Asus A8Jc
Zdravim, nevite nekdo neco blizsiho /recenze,vlastni zkusenost/ k tomuto novemu modelu ?
Jen pridam specifikace:
Asus A8Jc (T2300,512DDR2,80GB,14.1",GO7300,DVD-RW,37kkc).
Zejmena ocenuji vahu 2,4kg , dedikovanou grafiku, dual-core a soldni sirokouhly displej .
Jen pridam specifikace:
Asus A8Jc (T2300,512DDR2,80GB,14.1",GO7300,DVD-RW,37kkc).
Zejmena ocenuji vahu 2,4kg , dedikovanou grafiku, dual-core a soldni sirokouhly displej .
Predevsim zpracovani a vydrz na baterii. Vykon se da z pouzitych soucasti odhadnout ale neco proste ne .)
Jeste sem se dival a podobny model nabizi i Toshiba: Satellite M100-164
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
je o cca 2k levnejsi a ma akorat jinou GFX (osobne mam teda radsi nvidii no ale vykon X1400 je totozny s vykonem GO7300) u ktere sem se ani nedozvedel kapacitu baterie atd.
Jeste sem se dival a podobny model nabizi i Toshiba: Satellite M100-164
je o cca 2k levnejsi a ma akorat jinou GFX (osobne mam teda radsi nvidii no ale vykon X1400 je totozny s vykonem GO7300) u ktere sem se ani nedozvedel kapacitu baterie atd.
no co na to rict, jedna se o novejsi derivaci novych modelu Dual Core, ktere prisli na trh, disk je uz klasa 5400, zpracovani je bohuzel plast (ale na to jsme u serie A8, A6 atd zvykli) , co se tyce vydrze dostanes se na cca 3h ale jen pokud budes napriklad na netu atd, pokud movie, tak max 2h a 30min , vic cekat nemuzes, pokud ho chces videt v realu mrkni na tyhle odkazy
ke zpracovani neni moc co rict, je to proste klasicke zpracovani, neprohyba se displej , nelamou se panty atd... to se spis musis optat ty me .) ja nevim co o tom rikat, kdyz si zvykly to prodavat, tak je to pro cloveka uz stereotyp...
ke zpracovani neni moc co rict, je to proste klasicke zpracovani, neprohyba se displej , nelamou se panty atd... to se spis musis optat ty me .) ja nevim co o tom rikat, kdyz si zvykly to prodavat, tak je to pro cloveka uz stereotyp...
Spis tak sonduju, jestli ho uz nekdo mel v ruce a nezjistil treba neco, nebo nejaky prakticky zkusenosti (recenzicka) . K te vydrzi docela skoda jen 3h :/ predstavoval bych si tak ty 4 O:-)
4 neda... ma jen 3h.. osobni zkusenosti, jsou celkem dobre, je to klasicke rozvrzeni, kryt se neprohyba, ntb nedela zadne bad zvuky pri nastavovani LCD , mechanika je pevne upevnena v ntb tj nevycumuje zadnym ruzkem ven, jedina vlastnost ktera mi vadila je hlucnost a vibrace pri nacitani CD, po nacteni je to uz v poradku ... co by te dal jeste zajimalo?:)
[QUOTE=Sh]co konkretne te zajima? pristi tyden si ho vezmu do prodejny jako showroom model[/QUOTE]
Byl bych rád kdyby jsi potom napsal jakej je.Náhodou zkušenosti s ASUS A6Ja nebo Acer 5652 nemáš? Uvažuji o koupi tak do 45000,- Díky
Byl bych rád kdyby jsi potom napsal jakej je.Náhodou zkušenosti s ASUS A6Ja nebo Acer 5652 nemáš? Uvažuji o koupi tak do 45000,- Díky
jedine Asus, jsem vyhradni prodejce se showroomem, takze jsem spis znalej v Asusu, acer z duvodu kvalitativnich (prodavam z 80% velkym firmam) neprodavam .) defakto rada A8 ci A6 , jsou stejne akorat maji ruzne male odliseni, cili maji stejne vlastnosti atd, co konkretne bys treba chtel vedet?
nevis kolikatka je tam ta baterka 6ti clankova ? 4800 ?
Jak je to s provoznim hlukem kdyz je tam grafna ?
Jo a jeste jak facha ten jejich slavny PowerGear ?
edit: btw. nemas showroom nahodou v ostrave ? :P
edit: btw. nemas showroom nahodou v ostrave ? :P
[QUOTE=Krevety]nevis kolikatka je tam ta baterka 6ti clankova ? 4800 ?
edit: btw. nemas showroom nahodou v ostrave ? :P[/QUOTE]
6cell
provozni hluk kdyz nehrajes je naprosto v pohode, pokud budes smazit a nebudes mit kolem pustene radio atd, tak neco uslysis, ale velmi nepatrne... je to precejen chladna 7300ka, powergear facha dost dobre , proste klasika, nastavis si sam rezimy na baterii a na sit, ale jak rikam vydrz 3h...
showroom mam v usti .)
edit: btw. nemas showroom nahodou v ostrave ? :P[/QUOTE]
6cell
provozni hluk kdyz nehrajes je naprosto v pohode, pokud budes smazit a nebudes mit kolem pustene radio atd, tak neco uslysis, ale velmi nepatrne... je to precejen chladna 7300ka, powergear facha dost dobre , proste klasika, nastavis si sam rezimy na baterii a na sit, ale jak rikam vydrz 3h...
showroom mam v usti .)
