Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Dlink DI-524 - NET funguje, neodcházejí maily

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    3

    Dobrý den, prosím o radu. Mám DI-524 nainstalovaný standardně, žádné fíčury jsem tam neladil, internet normálně běží včetně např. P2P, jen maily neodcházejí (stahují se normálně). Dočasně jsem to vyřešil tak, že jsem tam nechal zapojený před Dlinkem původní 3Com switch a pro odeslání pošty se holt připojím kabelem k tomu switchi (takže problém v připojení s poskytovatelem to není). Propojení s Dlinkem kabelem namísto bezdrátu problém také neřeší. Díky předem za pomoc. Milaxi
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    428

    Kde mas mailovu schranku, u tvojho lokalneho prevadzkovatela, alebo nejak od tretej strany?
    dajme tomu centrum.cz a pod ?
    -
    Pozri si v nastavení mail klienta, adresu smtp servera, a skus ju pingnut, ...
    -
    Vyskusaj ineho mail klienta, co to povie ...
    -

    A vobec skopiruj sem chybovu hlasku, nech sa vie co sa tomu presne nepaci ....
    Naposledy upraveno uživatelem Pabler: 04-02-2009 v 19:46
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    eraser

    Otázkou je, či daný Dlink neblokuje SMTP port, ktorý používaš.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Vo Win si zapni zobrazovanie zariadeni UPnP a v routeri zapni podporu pre tuto funkciu.
    Dalsia moznost je zaradit tvoj PC do DMZ.

    Pokial si ale nic na routeri nenastavoval, malo by ti odosielanie posty fungovat. Skontroluj, ci mas dobre nastaveny SMTP server, prihlasovanie kSMTP ...
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: upnp.png 
Zobrazení: 160 
Velikost: 45.0 KB 
ID: 9402   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: dmz.png 
Zobrazení: 144 
Velikost: 35.8 KB 
ID: 9403  
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    3

    Pánové díky za Vaše připomínky. Leč nic z toho mi nepomohlo.
    Jak jsem již psal, stačí se připojit kabelem k 3com switchi a všechno běží.

    to eraser: jak to zjistím, jestli blokuje nebo ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    eraser

    Podľa toho, čo píšeš, tak máš nejakú divnú topológiu siete. Ten D-Link router je napojený na ten 3COM a pokiaľ sa na ten 3COM switch napojíš priamo, tak všetko funguje, ak si na D-Linku, tak nie.

    Hmm, tak potom by ma zaujímalo, čo máš zadané ako SMTP server a aký port. V D-Linku si skontroluj, či tam nie je zapnuté blokovanie nejakých adries, či portov, prípadne iná manipulácia s nimi.

    A nezaškodilo by, keby si vypísal networky, čiže nastavenie IPčiek na sieťových zariadeniach i na PC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Pokial sem nenapises chybovu hlasku (dovod preco neodchadzaju maily), tak ti asi tazko budeme radit. Skus odpovedat na vsetky otazky, ktore ti dal napriklad Pabler.
    Takze napis
    1- akeho mail klienta pouzivas
    2- u koho mas mailove konto
    3- aku mas zadanu adresu SMTP servera
    4- chybovu hlasku (dovod neodoslania mailu)
    5- v konzole zadaj ipconfig /ALL a daj sem vysledny vypis
    6- ak ma router zapnuty DHCP server, tak aky rozsah IP prideluje

    Ako zistis ci blokuje alebo nie? Vsak si to uz zistil, ze ti blokuje. Len treba zistit pricinu.

    Edit: Eraser bol rychlejsi :-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    3

    Moc děkuju za snahu pomoct. Připadám si jako úplnej ... no prostě LAMA :-)

