Je procesor v pořádku?
Koupil jsem procesor Athlon XP 2500+ do desky Biostar M7VIT Grand a po nasazení nic neudělal a jen svítila kontrolka HDD. To samé udělal i na desce Microstar. Je procesor poškozený nebo dělám někde chybu? Díky.
[QUOTE=jirsla]Koupil jsem procesor Athlon XP 2500+ do desky Biostar M7VIT Grand a po nasazení nic neudělal a jen svítila kontrolka HDD. To samé udělal i na desce Microstar. Je procesor poškozený nebo dělám někde chybu? Díky.[/QUOTE]
Podle všeho (vlastnosti a podpora desky) by mělo být vše OK, takže čistě teoreticky je chyba v procesoru. Samozřejmě pokud je vše zapojené a zastrčené, jak má být ;).
Podle všeho (vlastnosti a podpora desky) by mělo být vše OK, takže čistě teoreticky je chyba v procesoru. Samozřejmě pokud je vše zapojené a zastrčené, jak má být ;).
Vše bylo správně zastrčeno. Dá se nějak jinak zjistit, jestli je dobrý nebo jsem vyhodil prachy oknem. Díky.
Zkoušel jsem ho ještě na desce Microstar a tam dělal to samé. Na mojí desce v pohodě běží Athlon XP 1800+
Toto se mi stávalo u strojů typu Athlon XP 2200+,1800+, Pentium 4 1.6GHz taky.
Stávalo se mi to, když jsem třeba měnil RAMky nebo nějaký jiný hardware. Musíš zkontorolovat všecek hardware a uvidíš, že ti to někdy chytne (třeba až podesáté). Přehoď i jumper na desce na chvílí, aby jsi vyrestartoval bios.
Stávalo se mi to, když jsem třeba měnil RAMky nebo nějaký jiný hardware. Musíš zkontorolovat všecek hardware a uvidíš, že ti to někdy chytne (třeba až podesáté). Přehoď i jumper na desce na chvílí, aby jsi vyrestartoval bios.
taky se mrkni na rohy jádra, pocedlo se mi zrušit jeden CPU protože se odlomil jeho rožek, pomalu to nešlo ani vidět