Strana 4 z 7 PrvníPrvní ... 23456 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 46 až 60 z 92

Téma: Phenom II 940 BE

  1. #46
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele r-a-k
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    222

    Citace Původně odesláno od Draken Zobrazit příspěvek
    hmm tak 240*15 1,5V na CPU,CPU NB 1,425,NB 1,3 (SB 1,28V resp. když dám manuál se tam ukáže voltáž HTT
    a PCI-e tak sem dal to HTT na 1,28V)
    u NB sem dal 10xnásobič a CPU-NB link frekvenci na 2000Mhz...
    no a v orthosu 4,5hod a stále OK(puštěno dvakrát jednou pro CPU1,2 a jednou pro CPU3,4)
    v OCCT se to po 1min zrestartuje(možná je chyba v tý aplikaci)
    COD4 2hod. a v pohodě.

    tak jak bych teď měl postupovat?
    teplota v pokoji je kvůli zatížení hrozných 29C (sem si pritopil :-) )
    na a cpu po orthosu má 54C

    Neříkal jsi že ti stačí 3,6GhzAle když chceš víc tak se o to můžeš pokusit.Postupovat musíš teď metodou zkoušení a jemnými krůčky(tedy zvyšovat FSB,postupně po 5)a zjistit kde bude strop.když to bude padat tak můžeš zvednout napětí CPU na 1,525V.Hlavně postupně a né hned měnit vše v biosu,potom nezjistíš v čem byl problém nestability.A hlavně pořádně otestovat a raději počkat do druhého dne a ujistit se že je to stabilní a potom pokračovat.Pošli screen CPU-Z a i screen kolonku Memory
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #47
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    no tak žádný restarty ani bsody...ale po těch 6 hod. provozu to začlo jakoby tuhnout všechno se nahrávalo děsně dlouho........třeba assassin creed se loudoval 8minut a když sem to zkusil znovu tak 5minut
    (obvykle 1m od spuštění ikony na ploše až do města) a to samý i v COD4,CSC...zasekaný....
    myslíš že by moch bejt problém v tom NB (10*200)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #48
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    101

    nebo v prehrivani
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #49
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    ještě prosim pro přehled: NB frekvence se vypočítá z čeho
    Ht frekvence .....
    celková je jasná (násobič procesoru*FSB)
    SB je to nějak důležitý nebo se taky dá vypočíst frekvence(proč se přidává voltáž?)


    dík...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #50
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    101

    NB frekvence= FSBx nasobic NB
    HTlink ten musi byt nizsi nez frekvence NB, takze pokud mas NB 2200Mhz, tak HT link hodis na 2000Mhz.
    U SB nevim, kazdopadne to neni nejak dulezity, aspon ja ji neladim.
    Naposledy upraveno uživatelem uzgorod: 10-02-2009 v 09:19
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #51
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    takže to bude asi stabilní maximum

    CPU:3,6Ghz(15x240)@1,5V RAM 960Mhz 5-5-5-15@2,3V NB:10*240(2400Mhz)@1,45V HT:2000Mhz@1,3V...SB 1,3V

    výsledky:
    s HD3870X2 mam v 3Dmarku06 rekord 18960b a v 3Dmark05 25100b
    SuperPi 19,015s Wprime32 10,520 3DmarkVantage 9350b 3Dmark06 CPU 5300b(5540b při 3,72Ghz)

    Grid 1920x1200 4MSAA 16AF MAX. detaily AVG 64FPS
    ASSASSIN CREED 1920x1200 16AF max. detaily AVG48FPS
    UT3 1920x1200 4AA 16AF AVG 119FPS
    CRYSIS 1920x1200 0AA 16AF AVG 32,11FPS (BENCH)
    FAR CRY 1920x1200 0AA 16AF Ultra detaily AVG 48,9 FPS (BENCH)
    CSC 1920x1200 4AA 16AF max. detaily AVG 221 FPS

    a zlatý hřeb:
    Quake II 1600x1200 0aa 0af max.detaily 1211FPS...těžko měřit občas i 5000
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #52
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    101

    rekl bych ze pohoda. a nechces se zbavit te 3870x2 a koupit radsi 1GB 4870? ale pokud jsi spokojen
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #53
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    jj parada...HD3870x2 si ještě nechám a v létě to vyměnit za nějakou větší výzvu...
    ještě to neni takovej šrot a já většínou kupuju kartu která je dvakrát rychlejší třeba 4870X2 by byla pěkná...
    ale zas se držim ceny do 5000... tak uvidíme zatim dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #54
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    101

    jojo rad jsem pomohl
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #55
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele r-a-k
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    222

    Citace Původně odesláno od Draken Zobrazit příspěvek
    takže to bude asi stabilní maximum

    CPU:3,6Ghz(15x240)@1,5V RAM 960Mhz 5-5-5-15@2,3V NB:10*240(2400Mhz)@1,45V HT:2000Mhz@1,3V...SB 1,3V

    výsledky:
    s HD3870X2 mam v 3Dmarku06 rekord 18960b a v 3Dmark05 25100b
    SuperPi 19,015s Wprime32 10,520 3DmarkVantage 9350b 3Dmark06 CPU 5300b(5540b při 3,72Ghz)

    Grid 1920x1200 4MSAA 16AF MAX. detaily AVG 64FPS
    ASSASSIN CREED 1920x1200 16AF max. detaily AVG48FPS
    UT3 1920x1200 4AA 16AF AVG 119FPS
    CRYSIS 1920x1200 0AA 16AF AVG 32,11FPS (BENCH)
    FAR CRY 1920x1200 0AA 16AF Ultra detaily AVG 48,9 FPS (BENCH)
    CSC 1920x1200 4AA 16AF max. detaily AVG 221 FPS

    a zlatý hřeb:
    Quake II 1600x1200 0aa 0af max.detaily 1211FPS...těžko měřit občas i 5000
    A čím to bylo že ti to jak říkáš tuhlo neboli zpomalovalo???Jinak ty výsledky co máš byli u mě +- stejný jako u tebe,záleží už jen na zbytku sestavy.(1*3870X2).
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #56
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    nevim přidal jsem napětí na HTT a snad to bude vcajku...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #57
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele r-a-k
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    222

    Ok,tak a't slouží
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #58
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    stále drží "jako bejk"

    3Dmark05 za CPU 25120b celkový 25615b
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #59
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,595

    pěkné...případně ještě navyš poměr HT/NB (pouze NB, myslím, že by stabilně se udržel třeba ještě o 200-400MHz výše při napětí NB na asi 1.3V. Když nepujde, vrat zpátky :-) ) Snad do pár měsíců přispěju něčím taky zajímavým, vyždímu z X4 945 za každou cenu 4GHz AIR
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #60
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele r-a-k
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    222

    To Draken:

    Znáš funkci ACC(Advanced clock calibration)???Tvoje deska tuhle funkci podporuje a při zapnutí jde přetaktovat o 100Mhz více než bez vynutýho ACC. [URL]http://www.cdr.cz/a/24925[/URL] a [URL]http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3360&p=4[/URL] zde si o tom něco přečteš.Akorad budeš muset nahrát poslední Bios tam vyřešili problémy ohledně ACC.Včera jsem zkoušel zapnout ACC ale měl jsem problémy to rozchodit ale teď jsem si všimnul že vyšel nový bios na mojí desku a tam by to mělo být vyřešený,tak zkusím večer.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 4 z 7 PrvníPrvní ... 23456 ... PosledníPoslední