Pátral jsem v této sekci ale i jiných ale nikde jsem se nedozvěděl kolik vlastně
takový zdroj odebere ze sitě.Jenom neustale čtu zdroj ( 400W,500W) možná
i víc,ale nikde udaj který mně zajímá
takový zdroj odebere ze sitě.Jenom neustale čtu zdroj ( 400W,500W) možná
i víc,ale nikde udaj který mně zajímá
Ale mně to zajimá jen jestli se to dá napsat třeba od do.Nějeký
pruměr.abych si udélal představu.Jestli je to 50W nebo 100W.
pruměr.abych si udélal představu.Jestli je to 50W nebo 100W.
no to je právě to ono 0-400W nebo 0-500W na to musíš právě vědět jakou máš sestavu, každý PC odebírá různé hodnoty, podle toho jak je vytížen,...
ale průměr se pohybuje okolo 250W (berte mě všichni s rezervou nejsem elektrikář nemám odhad třeba kecám uplnou blbost,...)
odběr se počítá dost špatně, musíš odebírat určitou dobu určitý ampéry a pak se to nějakým výpočtem převádí na watty ale to už se mě neptej, v tom jsem lama:(
ale průměr se pohybuje okolo 250W (berte mě všichni s rezervou nejsem elektrikář nemám odhad třeba kecám uplnou blbost,...)
odběr se počítá dost špatně, musíš odebírat určitou dobu určitý ampéry a pak se to nějakým výpočtem převádí na watty ale to už se mě neptej, v tom jsem lama:(
Muj starej PC: Intel D865PERL, Celeron 2.4, 2x256 RAM, GF 4 4200Ti, HDD 200GB, +dalsi drobnosti si podle mereni prez UPeeSku normalne bral asi 160W+- jestli me pamet nemate. :notsure
[QUOTE=huky]A kolik by bral tvuj nový.Asi takovou sestovu bych mnél na mysli[/QUOTE]
Jestli to je otazka na me, tak musim odpovedet ze opravdu nevim. Mam sice UPS, ale nejak mi neukazuje kolik komp zere :(. Ale jen tak vod voka bych to typnul na tech >200W, mozna 250W, ale opravdu nevim.
Jestli to je otazka na me, tak musim odpovedet ze opravdu nevim. Mam sice UPS, ale nejak mi neukazuje kolik komp zere :(. Ale jen tak vod voka bych to typnul na tech >200W, mozna 250W, ale opravdu nevim.
[quote=Zeli]Jestli to je otazka na me, tak musim odpovedet ze opravdu nevim. Mam sice UPS, ale nejak mi neukazuje kolik komp zere :(. Ale jen tak vod voka bych to typnul na tech >200W, mozna 250W, ale opravdu nevim.[/quote]
Tvoji sestavu bych tipnul tak:
bez zátěže: pod 200W
100% zátěž: pod 300W
To je ale střelba od pasu.
Tvoji sestavu bych tipnul tak:
bez zátěže: pod 200W
100% zátěž: pod 300W
To je ale střelba od pasu.
nektere nepreplacane sestavy si pri nevytizeni berou i kolem 120W, ale tam uz hodne zalezi na konfiguraci. jinak bezne v idle tak 150-200W a v plne zatezi to muze byt od 150W tak do 300W. nad 300W se podle me normalni clovek s normalni sestavou nema sanci dostat
Třeba moje sestava má příkon 150W při zátěži(samotné PC bez monitoru) bohužel výkonnější sestavu u které bych mohl změřit spotřebu doma nemám
Ja mám pri bežnej práci vo Windows asi 135W vrátane 17" LCD, moja zostava je však veterán - Intel Northwood P4 2.4 GHz FSB 533 MHz rev. C1, Asus MB P4B533 (i845E), Asus Geforce 4 Ti4200, 256 MB DDRAM Twinmos, 40 GB HDD 7 200 ot./m.
Tady je takova hovadinka podle ktere si muzete zjistit odber vaseho PC,ale neni to 100% http://www.extreme.outervision.com/psucalculator.jsp. Ale kdyz vam vyjde vysledek tak by jste meli pripocitat jeste 15%-35% podle ucinosti vaseho zdroje(pokud ma 70% tak pricist 30%)