Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Ako zvysit napetie na p4?

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    150

    Pretaktoval som pentium 4 z 3,06ghz na 3,68hz, ked dam viac tak uz nejdu spustit 3d aplikacie ani hry popripade ak to prezeniem tak ani windows. Chcel by som sa opytat ako zvysim napetie na procesore. V biose som nic take nenasiel, a ak na to je niejaky program tak poradte aky. Diky
    Naposledy upraveno uživatelem Smeli: 22-05-2009 v 20:57
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,921

    Pokud nenapíšeš jakou máš desku, nemůžeme ani ověřit jestli nastavení Vcore tam je nebo neni. Takže napiš přesný typ desky (nejdůležitější informace) a jaké paměti používáš atd.

    Krom toho: základní souvislosti mezi fsb, násobičem, děličkou a frekvencí pamětí máš zvládnute?

    edit: programem napětí CPU měnit nelze
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    140

    Citace Původně odesláno od karo1 Zobrazit příspěvek
    Pretaktoval som pentium 4 z 3,06ghz na 3,68hz, ked dam viac tak uz nejdu spustit 3d aplikacie ani hry popripade ak to prezeniem tak ani windows. Chcel by som sa opytat ako zvysim napetie na procesore. V biose som nic take nenasiel, a ak na to je niejaky program tak poradte aky. Diky
    a nepada ti to nahodou kvuli teplote? P4 strasne topili, sam sem provozoval jedno na 3.6GHz a bylo to sileny uchladit, pod 65 stupnu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    150

    no takze motherboard: 775Dual-VSTA
    chipset: VIA PT880 Pro
    Southbridge: VIA VT8237 A
    LPCIO: Winbond W83697HF

    Bios: P1,80 (9/6/2006)


    pamete: Kingston 2x1024mb DDR2 333mhz
    FSB: DRAM 1:2
    command rate 2T

    no a tie zakladne suvislosti myslim ze mam zvladnute
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Vyskúšaj aktualizovať bios . Je veľmi malá možnosť, že sa tam položka na zmenu Vcore objaví, ale čo keď
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    150

    ked ho aktualizujem ostanu mi nastavenia tak ako boli alebo sa da vsetko na default?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,921

    Někdy ano někdy ne. Ale obecně je potřeba v biosu nastavovat tak 3-4 věci, neměl by to být problém.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,440

    Než budeš taktovat dál, měl by jsi zkusit následující. Pořádně CPU zatížit (třeba Prime95) a sledovat teplotu. Měla by být max. 60 stupňů, pokud ti čidlo měří správně. Dál bych několikrát za sebou projel nějaké výkonnostní testy na CPU, zda bude výsledek stabilní. P4 má totiž tu nepěknou vlastnost, že když se začne přehřívat, automaticky si snižuje frekvenci aby teplota zase spadla. Takže ty taktuješ stále výš a výš, teplota se zdánlivě drží ale výkon ve skutečnosti klesá!
    Dále - čím chladíš? Box to doufám není.
    A nakonec - myslím že 3,68 GHz s VIA čipsetem je pěkný výsledek, jestli je to 100 % stabilní.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    150

    No tak bios som neaktualizoval, aby sa mi nezmenili nastavenia. Podarilo sa mi zvysit takt na 3.81 Ghz pritom pri zatazi ma procesor 51°C co je myslim viac nez dobre. A v biose som nasiel tu polozku vcore kde sa da nastavit napetie a rpm ventilatorov, akurat ze su sive, takze nic nemozem menit. Este ma napadlo ci sa to neda odblokovat kombinaciou urcitych klaves ako na niektorych doskach.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    150

    da sa to vobec?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,440

    Citace Původně odesláno od karo1 Zobrazit příspěvek
    No tak bios som neaktualizoval, aby sa mi nezmenili nastavenia. Podarilo sa mi zvysit takt na 3.81 Ghz pritom pri zatazi ma procesor 51°C co je myslim viac nez dobre. A v biose som nasiel tu polozku vcore kde sa da nastavit napetie a rpm ventilatorov, akurat ze su sive, takze nic nemozem menit. Este ma napadlo ci sa to neda odblokovat kombinaciou urcitych klaves ako na niektorych doskach.
    1) používej EDIT

    2) to co jsi v BIOSu našel, je v jaké sekci? Tipuju že jsi vlezl do monitoringu ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,553

    Citace Původně odesláno od karo1 Zobrazit příspěvek
    Chcel by som sa opytat ako zvysim napetie na procesore.
    Tvoje deska změnu Vcore z BIOSu nepodporuje. Jedinou možností je HW volt-mod.
    Odpovídat lze po přihlášení