mam Gigabyte EP35-DS4.. Jde mi o to, ze jsem mel pred tim Athlona X2 3800+ (socket 939) taktovanyho na 2,3GHz, , 2 GB RAM a treba v Call of Duty 5 jsem mel vic fps nez ted na tehle platforme, coz musi byt zakonite blbost.. Ja se totiz obavam, ze on mi vic nez na 7x nasobic nezvedne, tim padrem se nedostanu na vic jak 2,3 GHz, coz me stve. Proto jsem neupgradoval
    V biosu zkontroluj maximalni nasobic. U GB je tohle fakt specialita snad kazdy druhy desky, sice se vetsinou setkavam s nasobicem nastavenym na 8, ale i tak, tohle bude imho tenhle pripad.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    24

    Tak uz to mam, chlapi dik za pomoc
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Socket 775: Přetaktování E6850
    Od michi11 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 11-04-2010, 18:33
  2. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 10-01-2009, 20:27
  3. Intel core 2 duo e6850 box Prosím o Radu
    Od Hanzos v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 07-01-2008, 07:14
  4. Podivné hodnoty
    Od martin.p v sekci Zdroje
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 15-06-2007, 01:00