Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: nv_disp display driver has stopped ...

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    49

    Zdravim,

    Sestava:
    OS: Windows xp media center edition
    CPU: core2duo 2.13ghz (pasiv + noctua)
    GPU: 8800gt (Accelero S2 + ty pridavne vrtulky)
    MB: model: P5B, chipset: intel P965
    Ram: 2x 1gb + 2x512mb. Vse od A-data.
    320gb+500gb hdd
    Celkem 5 vetraku. 4 noctua + Accelero S2 vrulky na grafice
    Zdroj: 400W, takovy ten fortron s jinym nazvem, ted si nevzpominam presne. Myslim ze to by mohl hlavni kandidat, neni 400W na moji sestavu malo?

    Muj problem je nasledujici: nv_disp display driver has stopped functioning normaly, u need to reboot ...
    Po odpoledne stravenen googlovanim jsem nasel, ze nejsem jedinej s touhle chybou. Bohuzel nikdo nema presne a jasne reseni.
    Chyba nastava zejmena ve dvou pripadech: 1, :Otevru jednu slozku, ve ktere mam asi 90gb dat (obrazky, filmy)
    2, Po 1-2 hodinach hrani graficky celkem graficky narocne hry (warhammer 40k: dawn of war 2).
    V obou priapdech freeznu na 15-30sec a pak me to hodi vyse zminenou hlasku, spolu s rozlisenim, kde me kurzor zabira pomalu ctvrtinu obrazovky a barvama, kterych by se lekl i barvoslepej. Vsiml jsem si, ze to obcas jde "zachranit" kdyz velmi rychle dam ctrl-alt-del a zpet switchnu do hry - hra bezi v poradku dal, jako by nic

    Zkusil jsem vsechny mozny drivery od 178 az k 181. Vzdy uninstall driver - reboot - vycisteni vseho pomoci drive cleaner pro a drive sweeperem v safe mode - safe mode instal pozadovaneho driveru - reboot.
    Planuju zkusit memtest a taky zkusit 3dmark bezet pres noc, co to udela...
    Nema nekdo zkusenosti s touhle chybou, popripade jejim reseni? Prosim, nerikejte format . I kdyz ten by to asi vyresil, jestli to teda neni ten zdroj, nebo jinej HW problem.
    Naposledy upraveno uživatelem Rejj: 30-01-2009 v 19:15
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér Avatar uživatele Muzstary
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    73

    Tohle ti to začalo dělat po nějaké době provozu?
    Zkoušel jsi dát té kartě znovu i její originál původní ovladače z přibaleného CD?
    Neprováděl jsi jení přetaktování?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    49

    Ano, zaznamenal jsem to jen pri hrani vyse zminene hry po dobu okolo +-hodiny.
    Puvodni ovladace z CD jsem nezkousel, ale zkousel jsem dost ovladacu z oficialniho nvidia webu.
    Pretaktoval jsem ji, ale ne o moc. Ted jsem ji stahnul z5 na default. Jinak v PC nemam OC nic.
    btw: Ted me to udelalo znova, tentokrat to freeznulo a rovnou BSOD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,158

    ...tohle mi delal GRID, ovladce 179.neco, Vista 32b, ten cas sedi ;-), pravidelne kdyz jsem zmenil rozliseni/detaily a hra se restartovala tak to padlo treba uz po 15min. Kdyz jsem nenchal hru restartovat a normalne vyskocil, restartoval pc a pak spustil hru tak to nedelalo.
    S 180.48 (nebo 185.48?) mi to uz nedelalo, momentalne jedu na 181.22 a taky OK
    BTW WH2 uz je venku??? Neni to demo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Jen pro jistotu. Jsou to legální kopie?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér Avatar uživatele Muzstary
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    73

    Tou dobou provozu jsem myslel od pořízení karty, ne provozu hry.

    Může to znít nelogicky, ale setkal jsem se i s tím, že mi GK neběhala správně, pokud jsem nenainstaloval veškeré její ovladače z originálního CD a následně pak klidně i aktualizoval (bez mazání předchozích).
    Jako by na tom CD měla něco, co pak již ve všech dalších verzích ovladačů chybí.

    Jak ale píše Richmond, má i konkrétní zkušenost jako ty.
    Jen jak píšeš, doposud jsi se snažil tomu dávat to nejnovější co šlo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    67

    Ke zdroji:
    Máš ASUS desku tak si na stránkách asusu spočítej jakej by měl bejt výkon zdroje.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Ta sestava si neveme ani 250W v plný zátěži.

    @Rejj: Máš přehled o všech teplotách ve svým systému? Hlavně VGA.
    Torture testy jsi dělal? Začal bych Memtestem, potom Orthos, OCCT, pak 3D MArk 06 a Vantage. Někde to musí padnout.´
    Sledoval bych při těch testech teploty (nejlíp Everestem), popř. RivaTuner-grafy při testu VGA.
    Když bude HW O.K., začal bych se hrabat v driverech.
    A víš co často pomůže? FORMÁT C: a reinstal OS.
    EDIT// On bude stejně nejspíš problém v těch driverech VGA. Jeden nikdy neví.
    Jen na okraj: Víš co dělám já když mi takhle začne něco kravit? Nainstaluju zbrusu nový OS na druhý disk /mám tam pro to vyčleněnou prtišnu/ , nahodím poslední drivery a udělám testy. No a ono se ukáže. Jestli máš tuto možnost, udělěj to.
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 31-01-2009 v 20:57
    Odpovídat lze po přihlášení