    Takže:
    1) klienta mám Entourage (to je MS Outlook, ale pro Maca)
    2) mailových účtů mám několik, neodchází nikam (email.cz, firemní, na vlastní doméně u Active 24)
    3) SMTP mám "mail.myweb.cz" pro soukromé a "mail.snet.way.cz" pro firemní, ale jak říkám, neodchází to nikam - z toho usuzuju, že v tom to asi nebude
    4) chybová hláška je: An opertaion on the server timed out. Error: -3259
    6) DHCP IP: 192.168.0.100 - 192.168.0.199
    5)
    Kód:
    lo0: flags=8049<UP,LOOPBACK,RUNNING,MULTICAST> mtu 16384
    	inet6 fe80::1%lo0 prefixlen 64 scopeid 0x1 
    	inet 127.0.0.1 netmask 0xff000000 
    	inet6 ::1 prefixlen 128 
    gif0: flags=8010<POINTOPOINT,MULTICAST> mtu 1280
    stf0: flags=0<> mtu 1280
    en0: flags=8863<UP,BROADCAST,SMART,RUNNING,SIMPLEX,MULTICAST> mtu 1500
    	ether 00:1b:63:ab:b5:ed 
    	media: autoselect status: inactive
    	supported media: autoselect 10baseT/UTP <half-duplex> 10baseT/UTP <full-duplex> 10baseT/UTP <full-duplex,hw-loopback> 10baseT/UTP <full-duplex,flow-control> 100baseTX <half-duplex> 100baseTX <full-duplex> 100baseTX <full-duplex,hw-loopback> 100baseTX <full-duplex,flow-control> 1000baseT <full-duplex> 1000baseT <full-duplex,hw-loopback> 1000baseT <full-duplex,flow-control> none
    fw0: flags=8802<BROADCAST,SIMPLEX,MULTICAST> mtu 4078
    	lladdr 00:1d:4f:ff:fe:73:fd:c4 
    	media: autoselect <full-duplex> status: inactive
    	supported media: autoselect <full-duplex>
    en1: flags=8863<UP,BROADCAST,SMART,RUNNING,SIMPLEX,MULTICAST> mtu 1500
    	inet6 fe80::21c:b3ff:fec6:7687%en1 prefixlen 64 scopeid 0x6 
    	inet 192.168.0.153 netmask 0xffffff00 broadcast 192.168.0.255
    	ether 00:1c:b3:c6:76:87 
    	media: autoselect status: active
    	supported media: autoselect
    en2: flags=8963<UP,BROADCAST,SMART,RUNNING,PROMISC,SIMPLEX,MULTICAST> mtu 1500
    	inet6 fe80::21c:42ff:fe00:0%en2 prefixlen 64 scopeid 0x7 
    	inet 10.37.129.2 netmask 0xffffff00 broadcast 10.37.129.255
    	ether 00:1c:42:00:00:00 
    	media: autoselect status: active
    	supported media: autoselect
    en3: flags=8963<UP,BROADCAST,SMART,RUNNING,PROMISC,SIMPLEX,MULTICAST> mtu 1500
    	inet6 fe80::21c:42ff:fe00:1%en3 prefixlen 64 scopeid 0x8 
    	inet 10.211.55.2 netmask 0xffffff00 broadcast 10.211.55.255
    	ether 00:1c:42:00:00:01 
    	media: autoselect status: active
    	supported media: autoselect
    Kód:
    $ ipconfig getpacket en0
    op = BOOTREPLY
    htype = 1
    flags = 0
    hlen = 6
    hops = 0
    xid = 1423206931
    secs = 0
    ciaddr = 0.0.0.0
    yiaddr = 192.168.1.102
    siaddr = 0.0.0.0
    giaddr = 0.0.0.0
    chaddr = 0:1b:63:ab:b5:ed
    sname = 
    file = 
    options:
    Options count is 7
    dhcp_message_type (uint8): ACK 0x5
    server_identifier (ip): 192.168.1.254
    lease_time (uint32): 0xd2f00
    subnet_mask (ip): 255.255.255.0
    router (ip_mult): {192.168.1.254}
    domain_name_server (ip_mult): {217.31.49.12, 217.31.49.230}
    end (none):
    Kód:
    PING mail.myweb.cz (217.31.51.104): 56 data bytes
    64 bytes from 217.31.51.104: icmp_seq=0 ttl=53 time=13.286 ms
    64 bytes from 217.31.51.104: icmp_seq=1 ttl=53 time=12.913 ms
    64 bytes from 217.31.51.104: icmp_seq=2 ttl=53 time=14.125 ms
    64 bytes from 217.31.51.104: icmp_seq=3 ttl=53 time=14.350 ms
    64 bytes from 217.31.51.104: icmp_seq=4 ttl=53 time=18.283 ms
    64 bytes from 217.31.51.104: icmp_seq=5 ttl=53 time=20.341 ms
    64 bytes from 217.31.51.104: icmp_seq=6 ttl=53 time=21.480 ms
    64 bytes from 217.31.51.104: icmp_seq=7 ttl=53 time=13.083 ms
    64 bytes from 217.31.51.104: icmp_seq=8 ttl=53 time=29.537 ms
    64 bytes from 217.31.51.104: icmp_seq=9 ttl=53 time=24.133 ms
    64 bytes from 217.31.51.104: icmp_seq=10 ttl=53 time=11.654 ms
    No a další podstatná informace: všechny tyto uploady textů musím dělat taky přes kabel, přes wifi to nejde ...
    Naposledy upraveno uživatelem eraser: 16-02-2009 v 22:08
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Aha, takze to je Mac. Nevadi, princip by mal byt ten isty.

