Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: Gigabyte EP31-DS3L P31 a overclock?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    41

    Zdravim, je možné dosáhnout s touto deskou na CPU E2160 frekvence +-3Ghz za použití A-data extreme edition 800mhz? Jako GK slouží HD3870.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Mělo by. FSB bude někde kousek pod 1600, takže minimální tak paměti někde pod 800. V desce by v tom problém neměl bejt. (A procesor by to taky spíš měl zvládat, i když asi ne na defaultním napětí).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Jakej máš cpu chladič?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 26-01-2009 v 03:02
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    41

    Citace Původně odesláno od SamecP Zobrazit příspěvek
    Jakej máš cpu chladič?
    V chlazení problém nebude, mam case s 25cm velkym bocnim chladicem, jinak k ni jeste prikoupim frezera 7, jen jsem chtel vědet jestli to utzahne deska

    Jinak FSB 1600 jsem ani nečekal, kdybych se dostal někde na tuhle hodnotu tak by to bylo fajn.
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 26-01-2009 v 14:32 Důvod: sloučeno, příště použij tlačítko EDIT!! thx
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW Avatar uživatele KunNy
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    411

    Deska to bude zvládat, co já jsem zkoušel s P31 DS3L (bez EP v názvu) tak jsem se dostal s Pentiem DC E2200 se sníženým násobičem na cca 3 100Mhz při def napětí, přesné hodnoty FSB nebo násboiče ti už neřeknu jelikož už to je nějáká doba.
    BTW: Některé E2160 jdou přetočit až na 200% své defaultní frekvence (3,6Ghz), s voltáží bys pak ale musel o dost nahoru a chladit to taky nebude nic lehkého, takový Freezer by už asi nestačil; jestli by ti vůbec deska zvládla tak vysoké FSB.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Deska píše podporu procesorů s FSB 1600 s poznámkou "OC" - teda že deska ji podporuje, ale čipset oficiálně ne. Nicméně myslím, že by v desce neměl bejt problém, větší problém bude FSB wall procesoru (tzn. jaký FSB max zvládne procesor). A to se podle toho co lidi píšou na netu pohybuje okolo 400, ale se značnou variabilitou.

    Lepší chladič než freezer na takový FSB by to asi chtělo, na druhou stranu je otázka, jestli je to třeba hnát do extrému - rozdíl mezi 2700 a 3000 (obzvlášť pokud se na 2800 sníží násobič a zvedne FSB, by nebrzdily paměti) je 10%, což člověk nepozná a zatimco rozdíl ve spotřebě jo. Zas dávat k procesoru chladič, kterej stojí stejně jako procesor.....
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    41

    před +-2 rokama jsem měl hybridni desku(ASrock 4 Core Dual VSTA) a na te jsem v te dobe ješte s DDR1, dosahl bez jakekoli změny napětí(deska ji ani nepodporovala) stabilně na 2,7Ghz, takže si myslím že v CPU ta zeď ani tak nebude spíš mám starch o tu desku, ale to se už brzy dozvim, už jen čekam kdy jí bude mit bohemka v HK na skladě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    V desce problém nebude, s násobičem 9 potřebuješ FSB 333 pro 3GHz, na starší P31-DS3 mi funguje rock stable 350 FSB a maximum to nejspíš zdaleka není, prostě jsem tak nastavil vyzkoušený procesor a dál to neřešil. S Vitestama si taky rozumí dobře, akorát obecně víc než 2 moduly nepobere. Jedině by byly singlesided, což jsem naposledy měl u 256MB.
    Naposledy upraveno uživatelem elpsycho: 26-01-2009 v 19:53
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    kdyz jsem v ni cvicne zkousel E2160, tak postla nad 400 (coz bylo sice nestabilni, ale s tim konkretnim kusem lepsi nez na moji 965P-DS3 na ktere mam otestovany s E6300 cca 520MHz...)

    proste jsem skoncil na FSB wall 400 a dal jsem se nedostal, ale imho 450 je schopna ustat
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    41

    Tak už jí mám doma absolutní spokojenost, s E2160 jsem dosáhl stabilně na 3,2Ghz. Stabilita na 1, prostě tady to vystihuje motto "Za málo peněz hodně muziky"
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    12

    Tak to gratulujem, ale taky by jsi tedy nakonec mohl prozradit jak to máš nataktované. :-)
    Zvedal jsi napětí? Nebo ti to drží na deklarovaném?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    41

    Napětí jsem zved o 0,1V(na 1,425V), možná by to šlo níž, nazkoušel jsem. Dělička ram je nastavená na 2.5 a pamětí tikají na 890mhz bez zvýšení napětí.

    testik

    Ještě by se slušely dodat teploty: bez přetaktování byli teploty 25 stupnů brz zatěže a s vytížením 30, po přetaktovaní jsem tak nevidel teploty vyšší než 40.
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 02-02-2009 v 16:50 Důvod: sloučeno, příště použij tlačítko EDIT!! thx
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    tak to jsi nemeril teploty jader ale jen odhad co deska strili od pasu. mrkni na core temp
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    12

    To opravdu mrkni ať pak nejsi překvapen že se ti časem upeče procák. Věř tomu že slušně peče pokud jsi zvedal napětí. On to třeba nějakou dobu snese ale nemusí to s ním dopadnout nejlépe. Tak ofafrně :-))
    Naposledy upraveno uživatelem Jurajz II: 02-02-2009 v 18:52
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 12-10-2012, 21:19
  2. Pomoc s MB GIGABYTE EP31-DS3L - P31
    Od Solitario v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 07-11-2009, 00:43
  3. GeForce: 7600GS Gigabyte overclock?
    Od honzarejlek v sekci Grafické karty
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 27-06-2009, 12:57
  4. Gigabyte P35-DS3L OC ?
    Od skatyy v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 17-01-2008, 09:03