Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Zvýšení signálu wifi pomocí antény?

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    101

    Zdravím,
    mám takový problém, potřeboval bych zvýšit (zlepšit) signál mé wifi sítě. Stručný popis sítě: Modem, do kterého proudí "Internet", je připojen do routeru AirLive WMM-3000R, který je prostřednictvím módu WDS-Repeater bezdrátově propojen s apéčkem AirLive WL-5460AP. Jelikož jsou tyto dvě zařízení (router a apečko) od sebe poměrně dost vzdálení, asi 70 metrů (blíže dát nejdou, ale vidí na sebe), tak když se připojím notebookem na apečko, tak internet jde poměrně pomalu a někdy dokonce vypadává, což si myslím, že je určitě způsobeno slabým signálem mezi apečkem a routerem. Proto Vás žádám o radu, kolika decibelovou anténu si mám koupit a jestli stačí koupit jen jednu a dát jí na router místo základní dvoudecibelové antény, když tento router má antény dvě?!
    Předem díky za odpověď.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    WDS mod znizuje prenosovu rychlost na polovicu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    101

    Ten WDS mód tam je bohužel nutný, aby apečko přijímalo a zároveň vysílalo signál.
    Jak to je teda s tou anténou? Bude stačit jen jedna např. pětidecibelová?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    428

    Mno ideal by bolo dat na obe strany rovnake anteny ... inak povedane ak das jednu tak tam osobne nevidim moc dobry efekt ....
    skus popramyslat ci by trasa medzi routrom a Apckom nesla spravit metalickym prepojom ... usetrilo by ti to kopec vrasok, kabel sa da zalistovat (ak mas plavajucu tak okrasne listy po bokoch maju drazku pre kable ...)
    pripadne inak schovat ... kedze sa jedna o stacionarne body tak je to vyhodnejsie ako robit wifi repeater ....

    Co sa anten tyka su aj 10dBi, no co do dlzky je to slusne ukazovatko na tabulu....
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od zvoniva1 Zobrazit příspěvek
    Ten WDS mód tam je bohužel nutný, aby apečko přijímalo a zároveň vysílalo signál.
    Jak to je teda s tou anténou? Bude stačit jen jedna např. pětidecibelová?
    Lenze nemas istotu, ze vypadky signalu su sposobene prave medzi tymito dvomi zariadeniami.

    Da sa to lahko zistit tak, ze si otvoris DOS okno, kam zadas "ping IP adresa -t". Namiesto "IP adresa" napises samozrejme IP toho AP, na ktore sa pripajas. Bude ti to kontinualne testovat dostupnost. V momente, ked ti vypadne internet, tak sa pozri, ci sa stratili pingy v tom DOS okne. Ak sa stratili, tak problem je medzi notebookom a tym AP, ak sa nestratili, tak problem je medzi tymi zariadeniami.

    Potom mozes riesit skvalitnenie ich prepojenia.
    Naposledy upraveno uživatelem EditorPO: 14-01-2009 v 23:14
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od Pabler Zobrazit příspěvek
    skus popramyslat ci by trasa medzi routrom a Apckom nesla spravit metalickym prepojom ...
    Tipujem, ze je to medzi barakmi.
    Citace Původně odesláno od Pabler Zobrazit příspěvek
    Co sa anten tyka su aj 10dBi, no co do dlzky je to slusne ukazovatko na tabulu....
    Neprehanaj, maju dlzku uz od 30-40 cm.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    101

    Jo problém je v signálu mezi apečkem a routerem. A tyto dvě zařízení jsou každý v jiným baráku, takže propojení kabelem zde moc nepřipadá v úvahu.... Takže, kdybych koupil na ten router silnější anténu, tak by se signál zlepšil a nebo ne?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od zvoniva1 Zobrazit příspěvek
    Jo problém je v signálu mezi apečkem a routerem. A tyto dvě zařízení jsou každý v jiným baráku, takže propojení kabelem zde moc nepřipadá v úvahu.... Takže, kdybych koupil na ten router silnější anténu, tak by se signál zlepšil a nebo ne?
    čistě teoteticky ano. Ale nejdříve bych zkusil příkaz ping xxx -t -l 1024 na jednotlivé aktivní prvky (posílá to velké pakety, samotný ping je pouze na zjištění jestli spoj , zařízení odpovídá) tak by jsi zjistil jestli je závada na zařízeních nebo na spoji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    428

    @EditorPO:
    Neprehanaj, maju dlzku uz od 30-40 cm.
    tipujem ze "sarcasm detection", nieje tvojou silnou strankou ....

    @zvoniva1:
    Malo by to pomoct, pokial sa da skus sa este pozriet ci sa na zariadeniach da nastavit vyzarovací vykon a navysit to, no myslim ze v defaulte idu naplno.

    Teda pokial nemas medzi antenami prekazku a nieje ani ziadna ina moznost prepojenia tak jedine co ti ostava je vymenit anteny za silnejsie
    Ovislink prichadza s malou 2dBi antenkou uz 5 dBi by ti mohla priniest zlepsenie, ...
    s obchodníkmi sa navyse mozes dohodnut ze zoberes 5ky a ak by nestacili vymenis za tie 10tky ... budu len radi ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    101

    Citace Původně odesláno od Pabler Zobrazit příspěvek
    Teda pokial nemas medzi antenami prekazku a nieje ani ziadna ina moznost prepojenia tak jedine co ti ostava je vymenit anteny za silnejsie
    Takže budu muset vyměnit oboje antény za silnější???
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od zvoniva1 Zobrazit příspěvek
    Takže budu muset vyměnit oboje antény za silnější???
    Nemusíš. Ty silnější bych dal na vysílač.
    Naposledy upraveno uživatelem astec: 15-01-2009 v 00:05
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od zvoniva1 Zobrazit příspěvek
    Jo problém je v signálu mezi apečkem a routerem.
    Ale na zaklade coho mas taku istotu? Aspon to napis, aby sme vedeli :-)

    Vymenou anten moze vzniknut problem. Nie som si totiz isty ako ma riesene antenne vystupy ten router. Ak vymenis len jednu antenu, tak sa moze stat, ze sa to naopak zhorsi.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od Pabler Zobrazit příspěvek
    @EditorPO:tipujem ze "sarcasm detection", nieje tvojou silnou strankou ....
    Ale hej, len ukazovatko vo mne vyvolalo predstavu metrovej tyce :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Zvýšení výkonu pomocí SSD.
    Od MoldyFish v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 11-06-2014, 02:03
  2. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 12-04-2013, 11:10
  3. Rozšíření signálu pomocí AP
    Od d@V3KiN6 v sekci Sítě
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 05-08-2012, 10:52
  4. Vliv antény na kvalitu signálu
    Od kikof v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-09-2008, 14:49
  5. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 09-11-2007, 02:23