    1 - Skontroluj mailove konta, hlavne to, ktore mas predvolene na odosielanie posty. Skontroluj pri nich, ci nemas v adrese SMTP servera nejake medzery, prazdne znaky.
    2 - Vyprazdni Outbox adresar, vyprazdni aj adresar zmazanej posty
    3 - skus poslat nejaky kratky mail bez prilohy, najprv z jedneho konta, potom z druheho. Medzitym zas vyprazdni adresar pre odosielanu postu.
    4 - pozri na routeri, ci nemas blokovane porty 25 a 110



    Skus si urobit konto na Gmail a vyskusaj to cez neho.

    Mrkni stranky Entourage, napriklad tu http://www.entourage.mvps.org/error/connection.html a tu http://www.entourage.mvps.org/faq_to...d_receive.html a dalsie na tejto stranke.
    http://www.mackb.com/Uwe/Forum.aspx/...362/Error-3259

    Taktiez skontroluj v kontach, ci sa da zvysit casovy limit komunikacie so serverom.
    Naposledy upraveno uživatelem EditorPO: 15-02-2009 v 20:54
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od Milaxi Zobrazit příspěvek
    No a další podstatná informace: všechny tyto uploady textů musím dělat taky přes kabel, přes wifi to nejde ...
    Hm, zeby to teda nemalo suvis len s mailovym nastavenim?
    Pozeral som v konfiguracii sietovych rozhrani a mas tam viac sietovych adapterov. To su nejake virtualne?
    Mam podozrenie, ze je nejaky chaos v DHCP. Pretoze ked si na switchi tak to funguje, ale cez Dlink nie. Nemozes mat tu istu IP v oboch pripadoch. Ked si na switchi, tak si v nejakom IP rozsahu, ked si na Dlinku, tak by si mal byt v nejakom inom.

    Aj tento post svedci o tom, ze tam mas este jeden rozsah (pre rozhranie en0):
    $ ipconfig getpacket en0
    op = BOOTREPLY
    htype = 1
    flags = 0
    hlen = 6
    hops = 0
    xid = 1423206931
    secs = 0
    ciaddr = 0.0.0.0
    yiaddr = 192.168.1.102
    siaddr = 0.0.0.0
    giaddr = 0.0.0.0
    chaddr = 0:1b:63:ab:b5:ed
    sname =
    file =
    options:
    Options count is 7
    dhcp_message_type (uint8): ACK 0x5
    server_identifier (ip): 192.168.1.254
    lease_time (uint32): 0xd2f00
    subnet_mask (ip): 255.255.255.0
    router (ip_mult): {192.168.1.254}
    domain_name_server (ip_mult): {217.31.49.12, 217.31.49.230}
    end (none):

    Mac ma trochu ine hlasky ako klasicke PC, ale to nevadi, nejak sa cez to prekuseme. Asi by bolo dobre nejak zmapovat cele nastavenie tvojej domacej siete. Neviem taktiez, ci je ten 3com switch manazovatelny a ci ma na portoch nejake IP rozsahy, alebo je to len obycajny switch.

    Zoberme si teda situaciu, ked si pripojeny na switchi. IP adresu v PC mas v tomto pripade pridelovanu cez DHCP, alebo ju mas nastavenu napevno podla zadania od ISP? Ak ju mas cez DHCP, tak aj na Dlinku musis nastavit pridelenie IP na WAN porte dynamicky (horne menu HOME a vlavo WAN). Vyberies volbu Dynamic IP Address.

    Ak mas pridelenu IP od ISP, tak musis dat volbu Static IP Address a vyplnit vsetky udaje (IP, MASKA, BRANA, DNS).

    Dalej, ak je adresa od ISP napriklad 192.168.1.102, tak pridelovanie IP pre pocitace na LAN (aj wifi) portoch Dlinku musi byt v inom podrozsahu, napriklad 192.168.0.100-192.168.0.200. LAN IP adresu Dlinku potom nastavis v zalozke LAN a DHCP rozsah v zalozke DHCP.
    Naposledy upraveno uživatelem EditorPO: 15-02-2009 v 21:31
    Odpovídat lze po přihlášení