[QUOTE=Sh]jedine Asus, jsem vyhradni prodejce se showroomem, takze jsem spis znalej v Asusu, acer z duvodu kvalitativnich (prodavam z 80% velkym firmam) neprodavam .) defakto rada A8 ci A6 , jsou stejne akorat maji ruzne male odliseni, cili maji stejne vlastnosti atd, co konkretne bys treba chtel vedet?[/QUOTE]
Chtěl bych ho hlavně na hry, fotky a sem tam video, podle všeho je dostatečně výkonný. Jak je na tom display, odezva, jas a tak.....
Chtěl bych ho hlavně na hry, fotky a sem tam video, podle všeho je dostatečně výkonný. Jak je na tom display, odezva, jas a tak.....
Displej mas lesteny no ... nekdy to vyhra je, nekdy ne ... dovolim si zkopirovat prispevek jednoho pana z pct :-)
Taky se podelim o me poznatky co se tyce CS. Rozdelim to na dve prostredi. Interiery a venek.
ad interiery
V podstate denne jezdim do skoly vlakem a zdaleka nejhorsi stav je ten, kdyz slunko sviti na tebe (ne tedy na displej), to z toho mas dokonaly zrcadlo.
Pokud poprsek slunka dopada pod malym uhlem na displej , zda se mi obraz citelnejsi nez s matnym (porovnavam s IBM R40),pokud paprsek dopada kolmo nebo pod velkym uhlem (60-90 stupnu), skoro se to neda cist.
ad venek
Pokud vemes za krasneho slunecneho dne nb ven, tak to je asi uplne to nejhorsi. Musis se natacet a hledat nejlepsi polohu, aby si vubec neco videl, je fakt, ze s matnym to nebylo o nic lepsi. Zlepseni nebylo ani kdyz bylo castecne pod mrakem . Pri zatazene obloze jsem to jeste nezkousel Smile
Moje doporuceni.
Pokud se NB bude valet nekde v kanclu na stole a moc slunka tam nebude dopadat je volba jasna, ale pokud budes pracovat i venku, vem radeji matny.
Taky se podelim o me poznatky co se tyce CS. Rozdelim to na dve prostredi. Interiery a venek.
ad interiery
V podstate denne jezdim do skoly vlakem a zdaleka nejhorsi stav je ten, kdyz slunko sviti na tebe (ne tedy na displej), to z toho mas dokonaly zrcadlo.
Pokud poprsek slunka dopada pod malym uhlem na displej , zda se mi obraz citelnejsi nez s matnym (porovnavam s IBM R40),pokud paprsek dopada kolmo nebo pod velkym uhlem (60-90 stupnu), skoro se to neda cist.
ad venek
Pokud vemes za krasneho slunecneho dne nb ven, tak to je asi uplne to nejhorsi. Musis se natacet a hledat nejlepsi polohu, aby si vubec neco videl, je fakt, ze s matnym to nebylo o nic lepsi. Zlepseni nebylo ani kdyz bylo castecne pod mrakem . Pri zatazene obloze jsem to jeste nezkousel Smile
Moje doporuceni.
Pokud se NB bude valet nekde v kanclu na stole a moc slunka tam nebude dopadat je volba jasna, ale pokud budes pracovat i venku, vem radeji matny.
Takmer rok som sa rozhodoval, aký si kúpim notebook a nakoniec som siahol po ThinkPad-e T43 od IBM, teraz už lenovo. Dlhú dobu však viedol Asus M-kovej rady, dokonca som už začal zháňať vhodného predajcu.
Výborný postup je, keď si spíšes na papier priority, ktoré daný notebook má spĺňať a podľa toho vyberáš model a volíš kompromisy, pričom sleduješ cenový rozdiel.
A samozrejme nie je na škodu, ak si už nejaký model vyberieš, dobre si ho prezrieť a ošahať. Niekedy človek narazí na skutočnosti, ktoré mu vadia pri práci. Napr. nevhodné vlastnosti displeja, prípadne príliš veľké rozlíšenie na fyzickú veľkosť obrazovky, hlučnosť, nevyhovujúca ergonómia, krehký povrch, atď.
Výborný postup je, keď si spíšes na papier priority, ktoré daný notebook má spĺňať a podľa toho vyberáš model a volíš kompromisy, pričom sleduješ cenový rozdiel.
A samozrejme nie je na škodu, ak si už nejaký model vyberieš, dobre si ho prezrieť a ošahať. Niekedy človek narazí na skutočnosti, ktoré mu vadia pri práci. Napr. nevhodné vlastnosti displeja, prípadne príliš veľké rozlíšenie na fyzickú veľkosť obrazovky, hlučnosť, nevyhovujúca ergonómia, krehký povrch, atď.
IBM sou pekne stroje od doby co uz maji i touchpad :-)
ale vadi mi na nanich ze nemavaji WXGA rozsliseni ktere se mi zda vic ok a zbytecne do vseho drazsiho uz cpou XPPRO, kdyz staci home...
ale vadi mi na nanich ze nemavaji WXGA rozsliseni ktere se mi zda vic ok a zbytecne do vseho drazsiho uz cpou XPPRO, kdyz staci home...
[QUOTE=Sh]co konkretne te zajima? pristi tyden si ho vezmu do prodejny jako showroom model[/QUOTE]
Mám dotaz: Nezkoušel jste měnit v podobných typech notebooků (A8JC...atd.) CPU (Core Duo) za výkonější model? Fyzicky by výměna neměla být problém (po odšroubování heat-pipe, ale jde mi o to aby BIOS správně detekoval vyšší frekvenci procesoru.
Mám dotaz: Nezkoušel jste měnit v podobných typech notebooků (A8JC...atd.) CPU (Core Duo) za výkonější model? Fyzicky by výměna neměla být problém (po odšroubování heat-pipe, ale jde mi o to aby BIOS správně detekoval vyšší frekvenci procesoru.